صفارهرندی:

وقایع سیاست بین‌الملل در زمان کنونی همچون سال‌های پایانی جنگ است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در خصوص راویان گفت: راویان در دوران جنگ ضبط‌ صوت به دست در کنار فرماندهان قرار می‌گرفتند و گاهی اوقات باوجود اینکه رانده می‌شدند اما با اصرار در صحنه نبرد می‌ماندند تا از بسیاری از وقایع و رخدادهایی که باید ثبت شود، غافل نمانند.
کد خبر: ۳۰۲۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰ - 02August 2018

وقایع سیاست بین‌الملل در زمان کنونی همچون سال‌های پایانی جنگ استبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، «محمدحسین صفارهرندی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست بصیرت‌افزایی که در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد، در ابتدا با اشاره به فعالیت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در خصوص راویان اظهار داشت: راویان در دوران جنگ ضبط‌ صوت به دست در کنار فرماندهان قرار می‌گرفتند و گاهی اوقات با وجود اینکه رانده می‌شدند اما با اصرار درصحنه نبرد می‌ماندند تا از بسیاری از وقایع و رخدادهایی که باید ثبت شود، غافل نمانند.

وی در ادامه افزود: نیروهای مرکز در حفظ و نگهداری و به مرحله ظهور و بروز رساندن آن اسناد و نوشته‌ها و نوارهای ضبط‌ شده، دارند تلاش می‌کنند و با خصوصیاتی که سردار نائینی دارند ایشان مرد عمل است و حتما در دوره تصدی ایشان، رونق چندباره را در کارها و مخصوصا در توزیع یافته‌های انباشته‌شده که دریایی است و ما فقط از گوشه‌هایی از آن سیراب می‌شویم، اهتمام بیشتری داشته باشند.

صفارهرندی با اشاره به تاریخ پایان جنگ، یادآور شد: تاریخ به ما می‌گوید بعد از پذیرش قطعنامه 598 جنگ تمام نشده است و همچنان ادامه داشته همچنان که ما در عملیات مرصاد و در جبهه‌های جنوب شهدای زیادی را داده‌ایم.

قبول شرایط طرف مقابل لزوما به معنای دسترسی به وعده‌ها نیست

مشاور فرمانده سپاه ضمن بیان اینکه وقتی تن به قبول شرایط طرف مقابل می‌دهید، لزوما به آن چیزی که به شما وعده داده‌اند، دسترسی پیدا نمی‌کنید، یادآور شد: در زمان پایان جنگ، گروهی از سیاسیون بر این عقیده بودند که «جنگ، جنگ تا یک پیروزی» و باید آن پیروزی را دست‌مایه یک معادله خوب قرار دهیم اما وقتی در این زمینه ناکام ماندند و در جبهه‌های نبرد شکست می‌خوردیم، سرانجام گفتند که دیگر نمی‌توان این راه را ادامه داد پس به سمت این برویم که جنگ را به هر قیمتی تمام کنیم.

وقایع سیاست بین‌الملل در زمان کنونی همچون سال‌های پایانی جنگ است

وی وقایع سیاست بین‌الملل در زمان کنونی را همچون سال‌های پایانی جنگ دانست و گفت: در چند روز گذشته رئیس‌جمهور آمریکا از مذاکره با ایران بدون هیچ پیش‌شرطی سخن گفت وعده‌ای از موضع ساده‌لوحی وعده‌ای هم با شیطنت این موضوع را دست گرفتند که نباید تعلل کرد و باید مذاکره را انجام داد. البته وزیر امور خارجه با صحبت‌هایی که انجام داد، این پیشنهاد را زایل کرد و چندین پیش‌شرط گذاشتند.

صفارهرندی متذکر شد: کوتاه آمدن در قبال دشمنی که خودش را موضع تسلط می‌بیند، بزرگ‌ترین اشتباه است. در سال پایانی جنگ زمانی که صدام خودش را در موضع تسلط دید، با پذیرش قطعنامه توسط ایران، جنگ را تمام نکرد و ادامه داد. امروز هم اگر دلیل اینکه تحریم‌ها آزاردهنده بوده و وضعیت ما را بر هم زده است بعضی‌ها وضعیت کنونی را با هرج‌ومرج آخر جنگ تشبیه می‌کنند و می‌گویند چاره‌ای نیست که به نوشیدن جام زهری که امام هم به خاطر حفظ کشور این کار را کرد، تن دهید.

وی خاطرنشان شد: ظرفیت به نمایش گذاشته‌شده مردمی، عراق را مجبور به پذیرش شرایطی که ما داشتیم کرد و آن‌ها را به پشت مرزهای بین‌المللی عقب راند.

وادادگان خواستار مذاکره با آمریکا هستند

این کارشناس مسائل سیاسی به برخی از نگاه‌های سیاسیون در بعد از پذیرش قطعنامه اشاره کرد و بیان داشت: بعد از پایان ظاهری جنگ، عراق در زمان صدام ادعاهایی داشت و بر اروندرود ادعای حاکمیت می‌کرد، این ایستادگی صدام در بعضی از مسئولین و مقامات کشور چنین تأثیر داشت که برای اینکه جلوی جنگ جدید را بگیریم تن به این خواسته بدهیم و تحلیل‌شان این بود که پشت این خواسته شوروی قرار دارد و ما این هزینه را بپردازیم و سپس با شوروی مذاکره کنیم که در فلان موضوع جانب ما را بگیرد.

امتیازدهگان امروز به آمریکا همان امتیاز دهگان به شوروی دیروزند

وی افزود: این تحلیل‌ها را آقای ولایتی به امام (ره) منتقل می‌کنند و این مسئله با ابراز ناراحتی و موضع‌گیری ایشان، تمام می‌شود و دیگر این مباحث مطرح نمی‌شود؛ اما متأسفانه آن جریانی که بر این نظر بود که به شوروی امتیاز دهیم اکنون می‌گویند به آمریکا امتیاز بدهیم چون نگاهشان وادادگی است.

صفارهرندی در تحلیل وادادگان اظهار داشت: تحلیل و برآورد غلط به این معنا است که فکر می‌کنند اگر این کار را انجام دهیم می‌توانیم از یک معبر دشواری عبور کنیم درحالی‌که برعکس این کار بزنگاه سقوط در آن معبر است و چون بهایی از جنس منافع ملی است که داده می‌شود این به معنای آغاز جنگ است.

وی ادامه داد: صدام با این تحلیل، به بازرسان سازمان ملل به مدت 10 سال اجازه داد تا همه نقاط آماد و محل دپوی تسلیحاتش را بازرسی کنند، آن‌ها در این مدت همه دارایی‌های دفاعی صدام را به اسم اینکه این‌ها سلاح‌های کشتار جمعی است، منهدم کردند. وقتی تمام این سلاح‌ها را از بین بردند و عملا قدرت دفاعی عراق صفر شد، به عراق حمله کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد اینکه دوره، دوره موشک و گفتگو نیست، گفت: این ادعایی بیش نیست چراکه این حرف‌ها دروغ است.

ایستادگی و مقاومت؛ بر هم زننده معاملات آمریکا

وی بابیان اینکه ایستادگی و مقاومت معاملات آمریکا را بر هم می‌زند، اظهار داشت: باوجوداینکه آمریکا بارها در سوریه ما را تهدید کرده بود ولی ما همچنان بر روی استراتژی خود ایستادگی کردیم و همین امر باعث شد استراتژی آمریکا رنگ ببازد و سیر سقوط دومینو وار مراکز وابسته به آمریکا هم جاری شد، هرچند که ما در این میان، هزینه‌هایی هم دادیم ازجمله شهید حججی و حدود 80 نفری که در آن منطقه به شهادت رسیدند بخشی از آن بها بودند که ما برای برهم زدن راهبرد آمریکا هزینه کردیم.

صف‌آرایی دو نگاه در کشور؛ تداوم تفکر انقلابی یا انقلاب در موزه

صفارهرندی بابیان اینکه در کشور دو نوع نگاه روبروی هم صف‌آرایی می‌کنند، عنوان کرد: یک نگاه می‌گوید تفکر انقلابی، یعنی همان مسئله‌ای که در اول انقلاب بود امروز هم باید در جان کشور و نظام و در میان ملت جاری باشد تا ما بتوانیم از هویت ایرانی و اسلامی و از نظام و ملت دفاع کنیم.

وی به جریان دوم اشاره کرد و گفت: جریان دوم بر این نظر است که انقلاب یک پدیده تاریخی بود و دوره‌اش دوره همان سال‌های اول دهه 60 است و اواخر 60 تمام می‌شود و باید بعدازآن باید به سراغ اندیشه دیگری بروید که انطباق با شرایط جهان داشته باشد و مستحیل در شرایط جهانی شود.

مشاور فرمانده سپاه متذکر شد: جریان دوم، افرادی هستند که بسیاری از آن‌ها از تندترین نظریه‌پردازان جریان انقلابی بودند. این افراد در دهه 60 گریبان آدم‌ها را می‌گرفتند به جرم اینکه شماها آدم‌های سست‌عنصر، محافظه‌کار و تسلیم طلبی هستید. اکنون این جریان نظریه‌پرداز به بن‌بست رسیدن تفکر انقلابی را مطرح می‌کنند و حتی برخی از این هم عبور کرده‌اند و می‌گویند انقلاب اشتباه بود چون انقلاب سبب می‌شود واقعیت‌هایی که در جهان وجود دارد دیده نشود و بعد خسارت‌ها ناشی از این است. تفکر انقلابی ایدئولوژیک است و ایدئولوژی با واقعیات تطابق ندارند.

وی با اشاره به پژوهشگران و مدیران مرکز اسناد، متذکر شد: محصول نهایی کار شما باید در جهت یکی از این دو نظریه باشد؛ البته این مرکز تاریخ جنگ را برای این بازگو می‌کند تا بگوید دلیل پیشرفت‌های ما این بود که ما بر سر موضع حقی که به آن رسیده بودیم، ایستادیم (مقاومت).

انتظار روی کار آمدن دمکرات‌ها؛ گزاره‌های ساده‌لوحانه‌

صفارهرندی با اشاره به برجام گفت: متأسفانه برخی منتظر هستند تا در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دمکرات‌ها بر سر کار بیایند درحالی‌که باید از دموکرات‌ها بیشتر از جمهوری خواهان ترسید چراکه بعضی از جنگ‌های معروف در جهان همچون جنگ ویتنام در زمان دموکرات‌ها شروع‌شده و در زمان جمهوری خواهان تمام‌شده است.

وی ابراز داشت: این از گزاره‌های ساده‌لوحانه‌ای است که به افکار عمومی تحمیل می‌شود و باید لااقل در میان نخبگان از آن احتراز کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه تردیدی نیست که ما مشکلات ساختاری را از اول انقلاب تاکنون داشته‌ایم اظهار داشت: یکی از این مشکلات در نوع چینش کابینه است، دولت؛ دولتی که با رأی زیاد مردم، رئیس‌جمهور بر سرکار می‌آید و این پشتوانه قدرتمندی است و نمی‌توان این فرد را به اسم ناکارآمدی برکنار کنید چون این فرد با حمایت توده‌ای مردمی تکیه می‌دهد و خودش را پشت این حمایت‌ها پنهان می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه باید رئیس دولت داشته باشید و نه رئیس ملت، تصریح کرد: وقتی در جامعه رهبری دارید یعنی تکلیف رئیس ملت را معلوم کرده‌اید. در بازنگری قانون اساسی رئیس‌جمهور را با این نگاه که دولت قدرتمند باشد، نخست‌وزیر را حذف و رئیس‌جمهور را به جایش نشاندند و گفتند باقدرت بیشتر دولت را اداره کند. ولی جلوه‌های برجسته روسای جمهوری شما ادای رئیس ملت درآوردن است و به آن رأیشان تکیه می‌کنند و آن وقت میدان‌داری آن گونه می‌کنند.

حذف نخست‌وزیر؛ بزرگ‌ترین اشتباه ساختاری در بازنگری قانون اساسی

صفارهرندی بزرگ‌ترین اشتباه ساختاری در بازنگری قانون اساسی را حذف نخست‌وزیر دانست و گفت: ما باید نخست‌وزیر را نگه می‌داشتیم ما رئیس دولت نیاز داریم. ما به دولتی احتیاجی داریم که دائم در قبال عملکردهای خودش پاسخگو باشد نه اینکه تا شبهه سؤال از رئیس‌جمهور مطرح می‌شود عده‌ای سؤال از رئیس‌جمهور را تقبیح می‌دانند درحالی‌که این راحت‌ترین کار است ولی چون رئیس‌جمهور رئیس ملت خودش را می‌خواهد جا بزند، این کار برای سؤال‌کنندگان عواقب دارد.

وی متذکر شد: نقش اصلی در مسائل امروز را مشکل کارگزار و مدیریت کننده است. ما تشتت مدیریتی داریم به خصوص در دستگاه‌های اجرایی و در دستگاه‌های اجرایی چندین نگاه در مورد مسائل کشور وجود دارد.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها