سرفرازان علم و عمل/ 17

قهرمانی در جبهه‌های نبرد/ معلمِ قهرمانی که داشت پزشک می‌شد

سردار استواری که امسال به عنوان شهید شاخص دانشجویی انتخاب شده به گفته دوستانش چهره شاخص اخلاق نیز بوده است.
کد خبر: ۲۱۴۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰ - 06December 2016

به گزارش دفاع پرس از فارس، خان میرزا استواری متولد سال 1338 شهرستان مرودشت، از ایل باصری و عشایرزاده است که در عملیات کربلای 8 در 20 فروردین سال 66 به شهادت می‌رسد.

این شهید معلم که در آن زمان در استخدام آموزش و پرورش بوده، همزمان نیز در رشته دندانپزشکی تحصیل می‌کرده است. سردار استواری که امسال به عنوان شهید شاخص دانشجویی انتخاب شده به گفته دوستانش چهره شاخص اخلاق نیز بوده است.

این شهید والامقام در زمان شهادتش رییس تربیت بدنی شهرستان مرودشت بوده و ورزش این شهرستان به او مدیون است، وی در زمان مدیریت خود زمین‌هایی را برای ساخت ورزشگاه‌ها و مکان‌های ورزشی تهیه کرده بود که در این سالها ساخت و ساز و احیا شده است.

خان میرزا در مسابقات دو میدانی ۱۰ هزار متر کشوری که پیش از انقلاب در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود ۲۰۰، ۳۰۰ متر از نفر دوم جلوتر بوده و در دور آخر که نفر دوم خود را به خان میرزا می‌رساند و از عقب شورت ورزشی خان میرزا را می‌کشد، او سرعتش را کم می‌کند و باقیمانده مسیر را با سرعت راه رفتن، ادامه می‌دهد.

قهرمانی در جبهه‌های نبرد / معلمِ قهرمانی که داشت پزشک می‌شد 

در آن مسابقه هر چه مربی‌ها و تماشاگران فریاد می‌زنند که "بدو، بدو" اهمیت نمی‌دهد، همین کم شدن سرعت خان میرزا به نفر دوم اجازه عبور می‌دهد و او هم با شادی چند متر آخر را از خان میرزا جلو افتاده و اول می‌شود.

بعد از مسابقه با خان میرزا که نفر دوم آن مسابقه شده بود مصاحبه کرده و علت این کار در مسابقه را از او می‌پرسند و او پاسخ می‌دهد: «برای من اول و دوم شدن در این مسابقه ارزش نداشت. ارزش آن است که یک ورزشکار مرد باشد، که متأسفانه من اینجا چنین چیزی ندیدم.»

قهرمانی در جبهه‌های نبرد / معلمِ قهرمانی که داشت پزشک می‌شد 

بعد از این مسابقه او به اردوی تیم ملی دو و میدانی دعوت می‌شود تا جهت مسابقات آسیایی اعزام شود، اما بخاطر جو اردوهای مختلط ورزشی این دعوت را رد می‌کند و نمی‌رود.

او علاوه بر ورزش دومیدانی وارد فوتبال شده و عضو تیم پاس مرودشت می‌شود و با این تیم موفقیت هایی را به دست می‌آورد، از بازیکنان هم‌دوره ای این شهید می‌توان به غلامحسین پیروانی مربی تیم فجر سپاسی شیراز اشاره کرد.

قهرمانی در جبهه‌های نبرد / معلمِ قهرمانی که داشت پزشک می‌شد 

این شهید ورزشکار اولین فردی بوده که ورزش بسکتبال را وارد شهرستان مرودشت می‌کند و با دست خودش سبد و میله بسکتبال را نصب می‌کند، او همچنین به ورزش‌هایی مانند فوتبال، والیبال و ورزش‌های رزمی در این شهرستان رونق می‌بخشد.

سردار شهید استواری اخلاق محوری و معنویت در ورزش را در راس امور خود قرار داده و با تیم‌های ورزش به دیدار خانواده شهدا رفته و در آنجا برای شهدا مراسم دعا برگزار می‌کرده است.

 قهرمانی در جبهه‌های نبرد / معلمِ قهرمانی که داشت پزشک می‌شد

فرمانده قرارگاه امام حسین(ع)، سردار غلامحسین غیب پرور در کتاب "برف های داغ" نوشته بابک طیبی نقل کرده است: ما زیر آتش خمپاره بودیم و ارتباط بیسیمی مناسبی نداشتیم و لازم بود که بین قسمت‌های لشکر ارتباط برقرار باشد و شهید استواری که فرمانده گردان امام رضا (ع) بود، مانند یک دونده‌ای که در مسابقه المپیک شرکت کرده بود زیر آتش دشمن خبرها را بین سنگرها رد‌و‌بدل می‌کرد.

شهید استواری که هم فرمانده گردان امام رضا (ع) بود و هم جانشین فرماندهی تیپ حضرت فاطمه زهرا (س) در جبهه بین رزمندگان به برگزاری مسابقات ورزشی مانند دومیدانی، دو استقامت، دو صحرانوری و دو نیمه استقامت می‌پرداخت تا توان جسمی آنها را افزایش دهد.

کتاب "راز یک پروانه" به همت مجید یزدی به بیان خاطرات این شهید گرانقدر پرداخته است و در جایی از این کتاب می‌خوانیم که گاهی همزمان 6 نفر از اعضای خانواده خان میرزا شامل پدر، خودش و 4 برادرش در جبهه حق علیه باطل حضور داشتند.

این شهید که در نوع ارتباطی خود با استادان و همکاران خود ویژه بوده، امسال به عنوان شهید شاخص دانشجویی انتخاب شده و کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان فارس کتابی با سبک داستانی در مورد این شهید را دست تالیف دارد.

عبدالرضا قیصری نویسنده کتاب "خان میرزا" به سفارش کنگره سرداران استان فارس، می‌گوید: این کتاب که با نگرش و سبک ویژه‌ای از داستان‌نویسی به زندگی و شخصیت شهید استواری پرداخته شده، در دست ویرایش قرار دارد و تا پایان سال به چاپ می‌رسد.

این ورزشکار شهید در وصیت‌نامه خود می‌گوید: به مسئولان عرض می‌کنم که فکر رفع تکلیف نباشید، ساعت را نپایید، نتیجه کار را بپایید و جویا شوید. انقلاب فعلا به کار نیاز دارد معیارهای اسلامی بودن و عمل خیر هم گام انقلاب بودن است. اگر مسئولی چنین نیست باید ترجیح داده شود و کنار رود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار