به گزارش خبرنگار گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)وي ادامه داد: در نوروز 86 ستاد گردشگري جنگ با همكاري معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گامهاي مثبتي را از جمله ارسال اقشار مختلف كشور از جمله نخبگان علمي، جامعه مهندسين و ورزشكاران، هنرمندان و خبرنگاران را برداشت كه دستاوردهاي سفر اين گروهها در حال جمع آوري و تدوين است.
به گزارش ايسنا، پس از سخنان دبير ستاد گردشگري جنگ علاميان - خبرنگار- به طرح ديدگاههاي خود در خصوص موضوع گردشگري جنگ پرداخت و خطاب به مسئولان حاضر در جلسه تاكيد كرد: در گردشگري جنگ نويسندگان مطبوعات و خبرنگاران با طرحي موضوعي تازه مواجه شدند كه زيارت و سياحت را در كنار يكديگر مطرح ميكنند. بنابراين جهت هماهنگ عمل كردن گردشگران اين دو حوزه بايد برنامهاي دقيق و ظريف طراحي شود تا به عنوان مثال كاروانهاي راهيان نور را علاوه بر بازديد از مناطق عملياتي و جنگي به بازديد از مناطق گردشگري و آثار تاريخي ترغيب كند و بر عكس گردشگران را نيز تشويق كند تا با انجام يك سفر به استانهاي عملياتي جنگي تنها به بازديد از آثار تاريخي آنها اكتفا نكند، بلكه از يادمانهاي جنگ نيز در اين استانها ديدن كنند.
علي شيرين - خبرنگاري ديگر - معتقد بود: اصلاح ديدگاه مسوولان و متوليان دستگاههاي دفاع مقدس نسبت به گردشگري جنگ بايد در اولويت قرار گيرد. به گفته وي، فراهم كردن امكانات در مناطق عملياتي براي گردشگران و نياز سنجي آنها در بازديدهايشان از مناطق جنگي و عملياتي در كنار هماهنگي و همكاري با د ستگاههاي متولي صنايع دستي از سوي ستاد گردشگري جنگ بايد در راس امور قرار بگيرد.
اين خبرنگار همچنين تاكيد كرد: مناطق غرب كشور از جمله كردستان، كرمانشاه، ايلام و... در موضوع گردشگري جنگ نسبت به استان خوزستان كمتر ديده شدهاند كه با توجه به كاهش سفر در فصل تابستان به استانهاي جنوبي ميتوان مناطق غربي عملياتي جنگي را براي توسعهي كاروانهاي راهيان نور در فصل تابستان نيز در نظر گرفت.
به گزارش ايسنا، سردار جعفري، در ادامه اين نشست جنگ را يك ارادهي ملي دانست و گفت: رزمندگان ايراني در هشت سال دفاع مقدس با روحيه ايثار گري و شجاعت خود در جنگي نابرابر از نظر تجهيزاتي وارد شدهاند كه مهمترين اصل آنها براي ادامه و پيروزي در اين جنگ معنويت و ايثارگري آنها بود.
ريس سازمان حفظ آثار دفاع مقدس سپاه، با اشاره به مثبت خواندن اقدامات دولت نهم در جهت پشتيباني از عرصهي دفاع مقدس و تلاش براي حفظ يادمانهاي آن خاطر نشان كرد: دفاع مقدس امروز ميراث فرهنگي همه ملت ماست كه نقاط بسيار ارزشمندي از جمله پل نادري، ذوالفقاريه، طلايه، فكه و.. را در برگرفته است كه هر يك از آنها يك گوشه از تاريخ هشت ساله اين د فاع را در خود جاي داده است و شايد تنها كار مهم در اين عرصه نگهداري همين ميراثها و يادمانهاي دفاع مقدس باشد.
سردار جعفري اولين فعاليت صورت گرفته در سازمان حفظ و آثار سپاه را ثبت مناطق عملياتي دانست و گفت: متاسفانه بسياري از خاكريزها و دروازههاي جنگ در شهرستانهاي مختلف از بين رفتهاند و يا حتي تغيير نام يافتهاند.
وي افزود: ما براي جلوگيري از فراموشي و از بين رفتن مناطق عملياتي كميتههايي را براي هر يك از مناطق يادماني تايين كردهايم تا سابقه و تاريخ اين مناطق و تماميوقايع آنها را تدوين كرده و در اختيار دستگاههاي مختلف قرار دهيم.
به گفتهي سردار جعفري، سازمان حفظ و آثار سپاه بسياري از تجهيزات نظاميدشمن را كه به بيش از هفتاد نوع ميرسد را به عنوان سند تجاوز به كشورمان حفظ و نگهداري كرده و آماده است آنها را جهت همايش و استفاده در موزه د ر اختيار دستگاههاي متولي قرار دهد.
ريس سازمان حفظ آثار دفاع مقدس سپاه، همچنين از نگهداري اسناد ارزشمندي از دشمن در طول دفاع مقدس و ثبت ملي آنها خبر داد و گفت: ما سپاه را يك نهاد مردميميدانيم كه همواره در كنار مردم انجام وظيفه كرده اس