پیکر حجت‌الاسلام «صالحی‌خوانساری» در قم تشییع و خاکسپاری شد

پیکر حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی صالحی‌خوانساری از خطبای معروف کشور از مسجد امام حسن عسکری (ع) تا حرم حضرت معصومه (س) تشییع و به خاک سپرده شد.
کد خبر: ۳۳۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰ - 06March 2019

پیکر حجت‌الاسلام «صالحی‌خوانساری» در قم تشییع و خاکسپاری شدبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قم، مراسم تشییع حجت‌الاسلا‌م و المسلمین صالحی‌ خوانساری، از خطبای مطرح دهه‌های اخیر، امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند‌ماه از مسجد امام حسن عسکری (ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد.

در این مراسم آیت الله علوی بروجردی از مراجع عظام تقلید، آیات سیداحمد خاتمی، علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، اراکی، حسینی بوشهری امام جمعه قم، نمایندگانی از دفتر مقام معظم رهبری و بیوت مراجع تقلید، اساتید، طلاب و مردم ولایتمدار قم حضور داشتند.

نماز میت توسط آیت‌الله نوری‌همدانی بر پیکر حجت الاسلام صالحی خوانساری اقامه شد، سپس پیکر وی در صحن امام رضا (ع) حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

مجلس بزرگداشت حجت الاسلام صالحی خوانساری امشب بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد اعظم قم برگزار می شود.

بر اساس این گزارش، سید مرتضی صالحی خوانساری متولد سال ۱۳۱۸ شمسی در شهر خوانسار است که در سن ۱۴ سالگی، در سال ۱۳۳۳ هجری شمسی، پس از اتمام دروس ابتدایی، به حوزه علمیه خوانسار وارد شد و تحت نظر آیت‌الله مرحوم حاج حسین علوی خوانساری، دروس پایه و مقدمات را گذراند.

وی پس از اتمام مقدمات، برای ادامه تحصیل به قم آمد؛ ولی به دلیل ضرورت زندگی به تهران رفت و در مدرسه مرحوم آیت‌الله مجتهدی ادامه تحصیل داد و در کنار تحصیل، تدریس نیز داشت و تقریباً اکثر کتاب‌هایی را تدریس می‌کرد.

فقه و اصول را نزد استاد حاج شیخ حسین کنی (استاد مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی)، خارج فقه و اصول را به مدت هفت سال محضر آیت‌الله میرزاعلی آقا فلسفی و فلسفه را نزد استاد سید رضا صدر گذراند.

از سن ۲۰ سالگی منبر می‌رفت و حدود ۶۰ سال در داخل و خارج از کشور به امر تبلیغ مشغول بود و به تمام استان‌ها و اکثر شهرستان‌های کشور برای تبلیغ و منبر سفر کرد.

وی همچنین پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های انقلابی زیادی داشت که در سن ۲۳ سالگی دستگیر و پس از ۴۰ روز بازداشت، با وساطت بزرگان آزاد شد. بعد از این، به هر منبری که می‌رفت، گزارش آن به ساواک می‌رسید که نتیجه این گزارش‌ها یا دستگیری، یا احضار بود.

آخرین باری که زندانی شد اردیبهشت سال ۱۳۵۷ بود که در مسجد جامع کرج سخنرانی می‌کرد و ایشان را از منبر به پایین کشانده و یک شبانه‌روز در ساواک کرج و ۱۶ روز هم در کمیته مشترک تهران بازداشت کردند.

راه‌اندازی کمیته انقلاب اسلامی ایران همراه با مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی، آیت‌الله خسروشاهی و دیگر بزرگان، فرماندهی کمیته تهران، نماینده امام (ره) و مسئول عقیدتی سیاسی شهربانی کشور، مسئول جذب، گزینش و استخدام روحانیون سراسر کشور در نیروی انتظامی و یک دوره هم نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، از مسئولیت‌های وی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار