علیرضا قزوه عنوان کرد؛

تمام شعرهای جوانی‌ام را پاره کردم/ شعر بیست سالگی‌ام بر مزار شهدا حک شده‌ است

مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: یکی از قدیمی‌ترین دو بیتی‌هایم که سال‌ها پیش، شاید در سن بیست سالگی سرودم شعری است که بر روی سنگ مزار بسیاری از شهدا نوشته شده است.
کد خبر: ۱۰۸۷۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳ - 17October 2016
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «علیرضا قزوه» شاعر و مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در برنامه شابک شبکه سه سیما با اشاره به نخستین سروده‌های خود اظهار داشت: من شعر سرودن را در سنین نوجوانی و جوانی آغاز کردم البته اکثر شعرهای پیش از انقلاب که در جوانی‌ گفته بودم را پاره کردم و فقط چند شعر محدود از آن ایام باقی مانده است.

وی افزود: یکی از قدیمی‌ترین دو بیتی‌هایم که سال‌ها پیش، شاید در سن بیست سالگی سرودم شعری است که بر روی سنگ مزار بسیاری از شهدا نوشته شده است. خوشا آنان که جانان می‌شناسند/ طریق عشق و ایمان می‌شناسند/ بسی گفتیم و گفتند از شهیدان/ شهیدان را شهیدان می‌شناسند

قزوه درباره استعداد شعرخوانی در بین جوانان و نوجوانان کشورمان گفت: بچه‌های ما از سنین نوجوانی و از 10 - 12 سالگی شعر می‌گویند. من با بچه‌های 9 تا 12 ساله کلاس دارم و آموزش‌های لازم را به بچه‌ها می‌دهم؛ وقتی از بچه‌های کلاس تست گرفتم که چقدر آماده آموزش وزن شعر هستند فهمیدم آمادگی آن‌ها خیلی خوب است.

قزوه تصریح کرد: بچه‌ها به راحتی می‌توانند از 10 سالگی شعرخوانی را شروع کنند. بزرگان ما مثل فخرالدین عراقی که شاعر بزرگ قرن هفتم بود از کودکی استعداد زیادی داشت. همچنین نظامی یکی از خمسه‌های خود را در سن 21 سالگی سروده است. خیلی از بزرگان ما در سنین بیست سالگی به اتفاقات بزرگی رسیده‌اند.

وی درباره آثار عاشورایی خود نیز گفت: مضمون تمام اشعار در تمام کتاب‌هایم فضای دینی و مذهبی و باورهای آیینی است و به طور اخص در سه کتاب به حضرت امام حسین(ع) و واقعه عاشورا ادای دین کرده‌ام. یکی از این کتاب‌ها «من می‌گویم شما بگریید» نام دارد که مجموعه شعر از شاعران قدیم و جدید در قالب‌های مختلف با موضوع امام حسین(ع) و عاشوراست.

وی ادامه داد: یک مجموعه شعر عاشورایی با نام «با کاروان نیزه» نیز دارم که با مقدمه استاد علی معلم منتشر شده است. کتاب دیگری که در هند منتشر کرده‌ام، «انگشتری سوم خاتم» نام دارد که مجموعه اشعار عاشورایی من است که یکی از خیرین بجای دادن غذای نذری به من گفت که نذر کرده‌ام اشعار عاشورایی شما را چاپ کنم و من هم قبول کردم و این کتاب در هند منتشر شد.

این شاعر با اشاره به تعاریف ارائه شده از شعر آیینی افزود: شعر آیینی به معنای بیان باورهای دینی و فضاهای ملی و مذهبی است که علاوه بر آن فضای مذهبی فضای آیین و مراسم ملی هم هست و مثلاً شعری که به مناسبت نوروز هم سروده می‌شود، شعر آیینی است، اما شعر آیینی بیشتر به عنوان اشعار دینی و نیایشی و اشعار تقدیمی به ائمه اطهار(ع) معرفی می‌شود.

قزوه با اشاره به جایگاه فرهنگ عاشورا گفت: فرهنگ عاشورا فرهنگ عمیق و تأثیرگذاری است و در تمام ابعاد زندگی ما تأثیر گذاشته و از اصول ماست. عاشورا برای انسان یک پرسش بزرگ است که چگونه زندگی کند و همچنین عاشورا پاسخی به عمیق‌ترین سوال‌های انسان در ارتباط با حیات و مرگ و زندگی پس از مرگ است. عاشورا نسخه‌ای حیات‌بخش برای تمام بشریت است و خیلی از ملت‌ها مانند گاندی و کشور هند با تأسی به قیام عاشورا به رهایی می‌رسند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار