به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، «بهروز خیریه» شاعر و پژوهشگر کردستانی بعد از ظهر امروز در نشست بررسی قیام امام حسین(ع) از دیدگاه اهل سنت که در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: بدون تردید در طول تاریخ آنچه موجب میراث فرهنگی ما شده است، شعر دینی است.
وی، شعر دینی را به صورت جداگانه طبقهبندی کرد و افزود: یکی از عرصههای بارز، تجربههای ادبی و ادبیات است که با موضوع شأن و جایگاه امام حسین(ع) در شعر شاعران کرد به خوبی قابل لمس و مشاهده است.
این پژوهشگر و محقق حوزه ادبیات و فرهنگ افزود: آنچه که سالها در شعرها و تعزیهگردانیها بر برگ ادبیات این سرزمین نشأت گرفته از این مهم است.
وی در ادامه با اشاره به دیوان شاعران کُرد از جمله ماموستا قانع، مولوی کرد، شیخرضا طالبانی، جوهری سنندجی، ملکالکلام مجدیسقزی و دیگر شاعران اشاره کرد که بعد از راز و نیاز خداوند، به وصف پیامبر اکرم و آل بیت(ع) ایشان پرداختهاند.
این شاعر و پژوهشگر کردستانی با بیان اینکه شاعران کُرد به زبانهای ترمی، عربی و ترکی و فارسی شعر سرودهاند، تأکید کرد: در شعرهای بیشتر آنان به حادثه جانگداز کربلا و در مدح و ثنای امام حسین(ع) اشاره شده است.
خیریه اظهار کرد: اکثر شاعران کلاسیک ما مجتهدین جامعالشرایط و مشایخ طریقت بوده و درس را از علوم دینی شروع کردهاند.
وی تصریح کرد: شاعران کرد از شاعران دربار نبود و برای هدیه شعر نسرودهاند، بلکه دل و درون شعر آنها، مدح اهل بیت پیامبر و سلوک و راه و روش امامان پاک و طاهر محور است.
این شاعر و پژوهشگر کردستانی به اشعار ماموستا نالی و ماموستا وفایی از شاعران کرد اهل سنت نیز اشاره کرد که در اشعار و غزلهایشان به حادثه جانسوز کربلا و قیام امام حسین(ع) و شهادت مظلومانه آن حضرت پرداختهاند.
خیریه عنوان کرد: مولویکرد نیز به عنوان یکی از شعرای اهل سنت، به دو زبان اورامی و اردلانی در وصف حادثه کربلا و تک تک خصوصیات امام حسین(ع) در اشعارش اشاره دارد.
وی بیان کرد: ماموستا قانع نیز که اشعار اجتماعی سروده است، کرامت پیامبر و تکیهگاه بودن ایشان و اصحابش و خاندان پاک عصمت و طهارت در هدایت جامعه مسلمین را نمایان کرده است.
این شاعر و پژوهشگر کردستانی اظهار کرد: پرداختن به شعر شاعران کرد زمان زیادی نیاز دارد و احتیاج به صبر و حوصله دارد چراکه سرشار از کلام نبوی است.
خیریه یادآور شد: در این رهگذر، عشق به پیامبر(ص) و اهل بیت آن حضرت از دیرباز میان شاعران کرد جایگاه ویژهای داشته چون یکی از عرصههای بارز تجلی و تبلور باورهای دینی، هنر و ادبیات است و اعتقادات پاک مردم ما در هنر و ادبیات این سرزمین به شکلی بارز منعکس شده است.
وی در پایان مطرح کرد: یکی از عرصههایی که به خوبی بیانگر این مدعاست اشعاری است که شاعران کرد اهل تسنن و شافعیمذهب در سوگ امام حسین و در مورد قیام حق علیه باطل به وفور شعر سرودهاند.
منبع: فارس