سردار جلالی مطرح کرد؛

«فشار برای تحمیل اراده» الگوی جدید آمریکا برای تهدید/ تکیه کشور بر «دلار» منطقی نیست

رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: دشمن به دنبال الگوی جدیدی از تهدید است به نحوی که در آخرین اسناد آمریکایی‌ها مفهومی به نام فشار برای تحمیل اراده تعریف شده و در این استراتژی مشخصا به ایران اشاره شده و قدرت هوشمند را بکار می‌برند.
کد خبر: ۱۱۰۰۴۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶ - 25October 2016
«فشار برای تحمیل اراده» الگوی جدید آمریکا برای تهدیدبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار «غلامرضا جلالی» در همایش ملی پدافند غیرعامل گفت: اگر مفهوم قدرت را متشکل از قدرت سخت و نرم بدانیم، قدرت سخت شامل بخش دفاعی و زیر ساختی و قدرت نرم مجموعه‌ای از مولفه‌هایی است که ما را در برابر استکبار حفظ می‌کند.

وی افزود: در بخش قدرت نرم وجود رهبری و ولایت فقیه جزو مولفه‌های اصلی است البته در کنار آن می‌توان از مولفه ایدئولوژی نیز یاد کرد.
 
جلالی اظهار داشت: بنابراین وقتی در مولفه قدرت نرم، به موضوع عاشورا می‌پردازیم، مولفه عاشورا از سایر مولفه‌ها برتری می‌یابد به نحوی که کشور را  در برابر تهدیدات نجات می‌دهد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل عنوان کرد: به عنوان مثال در دفاع مقدس آنجا که می‌خواستیم مردم را آماده سازیم به حادثه عاشورا اشاره می‌کردیم لذا این مولفه اساسی قدرت نرم ما محسوب می‌شود.
 
وی با بیان اینکه رهبری و ولایت فقیه ستون استوار کشورمان محسوب می‌شوند، تصریح کرد: در پدافند غیر عامل با سه واژه تهدید، آسیب و چالش روبرو هستیم؛ پدافند غیرعامل همواره با تهدیدات انسان ساخت مواجه است و این تهدیدات هم با تهدیدات طبیعی متفاوت است چون تهدیدات طبیعی را می‌توان پیش بینی و کنترل کرد ولی تهدیدات انسان ساخت به دلیل دارا بودن مولفه تفکر و فناوری، مرتب در حال تغییر هستند و امکان پیش بینی آنها هم چون تهدیدات طبیعی وجود ندارد.

جلالی خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال الگوی جدیدی از تهدید است به نحوی که در آخرین اسناد آمریکایی‌ها مفهومی به نام فشار برای تحمیل اراده تعریف شده و در این استراتژی مشخصا به ایران اشاره شده و قدرت هوشمند را بکار می‌برند. پس مولفه‌های قدرت می‌تواند نرم، سخت، اطلاعاتی، مالی، سیاسی، دیپلماتیک و حتی رسانه‌ای باشد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال کوکاکولا و مک دونالد دو برابر کارکنان وزارت خارجه آمریکا در دنیا پرسنل دارند، به همین خاطر شاهدیم این شبکه‌های تجاری به شبکه امنیتی آمریکا اتصال یافته و اسم آن را هم دیپلماسی نوین تعیین کرده‌اند اما اینکه افرادی این موضوع را انکار می‌کنند، از این انکار سودی نمی‌بریم چون امروز به صراحت عنوان می‌شود که تهدید رویکرد امنیتی تجاری پیدا کرده است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: امروز تهدیدات، ترکیبی و بین رشته‌ای شده‌اند که در این رابطه تهدید اول ما تهدید اقتصادی و حتی جنگ اقتصادی و درگیری به دلیل وابستگی به دلار است؛ بنابراین علی رغم تلاش‌های صورت گرفته در عرصه دیپلماسی، جنگ اقتصادی را باید مفروض بدانیم پس اینکه کشور را در پشت خاکریز دلار بماند، منطقی نیست.
 
وی اضافه کرد: تهدید دوم ما در عرصه سایبری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد چون این تهدید با حوزه‌های دیگر مشترک شده لذا از امسال تا سال آینده در سامانه‌های کنترل صنعتی کشور، تهدید جدی خواهیم داشت. پس براین اساس تهدید سایبری - فرهنگی یا سایبری - نظامی، گرایش‌هایی هستند که به عنوان تهدیدات جدی با آنها در بستر سایبری مواجه خواهیم بود.
 
سردار جلالی اظهار کرد: در طرح‌های توسعه شهری و طرح‌های تفصیلی شهرها باید ملاحظات پدافند غیرعامل لحاظ شود، بنابراین وقتی شهری را می‌سازیم می‌بایست به موضوعات آسیب رسان نیز توجه کنیم و آن را در مرحله طراحی لحاظ کنیم. در پدافند سایبری نیز باید زیر ساخت‌های مرتبط به آن را طبقه بندی کنیم تا میزان اهمیت و کارکرد و قابلیت تولید خطر طبقه بندی شود و بعد از آن بتوانیم مصون سازی کنیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: یکی از مولفه‌هایی که در این زمینه مهم است و باید به آن توجه کنیم استفاده از محصولات یا ابزار و دی بیات‌های بومی است زیرا استفاده از محصولات خارجی راهی برای آسیب رساندن به کشورمان است به عنوان مثال محصولاتی را برای زیر ساخت‌های دستگاهی را تست کردیم که کاملا نو بود ولی در آزمایش‌هایی که به عمل آمد مشخص شد محصول مورد نظر به ویروس آلوده است.

وی در پایان گفت: مولفه بعدی که باید به آن توجه داشته باشیم مولفه آموزش و آمادگی است. به همین خاطر سال آینده تلاش داریم مباحث آموزش عمومی را دنبال کنیم و از همه ظرفیت‌های ممکن نیز برای تحقق آن استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 231 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار