«درعا» کانون تروریست‌ها در جنوب سوریه

شرایط امنیتی سوریه در سال‌های اخیر و با شکست تروریست‌های تکفیری در جبهه‌های مختلف بسیار تغییر کرده و امنیت در بسیاری از مناطق این کشور حکم‌فرماست، اما در برخی مناطق همچون درعا در جنوب و ادلب و بخشی از استان حلب در شمال غرب سوریه به دلیل حضور تروریست‌های تکفیری هنوز ناامنی وجود دارد.
کد خبر: ۵۵۷۱۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶ - 21November 2022

«درعا» کانون تروریست‌ها در جنوب سوریه

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، در مناطق شمال شرق سوریه هم به دلیل حضور غیرقانونی تروریست‌های آمریکایی و همراهی کُرد‌های سوری با آن‌ها نیز ناامنی، سرقت و کشتار وجود دارد.

شرایط امنیتی استان درعا در جنوب سوریه (هم مرز با اردن) در روز‌ها و ماه‌های اخیر و به دلیل اقدامات تروریستی به هم ریخته، اما ارتش سوریه توانسته شمار زیادی از تروریست‌ها را دستگیر و یا به هلاکت برساند و امنیت در بسیاری از مناطق این استان فراهم شده است.

استان درعا در اوایل مرداد ۱۳۹۷ و با شکست داعش و دیگر تروریست‌ها توسط ارتش سوریه آزاد شده بود، اما هنوز هم هسته‌های خفته گروه‌های تروریستی در این استان فعال است و بعضا دست به اقدامات تروریستی می‌زنند.
یکی از مشکلات درعا هم مرزی با اردن می‌باشد و تروریست‌ها می‌توانند از این کشور انواع سلاح و مهمات را وارد کنند و به راحتی به آن رفت وآمد داشته باشند.

نیرو‌های نظامی و امنیتی سوریه در روز‌های اخیر موفق شدند که یک انبار بزرگ سلاح و مهمات تروریست‌ها را در یکی از محله‌های شهر درعا و در خانه یکی از سرکرده‌های داعش کشف و ضبط کنند. این انبار شامل مقادیر زیادی بمب به شکل‌ها و وزن‌های مختلف و مقایر زیادی مواد منفجره بود.

برخی از بمب‌ها ویژه بمب گذاری موتورسیکلت و برخی به شکل کپسول‌های اکسیژن برای حمل ونقل آسان و بی درد سر آن‌ها بود و برخی بمب‌ها هم برای داشتن قدرت تخریب زیاد به هم وصل شده بود.

در روز‌های اخیر نیرو‌های نظامی سوریه پس از ۱۵ روز درگیری با بقایای گروه تروریستی داعش در درعا توانستند محله طریق السد در جنوب این شهر و در مجاورات مرز اردن را پاکسازی کنند.

در این عملیات ده‌ها نفر از عناصر تروریستی داعش کشته و شمار دیگری نیز فرار کردند.

در عملیات اخیر چهار خودروی بمب گذاری شده نیز در جریان عملیات پاکسازی خنثی شد و یک خودروی بمب گذاری شده نیز در آخرین روز عملیات با سرنشین انتحاری آن هدف قرار گرفت.

درعا کجاست و چگونه مشهور شد؟

درعا در جنوب سوریه واقع شده و هم مرز اردن می‌باشد و اولین نقطه‌ای می‌باشد که در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) جرقه اعتراضات سوریه در آن زده شد. اعتراضاتی که ابتدا صنفی و بر سر یک دعوای معمولی در یک مدرسه آغاز شد و افرادی با نفوذ در بین معترضان، اعتراض مسالمت آمیز و صنفی را با بکار گیری سلاح گرم به بحرانی عمیق تبدیل کردند و به سرعت این بحران با کمک رسانه‌هایی همچون العربیه عربستان و الجزیره قطر و رسانه‌های غربی – صهیونیستی سراسری شد و تمام کشور سوریه را فرا گرفت و در ادامه پای صد‌ها هزار تروریست خارجی به سوریه باز شد.

دلیل ادامه ناامنی در درعا

درعا یکی از مذهبی‌ترین استان‌های سوریه می‌باشد که تا پیش از آغاز بحران این کشور، مردم آن طرفدار جبهه مقاومت ضدصهیونیستی بود، اما جریان نفوذ برخی از مردم این استان به ویژه جوانان را به بی راهه برد و منحرف کرد.

برای بازخوانی قضیه درعا باید به سال ۲۰۰۶ یعنی جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان بازگشت، جنگی که نتیجه آن شکست خفت بار ارتش صهیونیستی به دست نیرو‌های حزب الله رقم خورد.

در جنگ ۳۳ روزه، رزمندگان حزب الله به دلیل این که منطقه ضاحیه جنوبی بیروت که محل استقرار نیرو‌های حزب الله و خانواده‌های آن‌ها بود، به شدت از سوی بمب افکن‌های رژیم صهیونیستی بمباران می‌شد، مجبور شدند برخی از خانواده‌های خود را به شهر درعای سوریه بفرستند، شهری که مردم دیندار و خونگرم آن، با تمام توان پذیرای خانواده‌های رزمندگان حزب الله شدند و از جان و مال مایه گذاشتند. اهالی درعا درِ خانه‌های خود را بر روی خانواده‌های حزب الله باز کردند و طی حضور آن‌ها در آنجا، مهمان نوازانه از آن‌ها استقبال و پذیرایی کردند.

با پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه بر ارتش تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی، مردم درعا سه روز به میمنت این پیروزی جشن گرفتند و به شادی پرداختند. این شادمانی و مهمان نوازی مردم درعا نشان داد که آن‌ها شدیدا طرفدار مقاومت ضدصهیونیستی هستند.

شکست ارتش رژیم صهیونیستی در دو جنگ سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ باعث شد که اتاق فکر صهیونیست‌ها به این نتیجه برسد که نمی‌توان با حزب الله به طور مستقیم و از روبه رو مقابله کرد، از این رو باید عقبه آن یعنی سوریه را هدف قرار داد.

اتاق فکر صهیونیست‌ها که شامل انگلیس و آمریکا نیز می‌شد به نتیجه رسید که باید عقبه حزب الله یا همان سوریه را هدف قرار داد. از این روز دشمنان مقاومت شروع به برنامه ریزی کردند و به نتیجه رسیدند که باید از درعا شروع کنند، از این رو عربستان را مامور اعزام مبلغ‌های وهابی به همراه دلار‌های نفتی به این استان نمودند. این مبلغین وهابی هم کار خود را با جذب سران عشایر درعا آغاز کردند و هدایا و یا همان دلار‌های نفتی را میان آن‌ها پخش نمودند و مرحله اول جذب با موفقیت انجام شد. در مرحله دوم نوبت جوانان درعایی بود که باید آن‌ها نیز جذب می‌شدند؛ این کار نیز با کمک سران عشایر درعا و به بهانه فرستادن جوانان درعایی به عربستان برای کار انجام شد و شمار زیادی از جوانان درعا برای کسب درآمد و کار به عربستان رفتند، ولی بسیاری از آن‌ها به جای کار، سر از حوزه‌های علمیه وهابی درآوردند و با گذشت چند سال عملا به یک وهابی تندرو تکفیری تبدیل شدند. البته این روند با شدت کمتری در دو استان دیرالزور در شرق و الرقه در شمال سوریه نیز اجرا شد.

شماری از این افراد به سوریه بازگشتند و عملا در خدمت سرویس‌های اطلاعات رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربستان، آمریکا و انگلیس درآمدند و با آغاز بحران سوریه در اسفند ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) که جرقه آن در درعا خورد، نقشه دوم اتاق فکر صهیونیستی _ آمریکایی – انگلیسی که اعزام مسلمانان تندرو در سراسر جهان به ویژه اروپا به سوریه بود اجرا شد. غربی‌ها برای خلاص شدن از دست مسلمانان تندرو به دنبال راه می‌گشتند که بحران سوریه را بهترین زمینه برای حذف آن‌ها یافتند، از این رو تمام تسهیلات را برای اعزام آن‌ها به این کشور فراهم کردند تا خیالشان از امنیت غرب راحت شود.

با آغاز بحران سوریه، غربی‌ها به سرعت مسلمانان تندرو را از سراسر جهان به این کشور سرازیر کردند و به جان هم انداختند و امنیت خود و رژیم صهیونیستی را با جان و مال مسلمانان تضمین کردند.

یکی از عناصر داعش که اهل تونس می‌باشد و سال‌ها در سوریه جنگیده در کتاب خاطرات خود که پس از بازگشت منتشر کرده، می‌گوید، من و بسیاری از جوانان تونسی آماده جنگ با اسراییل بودیم، اما نمی‌دانیم چگونه سر از جنگ در سوریه درآوردیم.
جنگ سوریه نشان داد که دشمنان غربی – صهیونیستی - عربی مسلمانان برنامه جامعی برای ضربه زدن به جبهه مقاومت اسلامی و عقبه آن داشتند که در عمل هم اجرا نمودند، ولی با یاری خدا و زحمات رزمندگان مدافع حرم و ارتش سوریه به نتیجه مورد دلخواه خود که همان نابودی حکومت دمشق بود، نرسیدند، ولی توانستند از شرّ بسیاری از افراد تندرویی که می‌توانستند برای غربی‌ها بسیار مشکل زا شوند، راحت شوند.

نکته مهم درخصوص مساله درعا این است که هرچند این استان در اوایل مرداد ماه سال ۱۳۹۷ از دست تروریست‌های تکفیری به ویژه داعش آزاد شد، اما تفکر داعشی – تکفیری در بین شماری از شهروندان این استان نهادینه شده و شرارت‌ها و ناامنی‌هایی که هر از چندگاهی در این استان روی می‌دهد، دقیقا در ادامه همان مسیر می‌باشد و تا زمانی که این تفکر در استان درعا و یا هرجای دیگر پابرجا باشد اقدامات تروریستی نیز در آنجا ادامه خواهد داشت.

منبع: ایرنا 

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها