محمود‌زاده در گفت‌و‌گو با دفاع‌پرس:

نگاه شغلی به کتاب دفاع مقدس باعث کسادی بازار آن می‌شود

نویسنده کتاب های دفاع مقدسی با بیان اینکه در چاپ کتاب، جهانی فکر نمی‌کنیم، گفت: تا زمانی که به چاپ کتاب دفاع مقدسی همچون یک شغل نگاه ‌شود، در نهایت شاهد کسادی بازار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس خواهیم بود.
کد خبر: ۱۰۶۲۶۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵ - 29September 2016
نگاه شغلی به کتاب دفاع مقدسی باعث کسادی بازار می‌شود

نصر‌ت‌‌الله محمود‌زاده از نویسندگان پیشکسوت حوزه دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با بیان اینکه در تاریخ هیچ جنگی با تعدد نشر کتاب ثبت نشده است، اظهار داشت: به جای افزایش چاپ کتاب به تعداد شهدا، بهتر است به موضوع زندگی یکصد شهید با محتوای غنی بپردازیم. توجه به کیفیت بهتر از کثرت گرایی است.

وی با اشاره به ماندگاری کتاب بزرگانی همچون فردوسی، حافظ و سعدی، در تاریخ گفت: نسل‌های آینده ما به کتاب‌های فاخر دفاع مقدسی نیاز دارند تا آیندگان دفاع مقدس و ما را زیر سوال نبرند.

این پیشکسوت در عرصه نویسندگی کتاب‌های دفاع مقدس تصریح کرد: برخی نویسندگان عجله دارند و با ضبط چند مصاحبه با خانواده شهید، کتاب را چاپ می‌کنند. این نوع کتاب‌ها از نظر کیفیت در سطح پایین بوده و معضل ادبیات دفاع مقدس هستند.

محمودزاده عمق و محتوا نداشتن را از مشکلات امروز ادبیات دفاع مقدسی دانست و افزود: زمانی که یک نویسنده به عمق تفکرات و رفتارهای شخصیتی یک رزمنده در تمام ابعاد آشنایی نداشته باشد، کتابی می‌نویسد که قهرمان داستان را به طور کامل معرفی نمی‌کند و این همان انحراف در تاریخ است.

وی با انتقاد از اهمیت بیش از اندازه نسبت به کمیت چاپ کتاب دفاع مقدسی، گفت: این کمیت، کیفیت را زیر سوال می‌برد. وقتی اعلام می‌شود که با این حجم گسترده کتاب به چاپ رسیده، ما را اقناع می‌کند؛ اما وقتی تخصصی به این کتاب‌ها نگاه می‌کنیم، مطلب ارزشی از آن به دست نمی‌آوریم.

نویسنده کتاب «مسیح کردستان» با بیان این که ادبیات به دنبال اثری است که در طول تاریخ بدرخشد، اظهار داشت: گاهی یک کتاب می‌تواند تاریخ یک کشور را در خود جای دهد به عنوان مثال کتاب «جنگ و صلح» تنها یک کتاب نیست، بلکه یک تاریخ است. کتاب‌های ماندگار در تاریخ می‌درخشد و فراموش نمی‌شوند.

محمودزاده تصریح کرد: در چاپ کتاب، جهانی فکر نمی‌کنیم. زمانی که یک فردی در خارج از کشور کتاب زندگی نامه یک شهید را می‌خواند باید از کتاب لذت ببرد و عاشق صبر و رشادت مادر شهید شود. تا زمانی که به چاپ کتاب دفاع مقدسی همچون یک شغل نگاه ‌شود، در نهایت شاهد کسادی بازار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس خواهیم بود.

وی در پیشنهاد به متولیان چاپ کتاب، گفت: به جای کثرت در چاپ کتاب می‌توانند خاطرات رزمندگان و خانواده شهدا را ثبت و ضبط کرده و اطلاعات به دست آمده را در اختیار نویسنده و محقق قرار دهند.

نویسنده کتاب «مسیح کردستان» در پاسخ به برخی صحبت ها در مورد کسادی بازار فروش کتاب‌های دفاع مقدسی، اظهار داشت: این موضوع حقیقت ندارد. تا به امروز 20 کتاب دفاع مقدسی با تیراژهای 50 تا 150 هزار به فروش رساندم و مورد استقبال عموم مردم نیز قرار گرفته است.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها