عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در قزوین:

الگوی جدید قراردادهای خارجی موجب افزایش وابستگی و شکنندگی اقتصاد کشور شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه بسیاری از اقدامات دولت مخالف با سیاست اقتصاد مقاومتی است، گفت: الگوی جدید قراردادهای خارجی موجب افزایش وابستگی و شکنندگی اقتصاد کشور شده است.
کد خبر: ۱۰۸۶۷۲
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱ - 17October 2016
به گزارش دفاع پرس از قزوین، حجت‌الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در همایش اقتصاد مقاومتی و جایگاه قدرت بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی تنها راه رفع مشکلات اقتصادی کشور است اما طی ۵ سال اخیر نادیده گرفته شده و مسوولین تنها حرف اقتصاد مقاومتی را در زبان دارند.

وی با اشاره به اینکه برخی راه حل مشکلات کشور را فقط در برجام می‌دانند، افزود: نظریه غلطی که دولتمردان این روزها ارائه می‌کنند این است که همه مشکلات کشور ناشی از تحریم‌ها بوده، در حالی که ۲۰ درصد موانع پیشرفت مربوط به تحریم و ۸۰ درصد دیگر مربوط به مسائل داخلی است.

اقتصاد مذاکراتی فقط یک توهم است

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) یادآور شد: با وجود اینکه برخی تامین آب و نان مردم را وابسته به مذاکرات می‌دانستند اما پس از برجام در مصاحبه تلویزیونی خود ۶۰ درصد مشکلات کشور را عوامل داخلی مطرح کردند.

عبدالملکی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد مذاکراتی فقط یک توهم است، گفت: برجام بر رفع تحریم‌ها هیچ تاثیری نداشته و تنها نتیجه آن فروش بیشتر نفت خام است؛ تا زمانی که تفکر اقتصاد مذاکراتی وجود دارد اقتصاد مقاومتی عملی نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که بتواند با وجود تهدید دشمن و مشکلات به اهداف خود برسد، ادامه داد: استقلال اقتصادی، رفاه عمومی و پیشرفت از اهداف اقتصاد انقلاب اسلامی بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: شهریور ماه سال ۹۴ مقام معظم رهبری از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی اعلام نارضایتی کردند؛ بی ربط و متعارض بودن برنامه‌ها با ارکان اقتصاد مقاومتی از دلایل این نارضایتی بود.

عبدالملکی تقویت تولید ملی و جهاد اقتصادی را از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و اذعان داشت: در ارزیابی اقدامات دولت برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی نوعی انحراف و ضدیت دیده می‌شود.

وی افزود: پروژه‌های اقتصادی که تاکنون از سوی دولت مطرح شده یا خیلی کلی است مانند اصلاح نظام پولی و بانکی و رونق بخشیدن مسکن که خود این پروژه‌ها زمان زیادی را می‌طلبد و یا پروژه‌های مناسبی که هنوز اجرایی نشده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) بیان کرد: دولت وعده داده بود که هفت هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی را احیا خواهد کرد در حالی که تا کنون تنها ۳۰۰ واحد توانسته‌اند وام دریافت کنند.

دولت عملکرد مناسبی در مبارزه با فساد نداشته است

عبدالملکی ابراز کرد: بسیاری از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی از سوی دولت اجرا نشده‌اند و هیچ وزارتخانه‌ و مسوولی هم پاسخگوی عملکرد خود نیست و اقداماتی را شاهد هستیم که در مخالف با اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به انحرافات دولت از محور اصلی اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: تاکید زیاد بر فروش نفت خام که باعث وابستگی کشور به درآمد نفتی شده؛ دولتمردان همواره راه حل هر مانع و مشکلی را در مذاکرات و برجام می‌بینند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) تشریح کرد: تاکید بر محدودیت‌های تجاری، حساب بیش از حد روی سرمایه گذاری خارجی و بی توجهی به مقاوم سازی اقتصاد در برابر تهدیدها از دیگر انحرافات دولت از سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی است.

عبدالملکی افزود: دولت یازدهم از شفاف سازی و مبارزه با فساد غافل شده و این موضوع موجب بی اعتمادی قشر جوان و تحصیلکرده و مردم نسبت به دولت شده است.

وی با اشاره به اقدامات ضد اقتصد مقاومتی دولت، گفت: تخریب مفهوم اقتصاد مقاومتی، تضعیف تولید ملی، افزایش شکنندگی اقتصاد ملی و تخریب فرهنگی اقتصاد از جمله این اقدامات هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در پایان با بیان اینکه دولت فرهنگ غلط ما نمی‌توانیم را به جامعه القا می‌کند، افزود: معطل گذاشتن ظرفیت‌های تولید داخلی به امید مذاکرات بزرگترین ضربه را به کشور زده و الگوی جدید قراردادهای خارجی موجب افزایش وابستگی و شکنندگی اقتصاد کشور شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار