وی افزود: در حوزه کارآگاهی، رتبهبندیها را با نگاه سختگیرانهتری لحاظ کردیم؛ یعنی یک نفر که در کارآگاه پنجمی قرار دارد برای رسیدن به درجه کارآگاه چهارمی باید شاخصهای سختتری را بگذراند که این سیاست در راستای افزایش مهارت اجرا شده است.
مومنی خاطرنشان کرد: همانطور که ما تجهیزاتمان را به روز میکنیم، مجرمین و قانونشکنان هم تجهیزات خود را به روز میکنند، لذا ضروری است نیروی انتظامی به مقوله آموزش، تمرین مستمر و ارتقا توانمندیها توجه ویژهای کند.
وی در خصوص کمبود تعداد کارآگاهان در سطح کشور اظهار داشت: در مجموع در مقایسه با برخی کشورها تعداد سرانه پلیس نسبت به جمعیت در ایران کمتر است. برخی از کشورها هستند که جمعیتی نصف ما دارند اما تعداد پلیسهایشان 2 برابر ما است. در مجموع این کمبودها در ناجا و از جمله بخش کارآگاهی وجود دارد ولی ما این خلاء را با ورود تجهیزات نوین و افزایش آموزشها جبران میکنیم که خوشبختانه همان طور که میبینیم در حوزه امنیت عمومی شرایط بهتر از گذشته شده است.
وی در خصوص کشفیات در حوزه قاچاق کالا گفت: با تلاش همکاران از پلیس آگاهی و مجموعه ناجا، کشفیات کالای قاچاق نسبت به سال گذشته 34 درصد افزایش داشته و در این رابطه تمرکز ما بر روی کالاهای حجمی است و پروندههای بالای 500 میلیون تومانی که در این رابطه داشتیم نسبت به قبل بیش از 50 درصد افزایش داشته است که از جهتی، آمار خوبی است اما قانع کننده نیست و با شرایط ایده آل فاصله بسیاری داریم.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: باید تمرکزمان را در این رابطه بر کنترل مبادی رسمی قرار داریم و معتقدیم در این راستا باید کنترل و نظارت بیشتری صورت بگیرد. مثلا در روزهای اخیر پروندههایی داشتیم که با تغییر و جعل اسناد و اظهارات خلاف واقع دهها کانتینر کشف شد. یکی دیگر از حوزههایی که در بحث کشفیات به آن اصرار داریم بحث مکانیزه کردن کنترل است. برای نمونه در بندرعباس روزانه 4 هزار کانتینر عبور میکند که شاید 200 عدد آن کنترل مکانیزه میشود. لذا سعی میکنیم در این رابطه پیشرفتهای لازم را داشته باشیم و کار را بدون دخالت انسان انجام دهیم.