در جلسه شورای سیاست‌گذاری همایش ملی فرصت‌ها و تهدید‌های نوپدید دریایی؛

سرلشکر صفوی: پیوند قلمرو‌های دریایی و زمینی استراتژی جدید ایران است

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: ما باید بتوانیم بین قلمرو‌های ژئواستراتژیک دریایی و زمینی پیوند برقرار کنیم، این یک استراتژی جدید است.
کد خبر: ۶۱۲۵۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ - 26August 2023

پیوند قلمرو‌های دریایی و زمینی استراتژی جدید ایران استبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در پنجمین جلسه شورای سیاست‌گذاری همایش ملی فرصت‌ها و تهدید‌های نوپدید دریایی اظهار داشت: تحلیل جایگاه انقلاب کبیر اسلامی و جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در شکل‌دهی به نظم جدید جهانی یک ضرورت به شمار می‌رود.

سرلشکر صفوی افزود: بدون حضور در دریا‌ها و اقیانوس‌ها نمی‌توانیم جایگاه ایران، انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را در هندسه نظم جدید جهانی تعریف کنیم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی فرصت‌ها و تهدید‌های نوپدید دریایی گفت: این همایش علمی با مشارکت صاحبنظران و ایده‌پردازان باید بتواند چگونگی دسترسی به قدرت دریایی را حداقل در بُعد نظری تعیین کند.

وی با تأکید بر ضرورت تبدیل شدن ایران به قدرت دریایی اضافه کرد: یکی از مظاهر این قدرت حضور علمی و مطالعاتی در قطب جنوب است.

سرلشکر صفوی با برشماری قدرت‌های مهم زمینی و دریایی اظهار داشت: روسیه و چین قدرت‌های زمینی هستند، ما هم یک قدرت زمینی هستیم و استراتژی ما همواره برّی بوده است؛ در مقابل، آمریکایی‌ها و ناتو قدرت‌های بحری هستند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به روند تغییرات هندسه نظم جدید جهانی تأکید کرد: ما باید بتوانیم بین قلمرو‌های ژئواستراتژیک دریایی و زمینی پیوند برقرار کنیم؛ این یک استراتژی جدید است و موقعیت جغرافیایی ایران چنین ظرفیتی را به ما می‌دهد.

وی در تشریح این استراتژی افزود: ایران برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا و متحدانش باید راهبرد اقتصاد دریامحور و قدرت دریایی خودش را با حضور ناوگان تجاری و نظامی خود در اقیانوس‌ها و دریا‌ها و استفاده از شبکه کریدور‌های جنوب-شمال و شرق به غرب با همکاری فدراسیون روسیه و چین، افزایش دهد.

سردار صفوی تأکید کرد: عبور از سرزمین ایران باید بتواند مسیر‌های تجاری اقیانوس آرام به اقیانوس هند و دریای سیاه، دریای مدیترانه و خلیج فنلاند را در شمال روسیه سازماندهی کند؛ این راهبرد می‌تواند در برنامه هفتم توسعه ایران در مجلس شورای اسلامی و دولت گنجانده شود.

رئیس همایش ملی فرصت‌ها و تهدید‌های نوپدید دریایی خاطرنشان کرد: چگونگی دسترسی به قدرت دریایی و اقتصاد دریا محور و حضور ناوگان‌های تجاری و نظامی ایران در پهنه اقیانوس‌ها و حضور مطالعاتی و علمی ایران در قطب جنوب، از مباحث نظری و ارائه مقالات علمی این همایش ملی است.

هوش مصنوعی در دریا، شناور‌ها و فرماندهی و کنترل دریایی بسیار مهم است

در ادامه این نشست، سردار «محمد مهدی‌نژاد نوری» معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح با تأکید بر ضرورت بهره‌برداری از هوش مصنوعی در دریا گفت: در بحث هوش مصنوعی می‌توان ده‌ها موضوع را استخراج کرد که هرکدام می‌تواند موضوع یک همایش باشد.

وی افزود: به‌عنوان مثال پردازش اطلاعات مختلف و زبان طبیعی که جزئئ از هوش مصنوعی است، می‌تواند در این همایش و همایش‌های بعدی مورد بررسی قرار بگیرد.

معاون عتف ستاد کل نیرو‌های مسلح تأکید کرد: هوش مصنوعی در دریا، در شناور‌ها و فرماندهی و کنترل در عرصه دریا بسیار مهم است.

پرداختن به مباحث بیولوژیک دریا مهم است

همچنین در ادامه «حسن ابوالقاسمی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) و از مشارکت‌کنندگان علمی این همایش گفت: همایش فرصت‌ها و تهدید‌های نوپدید دریایی فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم اثری ماندگار و مرجع را در این زمینه آماده و ارائه کنیم.

وی افزود: مقالات و خروجی علمی این همایش، محصولاتی نخواهد شد که در کتابخانه‌ها کنار گذاشته شود، بلکه مقدمه‌ای خواهد بود که این موضوع را به‌صورت عملی برجسته و تکمیل کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) عنوان کرد: موضوعات دریا و بحث‌های بیولوژیک مباحث بسیار مهمی هستند که در این همایش بدان پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/ 271

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار