امام جمعه مشهد:

اقتدار حکومتی در مقابل قاچاق و فساد اقتصادی باید پای کار بیاید

آیت‌الله علم الهدی گفت: اقتدار حکومتی باید پای کار بیاید و کل جریان مدیریتی نظام به کار بیفتد تا با همه قدرت، این تلخی‌های موجود در اقتصاد کشور برای مردم به شیرینی تبدیل شود. ما هم نمیخواهیم با زور اقتصاد را اداره کنیم، اما باید با زور در مقابل فساد و قاچاق ایستاد.
کد خبر: ۶۶۱۰۲۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲ - 12April 2024

اقتدار حکومتی در مقابل قاچاق و فساد اقتصادی باید پایکار بیاید/ اخلال اقلیتی مرفه در نظام زندگی و معیشت مردمبه گزارش دفاع‌پرس از استان خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» امام جمعه مشهد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته، که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حریم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به دیدار اخیر کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در آن دیدار، رهبر انقلاب تأکید کردند که در اقتصاد کشور واقعیت‌های تلخ و شیرینی وجود دارد که در بخش تلخ آن، بی‌ثباتی بازار و گرانی اجناس، فاصله طبقاتی و تنزل ارزش پول ملی تأثیرگذار است و فعالیت‌های وسیع اقتصادی، راه‌اندازی بیش از ۸ هزار بنگاه نیمه‌تعطیل و تعطیل، رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از بنگاه‌های خرد و متوسط از سرفصل‌های بخش شیرین اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: این یک تحلیل کامل در قالب یک بیان جامع بود که نسبت به وضع کنونی اقتصاد کشور ایراد شد و محور سخن ناظر بر آن است که اگر در زندگی مردم، یک تلخی به وجود بیاید، این تلخی باعث می‌شود حلاوت‌ها و شیرینی‌های زندگی هم از بین برود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: انتظار مردم این است که تصمیمات، اقدامات و همه تدابیری که در مسائل اقتصادی اعمال می‌شود، ختم به ثمرات مطلوب و محسوس در زندگی مردم شود تا کار به جایی برسد که دیگر عناصر تلخ‌کننده اقتصاد، حلاوت‌های موجود را در کام مردم از بین نبرد.

وی ضمن واکاوی چالش‌های موجود در عرصه اقتصاد اظهار داشت: این بی‌ثباتی بازار، گرانی اجناس، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت، مسائلی است که همگی به هم ربط دارد. بی ثباتی معلولی است که تنزل ارزش پول ملی و افزایش فاصله طبقاتی، علت‌های آن هستند. برای حل آن هم باید همه احساس تکلیف کنند و هیچ‌کس نباید بیکار بنشیند تا دولت بیاید تلخی را از سفره مردم بردارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تصریح کرد: اینکه یک آقای کاسب بخواهد صبحگاه پیش از آن که کرکره مغازه، حجره یا بنگاهش را بالا ببرد، نگاه به نرخ ارز و قیمت دلار داشته باشد تا اگر افزایش داشت، او هم چند هزار تومان کالاهایش را گران‌تر عرضه کند، این عین بی‌انصافی است. آقای رئیس بانک مرکزی و شخص رئیس جمهور در تلویزیون، پیش چشم همه مردم اعلام کردند برای کالای اساسی، ارز دولتی را به وفور فراهم کرده و هر نوع واردات که در این عرصه با این ارز صورت می‌گیرد بنابراین قیمت ارزی که در بازار آزاد از این مبالغ بیشتر می‌رود، نباید تأثیری بر واردات داشته باشد، اما حقیقت امروزه بازار متفاوت از این منطق است.

وی همچنین بیان کرد: آن آقای دلال با آن آقای بی‌انصافی که برای سرکوب تولید کشور، محصول خود را براساس افزایش حبابی نرخ ارز گران می‌کنند، این‌ها همان کسانی هستند که با وجود ثبات در نرخ ارز دولتی، می‌خواهند بازار را براساس نرخ آزاد ارز تنظیم کنند. سوداگران حتی در بعضی بخش‌ها کاری کرده‌اند که محصول تولید داخل و ایرانی هم با ارز آزاد راهی بازار شود.  

علم‌الهدی در ادامه تصریح کرد: در رهگیری فساد حتی ثابت می‌شود کارخانجات و تولیدکنندگان ایرانی با همان قیمت معقول و متناسب با ارز دولتی، محصولشان را می‌فروشند، اما دلال و سوداگر در این چرخه، سود سرشار به جیب می‌زند و کالا را گران به بازار می‌رساند.

وی با اشاره به دلایل شکل‌گیری فاصله طبقاتی و مظاهر نمود آن در بازار گفت: امروزه در کشور ما اقلیت مرفهی زندگی می‌کنند که نظام زندگی و معیشت را در کشور بهم زده‌اند. همان آقایی را می‌گویم که سوار بر خودروی شاسی بلند خود به مغازه میوه فروشی می‌آید، کارت را ارائه می‌دهد و رمز را هم میگوید تا میوه فروش با هر نرخی که بخواهد، میوه‌ها را حساب و کتاب کند و فقط طرز خرید طوری باشد که این آقای متمول حتی از خودرو پیاده نشود. البته کاری هم ندارد که در کل چقدر از موجودی کارت برداشت شد و بیش از آن، ژست ثروت و رفاه است که برایش موردتوجه قرار دارد، اما این طرز برخورد، تفاوت رفتاری را در بازار رقم می‌زند که در نهایت، دود آن به چشم کل جامعه می‌رود.

امام جمعه مشهد همچنین در تکمیل صحبت‌های خود یادآور شد: عزیزان من، درست است که فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقام یک مرجع تقلید اعلام می‌شود، اما بنده بار‌ها تأکید کرده‌ام که این آقا، رهبر این کشور و پیشوای جهان اسلام است بنابراین این طور نیست که گمان کنید همه این بیانات، تأکید اخلاقی و توصیه معنوی است و می‌توان به آن عمل نکرد. خیر، این طور نیست! این بیانات، دستورالعمل حکومتی و توصیه به جامعه است و باید در دستورکار قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه باید در مقابل قاچاق و فساد اقتصادی ایستادگی کرد، در ادامه تأکید کرد: امروزه می‌بینیم عد‌ه‌ای در رسانه‌های مختلف موضع‌گیری می‌کنند، ژست روشنفکری و تخصص به خود می‌گیرند و شعار می‌دهند که مدیریت اقتصاد با زور نمی‌شود. این حرف‌ها چیست؟ اقتدار حکومتی باید پای کار بیاید و کل جریان مدیریتی نظام به کار بیفتد تا با همه قدرت، این تلخی‌های موجود در اقتصاد کشور برای مردم به شیرینی تبدیل شود. ما هم نمی‌‌خواهیم با زور اقتصاد را اداره کنیم، اما باید با زور در مقابل فساد و قاچاق ایستاد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی همچنین اظهار داشت: جامعه نباید تلخ‌کام باشد. این تلخی‌ها نباید حلاوت پیشرفت‌های اقتصادی را از بین ببرد. مردم باید راحت زندگی کنند و شیرینی‌های پیشرفت وسیع زیرساخت‌ها را احساس کنند.  

وی در پایان خطبه‌های نمازجمعه این هفته مشهد گفت: این موفقیت‌ها زمانی برای مردم محسوس می‌شود که تلخی‌ها از سفره مردم برچیده شود. با ورود ۸ هزار دستگاه تولیدی که وارد چرخه تولید شده‌اند، بی‌کاری به طرز محسوسی کاهش پیدا کرده و دانش‌بنیان‌ها در کار هستند. این‌ها دستاورد‌هایی است که اگر محصولش به سفره ملت برسد، خیلی از این چالش‌ها کمرنگ و بی‌تأثیر خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها