به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست خبری «علیرضا عاقلزاده» مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس صبح امروز در تماشاخانه سرو با حضور «جواد جباری» مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت و «پرویز رادیدهنوی» مدیر تماشاخانه سرو برگزار شد.
عاقلزاده با اشاره به برنامههای انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اظهار داشت: این انجمن که سه عنوان ارزشی را به دنبال خود یدک میکشد قدمت 20 ساله دارد. ما در انجمن به واسطه این قدمت 20 ساله یک برنامه، چشمانداز و رویکرد 20 ساله تنظیم کردهایم.
وی بیان کرد: هنر انقلاب تا به امروز شرایط بروز و ظهور پیدا نکرده است. انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس قصد دارد زمینههای رسیدن به این جایگاه را فراهم کند.
مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس گفت: تئاتر در کشور ما مظلوم است و بیشتر از همه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و زیر مجموعههای موضوعی آن مانند حجاب، امر به معروف و استکبارستیزی مظلوم واقع شده است.
عاقلزاده خاطرنشان کرد: این انجمن به دلیل موضوعات زمین مانده تئاتر و نیازهای جامعه به موضوعات انقلاب، دفاع مقدس، مقاومت و زیر مجموعههای موضوعی آن همانند حجاب، امر به معروف و استکبار ستیزی خواهد پرداخت.
وی با اشاره به رویکرد این انجمن به مسئله نقد در حوزه تئاتر گفت: توجه ویژه به متن، پژوهش و رویکرد نقد محوری مبنای کار ما خواهد بود. ده درصد از کل بودجه انجمن را به بخش پژوهش کاربردی تخصیص خواهیم داد. همانطور که جریان نقد سینما را به بالندگی رساند تئاتر هم میتواند به این جایگاه برسد.
مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در حوزه ساختار، تئاتر کشور نیازمند بازنگری است. مستندسازی در حوزه تئاتر مستند براساس اتفاقات پیرامون کشور و تئاتر استراتژیک رویکردهایی است که جای خالی آن احساس میشود.
عاقلزاده تصریح کرد: تئاتر کودک و نوجوان مسئله دیگری است که به آن پرداخته نشده است. نزدیک به 13 میلیون دانشآموز وجود دارد که میتوانیم برای آنها برنامه سازی کنیم. باید از زبان تئاتر در ژانر انقلاب و دفاع مقدس با موضوع کودک و نوجوان کار انجام شود.
پرویز رادیدهنوی، مدیر تماشاخانه سرو در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: فکر تاسیس تماشاخانه سرو به دلیل موقعیت جغرافیایی کار خوبی بود. از روز اول حضور در این تماشاخانه قصد داشتیم هر روز اجرای برنامه داشته باشیم و به همین خاطر از همه هنرمندان دعوت به عمل آوردیم و استقبال خوبی هم انجام شد.
وی با اشاره به برنامههای گذشته این تماشاخانه افزود: اولویت ما در این تماشاخانه موضوع انقلاب و دفاع مقدس است. بیشتر علاقمند هستیم کارهای اقتباسی که کمتر انجام شده را حمایت کنیم.
جواد جباری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت در پایان این نشست خبری اظهار داشت: پژوهش در تئاتر باید مورد توجه جدی قرار گیرد. پژوهش یکی از بخشهای اصلی هنر است که ما در آن دچار فقر هستیم.
وی افزود: خیلی از نمایشنامههایی که ارائه میشود عقبه پژوهشی ندارند و همین مسئله عامل ضعف در شخصیت پردازی آنها میشود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت گفت: یکی از نقدهایی که همیشه نسبت به تئاتر دفاع مقدس وجود دارد تفاوت بین نمایشها و واقعیتهای جبهه است، فقدان پژوهش عامل اصلی این نقدها است. کار اقتباس ما را به فضای انقلاب و دفاع مقدس نزدیک میکند.
جباری خاطرنشان کرد: فضای امروز منطقه غرب آسیا سوژههای خوبی است که میتواند دستمایه تئاتر قرار گیرد. ما تلاش میکنیم نمایشنامههایی که بر اساس اقتباس نوشته شدهاند را حمایت کنیم.
انتهای پیام/ 121