به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حملات اخیر رژیم صهیونیستی به حومه قنیطره در جنوب سوریه با تحولات داخلی و منطقهای بحران سوریه همزمان شده است و این تحولات موجب شده است که رژیم اشغالگر به جای حمایت از تروریستها از پشت، به دخالت مستقیم و هدف قراردادن مواضع نظامی ارتش سوریه در جنوب رو آورد.
رژیم صهیونیستی در کمتر از دو هفته چهار بار به مناطق و مواضع ارتش سوریه در شهر قنیطره در نزدیکی جولان اشغالی واقع در جنوب غرب سوریه حمله کرد. همزمان با این حملات گروههای تروریستی به سرکردگی گروه تروریستی جبهه النصره نبرد موسوم به قادسیه الجنوب را علیه ارتش سوریه در قنیطره آغاز کردند. همزمانی این دو حمله، سؤالاتی را درباره ماهیت رابطه بین گروههای تروریستی و اسرائیل بر می انگیزد.
از ابتدای بحران سوریه رژیم اشغالگر قدس در این بحران نقش آفرینی کرد و از طرق مختلف از جمله درمان تروریستهای مجروح در درمانگاههای خود، تامین سلاح و مهمات برای تروریستها، دادن آمار مواضع ارتش سوریه به آنها به حمایت از گروههای تروریستی پرداخت. رژیم صهیونیستی علاوه بر این به طور مستقیم نیز دخالت کرد و هدف قرار دادن فرماندهان مقاومت اسلامی در قنیطره که یکسال پیش صورت گرد و موجب شهادت شماری از این فرماندهان شد، دال بر این مدعاست.
تجاوزهای رژیم صهیونیستی از مرزهای قنیطره نیز فراتر رفت. در پی یک حمله هوایی جنگنده های این رژیم، سمیر القنطار سردار اسرای لبنان و از فرماندهان میدانی مقاومت در منزلش در داخل شهرک جرمانا در حومه دمشق به شهادت رسید، بنابراین رژیم صهیونیستی شریکی اصلی گروههای تروریستی در جنگ علیه دولت سوریه است.
با وجود سابقه سرشار رژیم صهیونیستی در جنایات و تجاوز علیه سوریه، اما تجاوزهای اخیر این رژیم دارای ابعاد استراتژیکی ویژه ای است، زیرا ارتش سوریه برای اولین بار از سرنگونی یک جنگنده و یک هواپیمای شناسایی این رژیم خبر داد، موضوعی که رسانههای دشمن صهیونیستی آن را تحولی منحصر به فرد در روند نبرد با سوریه به طور خاص و محور مقاومت به طور عام دانستند.
حملات اخیر اسرائیل به حومه قنیطره در این برهه زمانی دلایلی دارد که به تحولات داخلی و منطقهای مرتبط با بحران سوریه در ارتباط است که این دلایل به طور خلاصه عبارتند از:
1.حملات اسرائیل با دستاوردهای منحصر به فرد ارتش سوریه و محور مقاومت در چندین عرصه و چندین محور علیه گروههای تروریستی در حلب و حماه و حومه لاذقیه و آزادسازی مساحتهای گستردهای از خاک این کشور همراه شده است و رژیم صهیونیستی این پیروزی ها را به نفع خود نمیداند.
2.آغاز نبرد ارتش سوریه در حنوب بویژه در محور حومههای دمشق، قنیطره، و درعا که رژیم صهیونیستی آن را عمق استراتژیک خود میداند. همچنین کنترل ارتش سوریه بر گردان پدافند هوایی در درعا و تحقق آشتی در المعضمیه و داریا در حومه دشمق و آزادسازی مناطقی در حومه قنیطره که رژیم صهیونیستی آن را به منزل عبور نیروهای سوری از خطوط قرمز می داند.
3.تجارب منحصر به فردی که مقاومت اسلامی در جنگ سوریه از طریق جنگیدن در کنار ارتش سوریه کسب کرده است، موجب نگرانی رژیم صهیونیستی شده است و در اظهارات مطرح شده از سوی محافل صهیونیستی که آخرین آن گزارش روزنامه معاریو است، از افزایش توان حزب الله و نزدیک شدن ارتش سوریه به فیصله دادن به نبرد در حلب، سخن به میان آمده است.
4.گرایش اعراب بویژه اعراب خلیج فارس به عادی سازی روابط با اسرائیل که روند آن با اعزام نمایندگان و کارشناسان نظامی این کشورها به سرزمینهای اشغالی برای امضای توافق آغاز شده است.
5.نزدیک شدن قدرتهای جهانی و در رأس آن روسیه و آمریکا به به حل و فصل سیاسی بحران سوریه که به نفع رژیم صهیونیستی نیست.
همه مطالب گفته شده، رژیم صهیونیستی را به دخالت مستقیم در کنار تروریستها در سوریه برای جلوگیری از رسیدن به حل سیاسی بحران این کشور وا داشته است. بنابراین اسرائیل ضروری دید که درگیری ها را در سوریه شعله ور کند و مانع رسیدن به توافق سیاسی محتمل در این کشور شود.
منبع: تسنیم