در اختتامیه اولین دوره مسابقات مهارتی کارکنان وظیفه ارتش؛

معاون تربیت و آموزش ارتش: تدوین طرحی جدید در قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه/ وام کارآفرینی تا سقف ۴ میلیارد تومان به سربازان پرداخت می‌شود

امیر سرتیپ شیخ گفت: برای سربازان ماهر پس از خدمت تسهیلاتی را در نظر گرفته‌ایم که سقف مبلغ وام برای خوداشتغالی تا ۳۰۰ میلیون تومان و در حوزه کارآفرینی به ازای بکارگیری هر سرباز در مجموعه کارآفرینی تا سقف ۴ میلیارد تومان است.
کد خبر: ۶۴۷۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹ - 30January 2024

معاون تربیت و آموزش ارتش: مهارت آموزی سربازان یک ماموریت مهم در ارتش استبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرتیپ «علیرضا شیخ» معاون تربیت و آموزش ارتش در آیین اختتامیه مرحله سازمانی اولین دوره مسابقات مهارتی کارکنان وظیفه ارتش که با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری در مرکز همایش‌های شهید صیاد شیرازی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، اظهار داشت: مهارت‌آموزی یک مقوله تکلیفی است که هم‌اکنون به عنوان یک مأموریت در ارتش جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود و قرار است که هر سرباز یک مهارت را فرا بگیرد.

امیر سرتیپ شیخ ادامه داد: شعار سال ۱۴۰۲ ما «هر سرباز یک مهارت» است و برای تحقق این‌گونه شعار برنامه‌ریزی می‌کنیم؛ لذا هر سربازی که وارد ارتش می‌شود، طبق علاقه‌مندی باید یک مهارت را متناسب با حرفه و شغل مورد انتظار آینده خود یاد بگیرد که در فرآیند برنامه‌ریزی مرکز آموزش و مهارت کارکنان وظیفه ارتش این موضوع پیگیری می‌شود و در حال انجام است.

معاون تربیت و آموزش ارتش درخصوص علاقه‌مندی سرباز‌ها به رشته‌های مهارت‌آموزی گفت: با توجه به نوع حرفه و مشاغل مختلف که در سطح کشور مورد نیاز است، دوره‌های آموزشی برای سربازان مهارت‌آموز برگزار می‌شود که بیشتر به مشاغل فناورانه علاقه دارند و هر سرباز هم با توجه به علاقه‌مندی یا سابقه کاری قبلی خود می‌تواند در دوره‌ها شرکت کند.

وی اضافه کرد: البته آموزش رشته‌ها و کار‌های فنی و تخصصی کماکان ادامه دارد؛ اما رویکرد جدید ارتش و گرایش سرباز‌ها به سمت فناوری‌های روز مانند برنامه‌نویسی، برنامه‌های تعمیر فناورانه مانند تعمیرات گوشی همراه و همچنین مسائل مربوط به حوزه آی‌تی و سایر رشته‌های تخصصی بیشتر است.

امیر شیخ با بیان اینکه تسهیلات خوبی برای سربازان مهارت‌آموز پس از پایان خدمت در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: اختصاص وام برای ایجاد اشتغال سربازان آموزش‌دیده برای ما بسیار مهم است، با همین رویکرد ما این فرآیند را در قبل از خدمت، حین خدمت و پس از پایان خدمت سربازی در یک زنجیره به یکدیگر متصل کردیم تا بتوانیم حوزه‌های علاقه‌‎مندی هر فرد را قبل از شروع به خدمت احصا کرده و زمینه‌ها را برای فراگیری یک آموزش تخصصی فراهم کنیم.

وی افزود: در امتداد این اهداف یک حلقه اتصال با وزارت آموزش و پرورش ایجاد کردیم تا بتوانیم در حوزه مهارتی برای هر سرباز تسهیلات و کارگاه فراهم کنیم، همچنین برای بالابردن سطح کیفیت آموزش و آزمون‌ها از اساتید حرفه‌ای بهره بگیریم و مراحل مختلف آموزشی را تکمیل کنیم و تا آخرین مرحله دریافت گواهینامه رسمی به سربازان جوان که پس از پایان خدمت با دریافت تسهیلات و وام‌های خود اشتغالی که دستگاه‌های مختلف کشوری در این امر نقش دارند بتوانند با بهره‌گیری از این وام‌ها که به تمامی مراکز استان‌ها ابلاغ شده است، به حرفه مورد علاقه خود در استان و محل سکونت‌شان مشغول به کار شوند.

معاون تربیت و آموزش ارتش با بیان اینکه افزایش سطح تسهیلات برای سربازان مهارت‌دیده هستیم و میزان وام خوداشتغالی با توجه به متفاوت بودن نوع کار مشخص می‌شود، گفت: ما براساس نوع کار و نیاز به تجهیزات هر حرفه، مبلغ وام را در نظر گرفتیم و براساس طبقه‌بندی نوع شغل‌ها که کارآفرینی بالاترین مقطع است تا مراحل کارگاهی که بخواهد شروع شود ما سقف وام را تا چهار میلیارد تومان ارتقا دادیم.

وی بیان کرد: در حوزه‌های مختلف از ۱۵۰ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیون تومان وام داده می‌شود که این مبالغ به سربازانی که دارای مدرک مهارت باشند، وام پرداخت می‌شود. در این بخش اگر هر سرباز طرح و ایده ارائه دهد به عنوان «کارآفرین» محسوب شده و مبلغ دریافت وام این افراد نسبت به سایر سرباز‌ها متفاوت است و تا سقف چهار میلیارد در صورت بکارگیری سربازان ترخیصی به ازای هر نفر ۳۰۰ میلیون واگذار می‌شود که ساز و کارخود را دارد و توسط حوزه نظام وظیفه دنبال می‌‎شود.

امیر شیخ اضافه کرد: همچنین برای ترغیب سربازان عزیز و بالا بردن قدرت خطرپذیری آنان طرحی را در دستور کار جدید قرارگاه مهارت‌آموزی قرار دادیم که در آن افزایش سقف وام هم در نظر گرفته شده که با بهره اندک، ترکیبی از مهارت و تسهیلات را به بازار کار کشور انتقال دهند.

وی در پایان با اشاره به اینکه سربازان وظیفه پس از پایان خدمت می‌توانند از مسیر دفاتر پلیس+۱۰ مراحل کار خود را پیگیری کنند، خاطرنشان‌ کرد: ما مشخصات همه سربازان آموزش‌دیده و دارای مدرک را از طریق سامانه سازمان نظام وظیفه در اختیار همه استانداری‌ها قرار دادیم و همچنین نماینده‌‏های ما در مراکز استان‌ها حضور دارند. استانداران نیز موظف هستند برابر سهمیه‌ای که برای هر استان و شهرستان تعیین شده است، بانک‌های عامل را موظف کنند که این وام‌ها به همه افراد دارای شرایط پرداخت شود.

انتهای پیام/ 271

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار