صبح امروز و به دلیل عارضه کلیوی؛

آیت الله سیبویه، زنده کننده سنت مقتل خوانی دار فانی را وداع گفت

آیت الله سیبویه از علمای مشهد که به دلیل عفونت و عارضه کلیوی از چند روز پیش در بیمارستان امام زمان(عج) بخش سی سی یو، بستری شده بود، امروز حوالی نماز صبح به رحمت ایزدی پیوست.
کد خبر: ۵۶۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱ - 03November 2015

آیت الله سیبویه، زنده کننده سنت مقتل خوانی دار فانی را وداع گفت

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، آیتالله حاج شیخ محمدحسین سیبویه حائری، که می توان او را زنده کننده سنت مقتل خوانی به صورت درست و صحیح آن در ایران پس از انقلاب دانست، صبح امروز در مشهد مقدس در گذشت.

وی که از اساتید حوزه علمیه خراسان بود و زیرنظر اساتیدی همچون مرحوم پدرش آیتالله حاج شیخ محمدعلی سیبویه و حضرات آیات حاج شیخ جعفر رشتی، حاج شیخ یوسف حائری خراسانی و حاج سید محمدهادی میلانی کسب فیض کرده بود، بهعلت بیماری کلیوی چند روزی در بیمارستان امام زمان(عج) مشهد بستری بود و امروز درگذشت.

ایشان پس از اخراج از عراق توسط صدام در سال 58، مقیم مشهد مقدس شد و در این شهر مدرسه علمیه امام حسین(ع) را برای تربیت طلاب علوم دینی راه اندازی کرد و در سالیان اخیر هم استاد سطوح عالیه حوزه علمیه مشهد بود.

مقتل خوانی روز عاشورای این عالم بزرگ در حسینیه نجفیهای مشهد که هر ساله به دو زبان عربی و فارسی انجام می شد،یکی از حزن انگیز ترین مجالس عزاداری سید الشهدا(ع) در مشهد مقدس بود و بسیاری از علما در آن شرکت میکردند.

این عالم بزرگ را می توان زنده کننده سنت مقتل خوانی به صورت درست و صحیح آن در ایران پس از انقلاب دانست.

مراسم تشییع پیکر آیتالله حاج شیخ محمدحسین سیبویه حائری ساعت 9 صبح پنجشنبه 14 آبان از محل حسینیه نجفیها واقع در چهارراه شهدای مشهد برگزار میشود.

**زندگینامه آیتالله حاج شیخ محمدحسین سیبویه حائری

آیتالله سیبویه متولد سال 1306 شمسی در شهر مقدس کربلا بود که بعد گذران دوران تحصیلات ابتدایی عازم نجف شد و به تحصیل در علوم حوزوی پرداخت. پدر ایشان آیتالله محمد علی سیبویه از علمای و مراجع زمان خود محسوب میشدند و مادر وی هم نوه آیتالله شیخ محمد باقر اصفهانی بود.

مرحوم آیتالله سیبویه از شاگردان زبده آیتالله خوئی(ره) بهشمار میرفت که پیش از این از محضر استادانی همچون پدر خویش در مبحث ادبیات، فقه، اصول و تفسیر و دروس آیات حاج شیخ جعفر رشتی در بحث منطق و معالم و حاج شیخ محمد علی سُنقُری و حاج شیخ محمد خطیب در درس شرح لمعه بهره جستند.

دروس رسائل و مکاسب را نزد حاج شیخ محمدرضا اصفهانی و حاج شیخ یوسف حائری خراسانی در کنار درس تفسیر حاج سید محمدهادی میلانی شرکت کردند و پس از آن از محضر آیات حاج سید احمد اشکوری در مکاسب و حاج شیخ مجتبی لنکرانی در کفایه و دروس حاج شیخ صدرای بادکوبهای و حاج سید محمدباقر محلاتی کسب فیض کردند.

وی در ادامه مبحث خارج خود را با حضور در درس آیت الله حاج میرزاحسن یزدی و پس از آن آیت الله میرزاحسن بجنوردی و میرزا باقر زنجانی پی گرفت و در دروس آیت الله خوئی نیز شرکت کرد.

آیت الله سیبویه در حوزه نجف به تدریس علوم حوزوی پرداخت و با فعالیت در مسجد جامع شیخ طوسی(ره) آنجا را به پایگاهی علمی مذهبی در تبلیغ معارف دین و مذهب شیعه تبدیل کرد و در سال 1358 که توسط صدام از نجف اخراج شد به همراه جمعی از علما، مشهد را جهت حضور و ادامه فعالیت خود برگزید.

وی در مشهد نزدیک به حرم علی بن موسی الرضا(ع) مدرسه علمیه امام حسین(ع) را تأسیس کرد و به تدریس علوم دینی و تربیت طلاب و روحانیون ممتاز مشغول شد. درس خارج وی نیز تا چند سال پیش ادامه داشت که بر اثر مریضی و وخامت وضعیت جسمانی تعطیل شد.

یکی از خصوصیات مطرح وی توجه و بها دادن به تبلیغ، منبر و روضه خوانی بود که خود در نجف و در مشهد به آن اهتمام می ورزید.

آیت الله شیخ محمد حسین سیبویه از علمای مشهد که به دلیل عفونت و عارضه کلیوی از چند روز پیش در بیمارستان امام زمان(عج) بخش سی سی یو، بستری شده بود، امروز حوالی نماز صبح به رحمت ایزدی پیوست.

منبع:جماران

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار