مهدی قزلی در همایش روز ملی خیام:

نیشابور می‌تواند تبدیل به قطب ادبیات عرفانی جهان شود

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: امروز شایسته است نیشابور به جوهره هویتی خودش یعنی ادبیات بازگردد چون ظرفیت آن را دارد که تبدیل به قطب ادبیات عرفانی و حکمی ایران و جهان شود.
کد خبر: ۲۹۱۷۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹ - 19May 2018

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «مهدی قزلی» مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در همایش روز ملی خیام ضمن یادآوری آوازه شهر نیشابور اظهار داشت: ما ایرانیان در دنیا به فرهنگ و هنر و ادبیات شهره هستیم و هر کدام از شهرهایمان به نامی معروف است. در این بین، شهر زیبای نیشابور را به عطار و خیام می‎‌شناسند؛ یعنی نیشابور هم مثل شیراز با هویت ادبی شناخته می‌شود. شهری که جنگ و ویرانی‌های بسیاری را به خود دیده است که نمونه بارز آن لشکرکشی‌های مغولان بوده، ولی هربار ققنوس‌وار سرزنده‌ و سرفرازتر از قبل، ساخته شده است.

وی با تاکید بر اینکه تا بحال آنچنان که شایسته است به بزرگان این شهر پرداخته نشده گفت: نام نیشابور، عطار، خیام در جهان نامی آشنا است. در این بین، خیام را بیشتر به رباعی‌هایش می‌شناسند تا موفقیت‌های بی‌نظیرش در کشف و حل مسائل ریاضی و ستاره‌شناسی. از طرفی خیام و رباعیاتش در آثار بزرگ کلاسیک جهان جایگاه ویژه ای دارد و شخصیت‌های بزرگ ادبیات جهان در وصف خیام، سخن گفته‌اند. چیزی که ما ایرانیان کمتر به آن پرداخته‌ایم.

مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در ادامه صحبت‌هایش دو پیشنهاد مطرح کرد و گفت: امروز شایسته است نیشابور به جوهره هویتی خودش یعنی ادبیات بازگردد چون ظرفیت آن را دارد که تبدیل به قطب ادبیات عرفانی و حکمی ایران و جهان شود، با تاسیس دانشکده بین‌المللی ادبیات و کتابخانه‌های مجهز زبان فارسی، میزبان فارسی‌پژوهان جهان در این شهر باشیم.

وی ادامه داد: خانه امین‌الاسلامی‌های نیشابور ظرفیت آن را دارد تا تبدیل به موزه استاد شفیعی کدکنی شود تا هر چه بیشتر شخصیت علمی این مرد بزرگ را بشناسیم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار