دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

سامانه پدافندی «شلیکا» قاتل پرنده‌های بدون سرنشین

سامانه «شلیکا» که از چهار توپ 23 میلی‌متری برخوردار است، می‌تواند در هر دقیقه 400 گلوله شلیک و کنار دیگر توپ‌های پدافندی، خط آتش قدرتمندی را برای مقابل با انواع بالگردها، پهپادها و هواپیماهای جنگی و حتی موشک‌های کروز ایجاد کند.
کد خبر: ۱۰۹۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵ - 23October 2016
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، توپ شلیکا سامانه دفاعی کوتاه بردی است که برای پشتیبانی نزدیک از نیروهای نظامی پیاده مستقر در صحنه نبرد به کار می‌رود.

این سامانه پدافندی که بر روی اراده تانک تی 55 نصب شده است، سامانه‌ای خودکششی است که می‌تواند با شلیک 400 گلوله در دقیقه تا ارتفاع 1500 متری را پوشش دهد.

این سامانه می‌تواند در کنار دیگر توپ‌های پدافندی خط آتش قدرتمندی را برای مقابله با انواع بالگردها، پهپادها و هواپیماهای جنگی و حتی موشک‌های کروز ایجاد کند.

 سامانه پدافندی «شلیکا» قاتل پرنده‌های بدون سرنشین
 
سامانه پدافندی شلیکا در سطح توپ پدافندی اورلیکن قابلیت انهدام اهداف را دارد، با این تفاوت که سامانه اورلیکن از توپ 35 میلیمتری برخوردار است و شعاع عملیاتی بیشتری را در بر می‌گیرد.

این سامانه در جنگ های مختلفی از جمله جنگ ایران و عراق کاربرد وسیعی داشته است و همچنین در جنگ اعراب و اسرائیل جنگ یوم کیپور حدود 16 فروند از هواپیماهای A-4 و F-4 این رژیم را مورد هدف قرار داده است.

برجک این سامانه با بهره گیری از موتور الکتروهیدرولیکی 2E2 به اپراتور اجازه می‌دهد تا 70 درجه به چپ و راست برای هدف گیری چرخش و تغییر جهت داشته باشد که از طریق روند رهگیری و شلیک تسریع می‌شود.

سامانه پدافندی «شلیکا» قاتل پرنده‌های بدون سرنشین
 

آتشبار این سامانه متصل به رادار باند جی، با قابلیت رهگیری تا شعاع ۲۰ کیلومتری است و می‌تواند اهداف و جنگنده سنگین را در فاصله‌ای بین 18 تا 20 کیلومتر شناسایی و هواپیماهای سبک را از فاصله 13 کیلومتری شناسایی کند.

همچنین این سامانه با تغییر زاویه برجک به سمت روبرو می‌تواند با حجم آتش گسترده‌ای که دارد، علیه نفربرهای زرهی و تجمعات دشمن کاربرد داشته باشد.

سامانه ضد جنگال این سلاح اجازه اخلال الکترونیکی به دشمن را نمی‌دهد اما این رادار نقاط ضعفی هم دارد از جمله اینکه در پیدا کردن اهداف با ارتفاع پایین‌تر از ۶۰ متر با مشکل مواجه می‌شود و ممکن است گاهی امواج بازگشتی کاذب دریافت کند که این امر موجب ایجاد برفک بر روی صفحه رادار می‌شود.

این سلاح در برابر جنگندهایی که برای دقت در بمباران و یا عدم ردگیری رادارهای قوی در پایین ترین سطح مقطع راداری پرواز می‌کنند قابلیت‌های درگیری لازم را دارد.

نیروی زمینی ارتش و سپاه ایران امروز به طور گسترده از این سامانه استفاده می‌کنند.

از آنجا که سامانه کاهش دهنده دما در این سلاح کارآیی لازم را در خنک سازی آتشبارها را ندارد گاهی اوقات شلیک پی در پی این سلاح سبب افزایش دمای چهار لول می‌شود که دستگاه برای شلیک از دستور خارج می‌شود و خود عمل می‌کند.

انتهای پیام/ 221
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار