به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی
دفاع پرس، دیرزمانی است که نیروهای مرزبانی به سبب کم کردن هزینه انسانی و کنترل بهتر و منظمتر مناطق تحت پوشش، اشراف بر مناطق صعب العبور و دربرگیری و کنترل مناطق وسیع از سامانههای پهپادی با دوربینهایی قوی استفاده میکنند.
این مهم تاکنون سبب شده در این زمینه سیستمهای مختلفی ساخته و به کشورها ارسال شود. یکی از کشورهایی که تاکنون در این رابطه به ساخت و طراحی پرداخته است کشور آرژانتین است که پهپادهایی را با قابلیتهای ویژه تاکنون ساخته است که دراینجا به بررسی یک مدل سبک و پرتقاضا میپردازیم.
پهپاد «کبور» برای ماموریتهای تجسس، شناسایی، حفاظت از نیروهای عملیاتی و زیرساختها، حفظ امنیت مرزها و عملیاتهای ویژه نیروهای انتظامی طراحی شده است.
بال این پرنده مجهز به فلپ(Felap) به صورت دو تکهای روی بدنه نصب شده است. قسمت
داخلی بال مستطیلی و قسمت بیرونی آن ذوزنقهای است و زاویه هفتی شکل دارد.
دم این پهپاد تی شکل است و موتورهای هل دهنده آن در قسمت فوقانی بدنه نصب
شده است.
کبور همچنین میتواند دادههای ارسالی را کدگذاری کند. شکل و ابعاد کوچک، این پهپاد را به گونهای کرده که میتوان به راحتی آنرا در کوله پشتی یک سرباز جای داد.
این پهپاد از موتور الکتریکی با باتری 450 وات مجهز به ملخ هل دهنده دو پره برخوردار است، و با 3/5 کیلو وزن قادر است تا شعاع عملیاتی 12 کیلومتری کاربرد داشته باشد، همچنین سقف پروازی این پهپاد 6500 پا است و 90 کیلومتر بر ساعت سرعت دارد.
سه دوربین سی سی دی ثابت برای تصویربرداری در روز یا شرایط فروسرخ روی این پهپاد نصب شده است، و همچنین میتوان از یک حسگر الکترواپتیکی کوچک در آن استفاده کرد. اپراتور پرواز کبور میتواند برنامه پروازی آنرا با استفاده از یک کامپیوتر شخصی در ایستگاه زمینی بارگذاری کند.
این پهپاد به جای استفاده از روش ناوبری نقطهای از مفهوم ناوبری اسپلاین بهره میگیرد که براساس آن با دنبال کردن خطوط مشخص روی نقشه تاکتیکی به نمایش درآمده در صحفه نمایش ایستگاه زمینی، مسیر خود را پیدا میکند، تصاویر ویدیویی با نرخ 2/14 گیگاهرتز و دادههای دورسنجی با نرخ 900 مگاهرتز توسط این پرنده ارسال میشود.
این پهپاد برای نخستین بار در نمایشگاه دفاعی سین پراد در بوینس آیرس در
سال 2006 به نمایش درآمد. در ژوئیه سال 2007 شرکت نروژی سیمراد 30 درصد از
سهام شرکت آرژانتینی نوسترومو توسعه دهنده پهپاد کبور را خریداری کرد.
امکان پرتاب دستی و یا پرتاپ به کمک کاتاپولت برای کبور فراهم است، نرم افزار پرواز این پرنده دارای 17 الگوریتم مبتنی بر فیلترهای کالمن است، که فرود ایمن آنرا در شرایط وزش باد جانبی تسهیل میکند، در سپتامبر 2007 دولت آرژانتین قراردادی را با شرکت نوسترومو منعقد کرد که براساس آن یک برنامه 4 ماهه برای ارزیابی عملکرد کبور به منظور استفاده نیروهای امنیتی و انتظامی تعریف شد، با موفقیت این برنامه نیروی هوایی و تفنگداران دریایی آرژانتین نیز نمونههایی از این پهپاد را آزمایش کردند و در مجموع تا سال 2010، 30 سفارش برای خرید از این مدل پهپاد به شرکت سازنده ارائه شده است.