در قالب کتاب منتشر شد؛

«عاشورا و امروز ما»، قطره‌ای از دریای معارف عاشورا برای زندگی امروز

کتاب «عاشورا و امروز ما» از دریچه نگاه برخی سخنوران، ارزش‌های نهضت عاشورا و اهداف قیام حسینی را برای بهره‌گیری از این معارف در زندگی امروزی تبیین می‌کند.
کد خبر: ۳۱۰۸۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲ - 26September 2018

قطره‌ای از دریای معارف عاشورا برای زندگی امروزبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، در کتاب «عاشورا و امروز ما» مباحث و آرای «سید ضیاء مرتضوی»، «مهدی مریزی»، «محمدتقی فاضل میبدی»، «محمدسروش محلاتی»، «مرتضی جوادی آملی»، «ناصر نقویان»، «سید محمدرضا بهشتی»، «اسماعیل آذر»، «علی مطهری»، «غلامرضا ظریفیان» و «مرتضی باقری» که در سلسله‌نشست‌هایی با همین نام و با هدف بهره‌گیری از معارف عاشورایی برای زندگی فردی و اجتماعی امروز مطرح شده، به همت امین افخم گردآوری و تنظیم شده است.
 
این اثر در 11 فصل شامل «دعا در عرفه، اجابت در عاشورا»، «شناسایی قاتل واقعی امام حسین (ع)»، سیر مرثیه‌سرایی در ایران»، «گفتگو در آموزه‌های دینی و واقعه عاشورا»، «بازخوانی هدف قیام امام حسین (ع)»، «امام حسین (ع) و اصلاح امت»، «انقلاب، ارزش یا روش؟»، «قیام حسینی در برابر الهیات اموی»، «آزادی و اسارت عاشورا»، «میراث کربلا متعلق به کیست؟» و «عاشورا، جلوه‌گاه زیبایی‌ها» به تبیین ارزش‌های نهضت عاشورا و اهداف قیام امام حسین (ع) تشکیل شده است.   

قسمتی از متن کتاب:

«گذشته از شخصیت حسین بن علی که متاسفانه ما کمتر می‌شناسیم و اگر هم می‌شناسیم در حد همین دو ماه آخر زندگی اوست. حسین بن علی مورد احترام همه است. به لحاظ زندگی شخصی، فردی است که در سطح خوبی از امکانات زندگی به‌سر می‌برد و از توانمندی خوبی برخوردار بوده است. جود و کرم حسین بن علی (ع) مشهور بود. نقل می‌کنند که یک اعرابی برای چند روزی به مدینه آمده بود، طلب کمک می‌کرد و از مردم کسی خیلی به او توجه نکرد.

فردی به او گفت اگر می‌خواهی جایی بروی که حتما درخواست تو را اجبت کنند، درِ این خانه را بزن. نپرسید این خانه مال چه کسی است؟ رفت و در زد. شروع کرد اولین کلمات را گفتن که من به این دلایل نیازمندم و گرفتار شدم؛ هنوز جملاتش تمام نشده بود، دستی از پشت در بیرون آمد و کیسه‌ای را به او داد. آن صاحب جود و کرم، خیلی هم عذرخواهی کرد و گفت ببخشید امکان ما همین‌قدر بود. اعرابی آم کناری نشست و در کیسه را باز کرد و دید خیلی غیرمتعارف است و انتظار همچنین کمک زیادی را نداشته است.

پرسید که این خانه چه کسی بود؟ گفتند خانه حسین بن علی (ع) است. نقل می‌کنند این شعر را به این مناسبت خواند: بهترین نیکی‌ها آن نیکی است که در آن آبروی کسی ریخته نشود. صاحب فضل است که صاحب فضل را می‌شناسد. به درستی که اوست که قدر و منزلت اشخاص را این‌چنین حفظ می‌کند.»

 نخستین چاپ کتاب «عاشورا و امروز ما» در 236 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 18 هزار تومان از سوی «پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات» راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار