لبنان بايد سرنوشت 4 ديپلمات ربوده شده ايراني را پي گيري کند
محمدرضا باقري با تاکيد بر وظايف لبنان در پي گيري سرنوشت 4 ديپلمات ايراني ربوده شده توسط رژيم صهيونيستي گفت: با توجه به حاکميت و سلطه لبنان، پي گيري اين جنايت وظيفه دولتمردان لبناني است و ما از دولت اين کشور مصرانه خواستهايم که به اين درخواست پاسخ دهد.
به گزارش خبرگزاري مهر، معاون وزير خارجه در حاشيه مراسم بيست و پنجمين سالگرد بزرگداشت ياد و خاطره ديپلمات هاي ربوده شده کشورمان در لبنان در جمع خبرنگاران ، درباره برخي جزئيات ملاقات اخير سفير کشورمان در عراق با گروگان هاي اربيل، افزود: ديپلمات هاي ما در مذاکره و ملاقات با سفيرمان شرح ماوقع مربوط به دوران اسارت شان را تعريف کردند و از رفتار غير صحيح و بد آمريکايي از ابتد اي زمان اسارت خود سخن گفتند.
باقري نگه داري جدا از هم و منع ديپلمات هاي ايراني از امکانات اوليه را از جمله تلاش هاي نيروهاي آمريکايي براي وارد آوردن فشار به اين افراد عنوان کرد.
وي ادامه داد: ديپلمات ها در اين خصوص گلايه هاي بسياري داشتند که البته گفته شد پس از فشارهاي فراواني که در پي رايزني ، ملاقات ها و اعتراضات پي در پي جمهوري اسلامي ايران صورت گرفته نهايتا تسهيلاتي را براي آنها قائل شده اند و اين ديلپمات ها اعلام کردند که پس از مدتي به وضوح شاهد ايجاد گشايش در برخورد آمريکايي ها بوده اند که از آن جمله مي توان به صدور اجازه هواخوري و ديدار يکديگر اشاره کرد.
معاون وزير خارجه تاکيد کرد: ظاهرا آمريکايي و با حس مرتبط با حقوق انسان ها را اندکي ديگر درک مي کنند چرا که لااقل پس از دستگيري افرادي بايد حقوق اوليه آنها را در نظر داشت.
وي در پاسخ به سوالي درباره زمان ديدار خانواده هاي گروگان هاي اربيل با آنها افزود: اين ديدار در دست اقدام است و اميدواريم در آينده نزديک انجام شود.
معاون متکي افزود: امروز با سفيرمان در عراق صحبت کرديم و در اين صحبت اعلام شد که ظرف چند روز آينده اين ديدار انجام شود و اميدواريم اين اتفاق بيافتد.
باقري در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر مبني بر اين که با توجه به تاکيد مقامات کشورمان درباره استفاده از تمامي ظرفيت ها براي آزادي 4 ديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان آيا احتمال برقراري تماس غير مستقيم با مسئولان رژيم صهيونيستي جهت روشن شدن سرنوشت اين افراد وجود دارد؟ گفت: ما هيچ مذاکره اي را با رژيم صهيونيستي در هيچ سطحي و هيچ دوره اي مشروع نميدانيم.
وي با اشاره به رويکرد خصمانه رژيم صهيونيستي عليه کشورمان که حتي در حوزه هاي ورزشي و عملي نيز متبلور است تاکيد کرد: ما به دليل اين که اين رژيم را مشروع نمي دانيم، با او مذاکره نخواهيم کرد اما در اين زمينه با هر کس ديگري که بتوانيم غير اين رژيم رايزني مي کنيم.
معاون وزير خارجه با تاکيد بر وظايف لبنان در پي گيري سرنوشت 4 ديپلمات ايراني ربوده شده توسط رژيم صهيونيستي گفت: با توجه به حاکميت و سلطه لبنان در اين کشور و پي گيري اين جنايت وظيفه دولتمردان لبناني است و ما از دولت اين کشور مصرانه خواسته ايم که به اين درخواست پاسخ دهد و در رايزني با ساير دوستان عرب خود هم بر اين موضوع اصرار کرده ايم.
