به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، مراسم اختتامیه استانی جشنواره ملی «شهید چمران» با حضور سردار سرتیپ پاسدار «محمد مهدینژاد نوری» معاون علمی و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در تالار خیام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مراسم سردار مهدینژاد نوری طی سخنانی در تبیین موضوع «جهاد علمی، قدرت ملی» اظهار داشت: علم و علمآموزی هم در آیات قرآن کریم و هم در احادیث ائمه اطهار (ع) بر رویش تأکید شده است. برای مثال خداوند در آیه ۱۱ سوره «مجادله» میفرماید: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد چون به شما گفته شود در مجالس جاى باز كنيد پس جاى باز كنيد تا خدا براى شما گشايش حاصل كند و چون گفته شود برخيزيد پس برخيزيد خدا [رتبه] كسانى از شما را كه گرويده و كسانى را كه دانشمندند [بر حسب] درجات بلند گرداند و خدا به آنچه مى كنيد آگاه است» و یا در آیه ۳۳ سوره مبارکه «الرحمن» این طور اهمیت یادگیری علم مورد اشاره قرار میگیرد: «اي گروه جن و انس! اگر ميتوانيد از مرزهای آسمانها و زمين بگذريد، ولی هرگز قادر نيستيد مگر با نيروئی(الهی)».
معاون علمی و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه و در تشریح ابعاد علمآموزی در احادیث ائمه اطهار (ع) گفت: طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص) «دانش را بجوييد هر چند در چين باشد كه طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است.». علاوه بر این حدیث، امیرالمومنین (ع) نیز در نهجالبلاغه میفرمایند: «دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بيابد با آن يورش برد و پیروز شود، و هر كه آن را نیابد بر او يورش برند و مغلوب گردد». لذا هم بر اساس آیات قرآن کریم و هم بر اساس روایات مذکور؛ در راه دستیابی به علم هرگونه سختی را میتوان تحمل کرد.
وی با بیان اینکه زیربنای اقتدار آینده ملت ایران داشتن قدرت است، افزود: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، غربیها به وسیله علم توانستند دنیا را به دست خود بگیرند، بر همین اساس؛ پیشرفت، اقتدار و قدرت به زعم قرآن کریم و رهبران الهی ما بر اساس رهبری الهی، مسئولیت انقلابی و بودن مردم در صحنه تضمین شده است.
سردار مهدینژاد همچنین در تبیین چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم یادآور شد: تولید مقالات علمی خوب است اما ایستادن بر روی آن مفید نیست چراکه برای یک کشور، قدرت علمی داشتن یک موضوع کاملاً حیاتی است و از آن باید بهرهبرداری کند. کشوری که از قدرت علمی مناسب برخوردار باشد، میتواند فعالیت و تولیدات علمی خود را مدیریت کند.
وی در ادامه صحبتهای خود همچنین بیان کرد: امروز امپریالیسم علمی با مدیریت تولید علم در دنیا به نفع خود، به نحو مضاعف کشورهای جهان را استثمار کرده است. بر همین مبنا، اندازهگیریهای علمی در جهان برای سنجش میزان قدرت علمی برای ما حجت نیست چراکه آنها بر اساس فرهنگ کشورهای مبدأ تعیین شده است نه کشور ایران.
معاون علمی و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح همچنین در تشریح چشمانداز علمی کشور گفت: با استناد به تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و همچنین بر اساس اسناد بالادستی؛ طی ۴۰ سال آینده ایران باید به مرجعیت علمی در دنیا دست یابد، تا سال ۱۴۰۴ به مقام اول علمی منطقه غرب آسیا و جهان اسلام تبدیل شود، زبان فارسی به زبان علمی دنیا تبدیل شود، بر اساس سرعت و شتاب بالای علمی در دنیا کشور ایران بایستی به علوم ناشناخته دست دست پیدا کند و در نهایت پیشرفت علمی ایران باید برای تحقق سعادت دنیا و آخرت بشر صورت بگیرد.
این مقام مسئول در پایان سخنان خود درباره چگونگی تحقق چشمانداز علمی ایران اظهار داشت: در کشور باید به دنبال علم نافع مرجعساز باشیم و این مهم محقق نمیگردد مگر با کمکها و مشارکت دانشگاهیان، دانشجویان، بسیجیان دانشجو و به طور خاص اساتید بسیجی. من معتقدم محور اول فعالیتهای بسیجیان در دانشگاه باید انجام فعالیتهای علمی باشد چراکه به دنبال این اقدام، باقی حرکتها به صورت خودجوش به حرکت درمیآید.
در ادامه این مراسم، همچنین از برگزیدگان استانی جشنواره شهید چمران، با اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/