سرهنگ اکبری مطرح کرد؛

افزایش 20 درصدی در حوزه کشفیات کلاهبرداری/ تشریح شگردهای مجرمانه در جعل و کلاهبرداری

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا ضمن تشریح شگردهای مجرمانه، از افزایش 20 و 13 درصدی کشفیات در حوزه مبارزه با کلاهبرداری و جعل در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
کد خبر: ۲۵۴۴۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۳ - 26August 2017
افزایش 20 درصدی در حوزه کشفیات کلاهبرداری/ تشریح شگردهای مجرمانه در جعل و کلاهبرداری
به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سرهنگ «محمدرضا اکبری» معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی، اظهار داشت: در پنج ماه اول امسال، در حوزه مبارزه با جعل 104 درصد و در پنج ماه مدت مشابه سال گذشته 83 درصد کشف انجام شده که شاهد کاهش 10 درصدی وقوعات جعل و افزایش 13 درصدی کشفیات در این رابطه هستیم.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه بیشترین وقوعات جعل مربوط به استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، البرز و فارس بوده است، گفت: بیشترین وقوعات جعل به ترتيب مربوط به جعل اسناد و مدارک بانكی نظیر ايران چک، اسكناس، اوراق بهادار، چک‌های بانكی، افتتاح حساب با مدارک جعلی؛ اسناد مالكيتی، مدارک و اوراق شناسای، مهر و علائم شركت‌های دولتی و خصوصی، مدارک و اوراق دولتی و... است.

 اکبری با اشاره به اقدامات پلیس در مبارزه با کلاهبرداری، تصریح کرد: در پنج ماه اول امسال، 96 درصد و در پنج ماه مدت مشابه سال گذشته 76 درصد کشف صورت گرفته که حاکی از افزایش 20 درصدی کشفیات در این حوزه است همچنین طی این مدت وقوع این جرم 5 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در این مدت بیشترین کلاهبرداری‌ها مربوط به استان‌های البرز، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی بوده است، تصریح کرد: بیشترین وقوعات کلاهبرداری شامل کارت به کارت، تلفنی و پیامکی، خرید و فروش (آپارتمان، ملک، اتومبیل و ... )، دلالی در انجام امور اداری، قضائی و انتظامی بوده است.

وی با اشاره به شیوه‌های کلاهبرداری نظیر انتقال وجه از طریق تماس تلفنی و کارت به کارت، به شهروندان توصیه کرد: از قبول درخواست تلفنی، پیامکی و حضوری افراد ناشناس در خصوص هرگونه عملیات بانکی از جمله انتقال وجه، از ارائه رمز اول و دوم و cvv2 کارت عابر بانک خود اکیداً خودداری کنند.

این مقام انتظامی ادامه داد: شهروندان بایستی توجه داشته باشند که پس از دریافت پیامک‌های تبلیغاتی و فریب دهنده که شما «برنده جایزه خوش حساب همراه اول و یا عدم استفاده از بیمه شخص ثالث و ... » شده‌اید، هرگز به دستگاه‌های خود پرداز مراجعه نکنند.

وی با بیان اینکه اخیراً کلاهبرداری‌های متعددی تحت عنوان سفارش خرید برای ادارات و سازمان‌ها و یا سایر مراکز تجاری و نیز ارسال پیامک‌های تبلیغاتی با مضمون اینکه «برنده جایزه شده‌اید»، انجام شده، گفت: کلاهبرداران با ترفند و برنامه‌ریزی قبلی برای پرداخت بیعانه سفارش انجام شده اقدام به فریب شهروندان کرده و به جای واریز مبلغ، با به کار بردن روش‌های متقلبانه و ترفندهای خاص، فرد مورد نظر را به سمت دستگاه خود پرداز کشانده و کلیه اطلاعات مربوط به حساب وی را دریافت و نهایتاً موجودی حساب را به حساب کارت خود یا فرد دیگری که همدستش است، منتقل می‌کنند.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا خاطرنشان کرد: اگر قرار است هرگونه وجهی از طریق کارت عابر بانک به حساب عابر بانک شما واریز و یا انتقال یابد، لازم نیست به دستگاه‌های خود پرداز بانک مراجعه شود، بلکه با ارائه شماره کارت و یا حساب و بدون حضور شما این امر صورت خواهد گرفت.
 
انتهای پیام/ 241
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار