سردار رنجبر در گفت‌وگو با خبرگزاری دفاع مقدس:

عملیات والفجر۸ سرنوشت جنگ را رقم زد

فرمانده لشکر عملیاتی ۱۹ فجر گفت: مسئولین در آن زمان همه بر این باور و اعتقاد بودند که عملیات والفجر ۸، عملیاتی است که سرنوشت جنگ را مشخص خواهد کرد.
کد خبر: ۱۰۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹ - 05February 2014

عملیات والفجر۸ سرنوشت جنگ را رقم زد

سردار سرتیپ دوم پاسدار "محمد باقر رنجبر" فرمانده لشکر عملیاتی ۱۹ فجر در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس با سرنوشتساز خواندن عملیات والفجر ۸ ، گفت: این عملیات کاملا غافلگیر کننده بود و بحث عبور از رودخانه خروشان اروند یکی از استراتژیکترین و مهمترین کارهای این عملیات به حساب میآمد.

وی افزود: والفجر۸ با تامین و پوشش حفاظتی کامل انجام شد و دشمن هرگز فکر نمیکرد که ما از رود خروشان اروند عبور کنیم.

سردار رنجبر ادامه داد: عملیات والفجر۸ با حجم بالای کار مهندسی جنگ مانند جاده سازی، ایجاد عقبه مناسب و ایجاد توپخانه عملیات که در دید و تیر مستقیم دشمن بود اهمیت و خصوصیات بارزی داشت.

فرمانده لشکر عملیاتی ۱۹ فجر افزود: برای تامین امنیت و پوشش امنیتی حفاظت شده با لباس محلی برای شناسایی میرفتیم و این پوشش به گونهای بود که حتی نیروهای خودی هم به سختی ما را از افراد غیر خودی تشخیص میدادند.

وی اظهار داشت: دشمن به دلیل وجود اروند که رودی خروشان و مانعی طبیعی و صعب العبور به حساب میآمد به طور کامل از منطقه عملیاتی والفجر ۸ و احتمال عبور از اروند غافل بود.

سردار رنجبر گفت: همزمان با فعالیت مهندسی در منطقه شلمچه و خرمشهر در منطقه اروند و روبروی فاو نیز این کار صورت میگرفت.

فرمانده لشکر ۱۹ فجر با اشاره به نحوه اعزام نیروها در منطقهای که در تیررس دشمن بود تصریح کرد: در فاصله یک هفته مانده به شروع عملیات بود که دستور رسید نیروها را کم کم به منطقه وارد کنیم. ما بیشتر نیروها را شبانه با کامیونهای کمپرسی بصورت سرپوشیده و استتار وارد منطقه میکردیم.

وی در خصوص آشنایی نیروها به منطقه افزود: آموزشهای مختلفی که مختص منطقه عملیاتی والفجر ۸ بود به نیروها ارائه شد و یکی از این آموزشها، آموزش ویژه غواصی بود که از لشکر ۱۹ فجر دو گردان غواص عمل کننده در این عملیات حضور داشت.

سردار رنجبر گفت: غواصی در اروند به جهت خروشان بودن اروند سختترین مرحله عملیات به شمار میآمد. البته از چند ماه قبل این دو گردان به همراه دیگر نیروها در منطقه گتوند که منطقه آموزش ما بود در حال گذراندن آموزش بودند.

فرمانده لشکر ۱۹ فجر اظهار کرد: دشمن در حاشیه اروند سنگرهایی ایجاد کرده بود که دید مستقیم و گستردهای روی منطقه داشت و هیچ جنبندهای از تیر مستقیم آنها در امان نبود. همچنین در کنار این سنگرها هم توپ ۱۰۶ و تانک هم مستقر کرده بودند.

وی گفت: در شب عملیات چند گردان از غواصان برای شکستن خط انتخاب شدند که گردان حضرت رسول(ص)، گردان امام حسین(ع) و گردان امام مهدی(عج) از لشکر ۱۹ فجر بعنوان گردانهای باسابقه و خط شکن انتخاب شدند.

سردار رنجبر افزود: با توجه به اینکه سرعت آب زیاد و اروند ناآرام بود برادران غواص ابتکاراتی در عملیات داشتند و برای اینکه نیروها از هم دور نشوند یکدیگر را با سیمهای تلفنی که تدارک دیده شد بستند. اما با همه تدابیری که اندیشیده شده بود، گردان غواص که جلوی ما بود به طرف دیگر رودخانه نرسید.

فرمانده لشکر ۱۹ فجر ادامه داد: قبل از عملیات جایی در ساحل مشخص شده بود با توجه به جزر و مد آب در یکی از نهرها اسکلههایی را درست کرده بودند که بتوانند بحث پشتیبانی را بعد از شکستن خط انجام بدهند.

وی افزود: بعد از اینکه توسط فرمانده لشکر رمز عملیات اعلام شد، به گردان امام علی(ع) گفتند حرکت نکند؛ چرا که جلوی گردان و مسیر آن باز نشده بود. سردار شهید اسلام مجید سپاسی که خودش جانشین محور بود با بیسیمچی در اولین قایق نشسته بود و بعنوان پیشرو آماده حرکت بود و درست بعد از اعلام اسم رمز توسط فرمانده لشکر حرکت کرده بود و تعدادی از قایقها نیز به تبعیت از شهید سپاسی به حرکت درآمدند و رفتند. درهمان موقع که دستور عملیات داده شد در مسیر حرکت ما یک نور پدید آمده بود که معلوم شد نور مین منور است و علامات عملیاتی نیست که با هوشیاری از ورود نیروها به میدان مین جلوگیری کردیم.

سردار رنجبر با اشاره به وجود عنصر ایمان و اخلاص و نیز روحیه شهادت طلبی نیروهای رزمنده اظهار کرد: گردانها از دو محور به خط دشمن زدند و موفق شدند که خط دشمن را بشکنند و شکستن خط حماسهای عظیم بود؛ یعنی اگر نیروهایی که قدیمی و کارکشته بودند حضور نداشتند شاید شکستن خط سختیهای بیشتری را به نیروها تحمیل میکرد.

وی در پایان یاد و خاطره شهدای بزرگوار این عملیات از جمله شهید حاج فتح الله قاسمزاده، شهید علی حسنپور، شهید مجید سپاسی، علی اکبر فرمانی، شهید بهنام قنبرزاده و شهید صحرائیان را گرامی داشت.

نظر شما
پربیننده ها