در همایش بزرگداشت روز جهانی صلح مطرح شد؛

محاکمه عاملان فاجعه سردشت در دادگاه لاهه/ فعالیت موزه صلح بر اساس آموزه‌های ادیان الهی گسترش می‌یابد

نماینده مردم سردشت در مجلس شورای اسلامی گفت: مجروحان بمباران شیمیایی سردشت، میراث فرهنگی صلح برای جهانیان هستند؛ لذا از دادگاه لاهه انتظار داریم تا عاملان این فاجعه را شناسایی و محکوم کند.
کد خبر: ۱۰۱۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸ - 18September 2016

محاکمه عاملان فاجعه سردشت در دادگاه لاهه/ فعالیت موزه صلح بر اساس آموزه‌های ادیان الهی گسترش می‌یابد

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، همایش بزرگداشت روز جهانی صلح امروز با حضور مسئولین، مقامات داخلی، سفرای خارجی و سازمان های فعال در زمینه صلح در موزه صلح تهران برگزار شد.

حمید صالحی، جانباز شیمیایی و عضو هیئت مدیره موزه صلح در این مراسم اظهار داشت: امسال بار دیگر درحالی روز جهانی صلح را گرامی میداریم، که در بسیاری از نقاط جهان از یمن تا عراق و سوریه و بسیاری دیگر از کشورها، مردمان از نعمت صلح و امنیت محرومند.

وی ادامه داد: فجایع انسانی دلخراشی که ناشی از زیادهخواهی افراد، گروهها و کشورهای قدرتمند است و کمتر نقطهای از جهان از اثرات زیانبار آن در امان مانده، صلح را در مظلومانهترین شرایط قرن حاضر قرار داده است.

صالحی تصریح کرد: در حقیقت «صلح» واژهای است که مردمان جهان باید در مفهوم آن به درک مشترکی برسند؛ تا بتوانند با زبان مشترک مهر و عطوفت و آشتی با یکدیگر سخن بگویند؛ چرا که صلح نگرشی است ذاتی و برخواسته از آگاهی و عشق و معنویت؛ که عالیترین احساسات بشری است.

وی با بیان اینکه ما نیز با بهرهگیری از فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی که همواره صلح عزتمندانه، رحمانیت و عطوفت جزیی جداییناپذیر از آن بوده است، افزود: گفتوگو به جای جنگ، آشتی به جای قهر، مدارا به جای ناشکیبایی و بخشش به جای انتقام، زبان تعامل ما با جهان بوده است.

این جانباز شیمیایی ضمن گرامیداشت روز صلح، گفت: بر آنیم تا تلاش و فعالیت علمی و فرهنگی خود را براساس آموزههای ادیان الهی و علیالخصوص تعالیم سعادتبخش دین اسلام، در راستای تلاش برای ایجاد درک مشترک از مفهوم صلح گسترش دهیم و با کمک گرفتن از نخبگان، اندیشمندان و دیگر سازمانهای مردمنهاد، مصممتر از همیشه کارمان را ادامه دهیم و سهم خود را در تحقق این مهم ایفا کنیم.

خضری، نماینده مردم سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: با وجود تلاشهای صورت گرفته بعد از بمباران هیروشیما برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی، متأسفانه بمباران شیمیایی در سردشت انجام شد و با انتقال دانش تولید سلاحهای شیمیایی به رژیم بعث از سوی دشمنان، شاهد بهکارگیری بمبهای شیمیایی در مناطق غیرنظامی همچون سردشت، مریوان و بانه بودیم.

خضری تصریح کرد: قصد داشتیم با انتقال مجروحان به سایر کشورها علاوه بر درمان، ندای قربانیان را به جهان برسانیم؛ که در کمال ناباوری با سکوت جهانی مواجه شدیم. این سکوت مرگبار این فاجعه را در ابعاد وسیعتری رقم زد.

وی با اشاره به سیامین سالروز فاجعه بمباران سردشت گفت: تاکنون هیچ مسئولی در جهان مجرمان این فجایع را محکوم و محاکمه نکرده است.

نماینده مردم سردشت تأکید کرد: قربانیان این جنایت پیش از اینکه نگران زخمهایشان باشند، نگران تکرار این فاجعه در دنیا هستند؛ به همین جهت آنها سفیر صلح در جهان شدند.

وی با اشاره به شعار قربانیان فاجعه سردشت (صلح، صلح و صلح برای دنیا)، تصریح کرد: مجروحان بمباران شیمیایی سردشت، میراث فرهنگی صلح برای جهانیان هستند؛ لذا از دادگاه لاهه انتظار داریم تا عاملان این فاجعه را شناسایی و محکوم کند.

در ادامه، سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی – صنایع دستی و گردشگری با اشاره به دوران جنگ جهانی دوم، اظهار داشت: در طول سالهای جنگ جهانی دوم تا امروز هیچ روزی در جهان با صلح سپری نشده است.

وی با بیان اینکه لازم است در ابتدا معانی جامعی از آنچه که مردم را به آن دعوت میکنیم داشته باشیم، گفت: امروز بزرگترین نیاز بشر، صلح است. شاید به جهت اینکه ما فهم درستی نسبت به صلح نداریم، نمیتوانیم مقدماتی را برای آن ایجاد کرده و از آن ایده بگیریم. ابتدا نیاز است ما معنی «صلح» را در فرهنگهای مختلف بدانیم.

بهشتی ادامه داد: میان متفکرین جهان تا حد زیادی درباره این موضوع بحث شده؛ اما کسانی که میجنگند متفکرین جهان نیستند.

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی تصریح کرد: صلح در فرهنگهای مختلف معانی متفاوتی دارد. در برخی فرهنگها «صلح» به معنای «جنگ نه» معنی میشود. در جایی دیگر صلح به معنای «حُسن همجواری» است.

وی بیان کرد: «حسن همجواری» به مانند وضعیت یک باغوحش است. قفسها مانع آسیب رساندن حیوانات به یکدیگر میشوند. عمده چیزهایی که میبینیم این است که ما با قفس قانون تلاش میکنیم در دهههای اخیر مناسبتهای «حسن هم جواری» ایجاد شود. کافی است یک نفر که در قفس قانون است، زورش بیشتر از قانون باشد، تا قفس دیگر فایدهای نداشته باشد.

بهشتی با بیان اینکه در فرهنگ ما «صلح» یعنی «مناسبات مسالمتآمیز»، اظهار داشت: مسالمتآمیز از ریشه «سلم» که اسلام از آن میآید، ایجاد شده است. اسلام به این معنی که ما با هم انس و محبت داشته باشیم، دعوت به صلح میکند.

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی ادامه داد: چهرهای که در جهان از اسلام ساخته شده، اسلامی است که با شمشیر گسترش یافته است. این درحالی است که در گسترش اسلام در شرق، شمشیری در میان نبود.

وی تصریح کرد: فردی به نام «میر سیدعلی همدانی» به همراه پیشهوران به دعوت مردم کشمیر به اسلام در این منطقه پرداختند. در این میان شمشیر نقشی در گسترش اسلام نداشت. تا سالها در این کشور صلح بوده و کشمیر را «ایران صغیر» مینامند.

بهشتی در پایان اظهار داشت: آرزو میکنم سال آینده روز جهانی «صلح» را در «صلح جهانی» برگزار کنیم.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار