به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "سید حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله لبنان در ابتدای سخنرانیاش که به مناسبت تقدیر از رهبران شهدای مقاومت صورت گرفت، با تجلیل از نقش رهبران مقاومت در مبارزه علیه رژیم صهیونیستی و دفاع از کشور به روح بزرگ آنها درود فرستاد.
وی در آغاز سخنانش اظهار کرد: به روان رهبران شهید، استادان مقاومت و "سید عباس موسوی" سرور شهیدان مقاومت اسلامی، شیخ "راغب حرب" و شهید "عماد مغنیه" و همچنین همه شهدای ارتش، نیروهای امنیتی، شهدای مقاومت، شهدای فلسطینی و سوری و همه افرادی که خونشان این زمین را آبیاری کرده و پیروزیها آفریدند، درود میفرستم.
وی همچنین در ادامه به روان شهدای انفجارهای اخیر لبنان درود فرستاد و با عرض تسلیت به خانوادههای آنان، با مجروحان این حوادث تروریستی ابراز همدردی کرد و برای آنها آرزوی بهبودی عاجل کرد.
محورهای سه گانه سخنرانی نصرالله
سید حسن نصر الله درباره موضوعات سخنرانی خود گفت: سخنان بنده درباره سه موضوع است. نخست درباره دشمن اسرائیلی و مقاومت، دومی درباره رویارویی جاری در لبنان و سوریه و منطقه و پیامدهای امنیتی و سیاسی و مسائل مشابه آن. سومین موضوع درباره کابینه جدید است.
وی با بیان اینکه در سالروز رهبران شهید، ابتدا سخنرانی خود را درباره موضوعی بدیهی آغاز میکنم، افزود: یک موضوع بدیهی که متاسفانه نزد بسیاری از افراد به فراموشی سپرده شده است و آن اسرائیل، خطرات و تهدیدات آن است و اینکه از فرصتهای موجود با مساعدت آمریکا بیشترین استفاده را میبرد.
نصرالله: خطر اسرائیل به «فراموشی» سپرده شده است
نصرالله با بیان اینکه درباره فلسطین و لبنان ما نیازمند تذکر و یادآوریهایی هستیم، افزود: آیا لازم است که خطر اسرائیل علیه فلسطین را یادآوری کنیم؟ خطرش برای ملت فلسطین و مقدسات را یادآوری کنیم؟ اینها موضوعاتی بدیهی هستند ولی امروزه به فراموشی سپرده شدهاند. همه کشورها امروزه به امور کشورهایشان مشغولند. بلکه برخی از این کشورها درگیر جنگ تمام عیار هستند. متاسفانه برخیها دوست ندارند که درباره فلسطین و اسرائیل سخنی گفته شود.
وی وضعیت فعلی کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه را خواسته آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از همه پیروزیهای محور مقاومت خواند و افزود: آنچه (آمریکا و اسرائیل) میخواهند این است که فلسطین و نبرد با دشمن اسرائیلی نهتنها از دایره اولویتها خارج شوند، بلکه از دایره مسائل مورد اهتمام، از عقل، قلب و عاطفه خارج شوند و اینکه به مرحلهای برسیم که وقتی بگوییم «فلسطین» مردم بگویند «رهایمان کنید». این همان چیزی است که میخواهند ملتهای اسلامی به آن برسند. آنچه مهم است رسیدن به مکانی حتی در سطح عقل، عاطفه است. اینکه فلسطین در یک جهان دیگری باشد. در اینجا نیز یک مسئولیت فلسطینی وجود دارد.
دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه باید اعتراف کرد که آنها تا سطح بالایی موفق شدهاند، ولی میتوان از پیشرفت این روند جلوگیری کرد و گزینههایی که همچنان در اختیار هستند را اتخاذ کرد، علت اهمیت قائل شدن آمریکاییها برای دستیابی به سازش نهایی برای آرمان فلسطین را جویا شد و افزود: چرا این تلاشها در این برهه فعلی پیگیری میشوند؟ دولت آمریکا و صهیونیستی سعی در پایان بخشیدن به قضیه فلسطین را دارند. زیرا جهان عربی در این مرحله وجود ندارد و جهان اسلامی نیز وجود ندارد. همه کشورها مشغول امور خود هستند.
دبیر کل حزب الله گفت: اسرائیل امروز را فرصتی برمی شمرد و با آمریکایی میگوید که این فرصتی برای تسویه حساب بر سر قضیه فلسطین و اعمال شروط علیه فلسطینیان است تا حل این مناقشه مناسب اسرائیل و آمریکاییها باشد.
نصرالله گفت: در گذشته "امام موسی صدر" و رهبرانی از همه طوائف لبنانی از دهه 50 در هشدار و دعوت از همگان به منظور مقابله با تهدیدهای اسرائیل صدای بلندی داشتند و پس از حمله سال ۱۹۸۲ اسرائیل، شیخ راغب حرب و همه برادرانش مردم را به مقاومت دعوت کردند و گفتند این راه بازگشت به فلسطین است.
دبیر کل حزب الله افزود: متاسفانه امروز در همین وضعیت به سر میبریم بسیاری میگویند مشکل با لبنان نیست بلکه مشکل با فلسطینیان و مقاومت فلسطین است و اسرائیل به لبنان حمله کرد تا فلسطینیان را از لبنان بیرون کند و اسرائیل دخالت در لبنان و نقض حاکمیت این کشور را نمیخواهد و بلکه برخی اسرائیل را منجی میدانند و اینکه اسرائیل خطر و تهدید محسوب نمیشود.
سید حسن نصرالله گفت: سازمان آزادیبخش فلسطین و مقاومت فلسطین از لبنان خارج شدند و جنایاتی علیه اردوگاههای فلسطینی صورت گرفت اما اسرائیل باقی ماند و به دنبال اعمال گزینههای سیاسی بر لبنان بود و دو بازداشتگاه در لبنان بنا کرد و برای ساخت مستعمرههایی در جنوب لبنان آماده میشد و اگر جرقه مقاومت زده نشده بود و درگیری خونبار بین لبنانیهای مبارز با اشغالگران روی نداده بود اسرائیل به نوار مرزی عقب نشینی نکرده بود و این در حالی است که در آن زمان مقاومت خطری برای دشمن صهیونیستی نبود.
حزب الله در سطح بالایی از آمادگی قرار دارد
سید حسن نصرالله تاکید کرد: اگر مقاومت نبود اسرائیل در لبنان باقی مانده بود و همه باید بدانند که اسرائیل به دنبال سلطه جویی بر لبنان است و خیر و صلاح کشور و هیچ قوم و طائفهای در لبنان را نمیخواهد.
وی تاکید کرد: اسرائیل همچنان دشمن، خطر و تهدیدی است که باید نسبت به آن هوشیار بود اسرائیل طی هفتههای گذشته به دنبال استفاده از فرصتها برای جنگ علیه مقاومت و اطراف آن بود و ما تهدیدهای اسرائیل را شنیدیم و بسیاری در لبنان چه بسا این تهدیدها را نشنیدند اما اسرائیل اوضاع را فرصتی برای حمله به مقاومت در لبنان و اعمال فشار بر آن میبیند و ممکن است که از برخی فرصتها برای برخی اقدامات خصمانه سوء استفاده کند، اسرائیل همچنان چشم به خاک و نفت ما دوخته است و همچنان حزب الله را بزرگترین خطر برای خود در منطقه میداند.
دبیر کل حزب الله گفت: اسرائیل همچنان مقاومت را خطری برای برنامهها و بلندپروازیهای خود میداند، امروز در سالگرد رهبران شهید میگویم که دشمن میداند که نمیتواند ما را دچار بیم و هراس کند و نمیتواند از عزم ما بکاهد و میداند که مقاومت در هر زمان آمادگی در سطح بالای خود را حفظ میکند و حتی در شرایط کنونی میداند که قدرت مقاومت و امکانات آن آماده و در سطح بالا و پیشرفتهای است و مقاومت اگر شهدایی در سوریه داده است اما این امر موجب بیشتر شدن تجربه و قدرتش شده است.
نصرالله گفت: دشمن باید نگران باشد و مرتکب هیچ محاسبات اشتباهی نشود.
دبیر کل حزب الله گفت: از همه لبنانیها میخواهم که نسبت به تهدیدهای اسرائیل و خطرات آن برای هر چیزی در لبنان هوشیار باشند و در هر سطحی به مسئولیت ملی خود عمل کنند و همان طور که قبلا هم گفتهام امیدواریم کشوری داشته باشیم که بتواند از لبنان دفاع کند و ما امروز احساس خوبی داریم و امیدواریم که روزی بیاید و ارتش تنها قدرتی باشد که از لبنان دفاع کند و ما از هر چیزی که میتواند ارتش را از لحاظ تجهیزات و نیرو و سلاحهای پیشرفته در برابر چالشهای اسرائیل تقویت کند حمایت میکنیم و این روزها ثابت میشود که آیا جهان میخواهد این سلاح را به ارتش بدهد یا نه و اگر لبنان از این حمایت برخوردار شد از هر کسی که به ارتش سلاح بدهد تشکر میکنیم.
سید حسن نصرالله گفت: ما به دنبال دفاع از لبنان، عزت و توانمندی آن هستیم و امیدواریم که ارادهای فراگیر شکل بگیرد که بر اساس آن دولتی تشکیل شود که به فکر هر وجب از خاک لبنان و سرنوشت هر لبنانی باشد و ارتشی قوی تشکیل بدهد
«تروریسم تکفیری» همه کشورهای منطقه را تهدید میکند
سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود اظهار داشت: از سال ۱۹۸۲ تا سال ۲۰۰۰ و در سال ۲۰۰۶ برخیها در لبنان دائما مسئولیت اقدامات اسرائیل را بر گردن مقاومت میانداختند. چرا علمیات استشهادی علیه اسرائیلیها اجرا میشود؟ بعضیها حتی از واژه «شهید» برای شهدای حزب الله استفاده نمیکردند و صفت مقاومت را از آن حذف میکردند. سخنهایی درباره عدم بهانه دادن به (رژیم صهیونیستی) به میان آورده شد. در آن روزها اگر میخواستیم به این منطق گوش فرا دهیم، اسرائیل تا کنون در بیروت و جبل (عامل) باقی میماند. شهرکسازی میکرد و کابینه تعیین میکرد و کشور را اداره میکرد و گزینههای سیاسیاش را تحمیل میکرد. آبهای ما را به غارت میبرد. اگر به آن منطق گوش میدادیم، منطقی که همه اقدامات دشمن اسرائیلی را تنها واکنشی طبیعی و موجه به عملیات مقاومت میدانست در ان صورت همه امور به دست اسرائیلیها میافتاد.
دبیر کل مقاومت اسلامی لبنان درباره واکنش آحاد مردم و گروههای لبنانی به منطق فوق گفت: اهالی لبنان و بخش بزرگی از ملت به این منطق گوش ندادند و به مقاومت ادامه دادند تا آزاد سازی را به ارمغان آوردند که امروزه همه لبنانیها از آن بهره میبرند.
سید نصر الله خطر تروریسم تکفیری را دومین تهدیدی خواند که همه کشورهای منطقه را با تهدید مواجه میسازد و افزود: تکفیر به تنهایی خطری ندارد و تا زمانی که در دایره فکری باقی بماند، هر کسی اختیار دارد و عواقب آن را متحمل میشود. مشکل در تفکر نیست، بلکه آنها وقتی کسی را تکفیر میکنند، شخص دیگر را که با عقائد، افکار و سیاستهای آنان مخالف باشد را قبول نمیکنند و به مباح دانستن خونش و حذف وی روی میآورند.
وی افزود: این تروریسم تکفیری در همه مناطق وجود دارد و از گروههای مسلح در همه کشورهای منطقه تشکیل میشود. این جریانها رویکرد دور سازی و حذف را دنبال میکنند.
نصر الله به تکفیر جبهه النصره توسط گروهک داعش پرداخت و افزود: این دو گروه داری یک فکر، روح و اخلاق واحد هستند ولی هنگامی که درباره یک موضوع سیاسی دچار اختلاف شدند، داعش، جبهه النصره را کافر و مرتد خواند.
دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه گروههای تکفیری چنانچه در یک موضوع سیاسی، مالی و یا سازمانی با دیگری اختلاف پیدا کنند، به سرعت حکم تکفیر دیگری را صادر میکنند، افزود: باید در درگیریهای بین «داعش» و «جبهه النصره» در سوریه تامل شود. دیدهبان سوری از بیش از دو هزار کشته و دهها عملیات انتحاری علیه یکدیگر سخن میگوید. این عملیات با خودروهای بمب گذاری شده انجام شدند. خودروهای بمب گذاری شده به برخی شهرکها ارسال شده و به کسی رحم نکردند. وی با مطرح کردن سئوالی درباره علت اختلاف بین داعش و جبهه النصره با وجود داشتن یک مذهب و یک رویکرد، گفت: بر سر یک موضوع سیاسی و یا یک چاه نفت اختلاف پیدا کردند. ما امروزه این عرصة (درگیریها) را مشاهده میکنیم. این امر عقل و اندیشه رهبران و اعضای این گروهکها را نشان میدهد. این موضوع غافلگیر کننده نیست و هر کسی که تجربههای گذشته را پیگیری کرده باشد، آنرا پیش بینی میکرد.
اسرائیل و آمریکا گروههای تکفیری را به خدمت میگیرند
سید حسن نصرالله در ارتباط با درگیریهای میان داعش و جبهه النصره در سوریه گفت: باید تجربه افغانستان را ببینیم گروههای افغانی با قویترین ارتش یعنی ارتش اتحاد جماهیر شوروی جنگ کردند و هنگام خروج ارتش شوروی برخی گروههایی که تفکرات تکفیری داشتند وارد گروههای افغانی شدند و درگیری بین آنها درگرفت و کُشت و کشتارهایی که بین آنها صورت گرفت ارتش سرخ شوروی هم این کشتارها را نکرده بود.
دبیر کل حزبالله گفت: در الجزایر گروههای مسلح در بین مردم چه کردند در حالی که جنگ سالاران به جان هم افتاده بودند.
سید حسن نصرالله گفت: ما در انفجارها سریعا طرفی را متهم نکردیم زیرا همه چیز روشن میشود و آنها به دنبال جنگی آشکار هستند آنها اهداف خود را اعلام میکنند و نوار ویدیویی بیرون میدهند و هنوز این بحث و بررسیها وجود دارد که عاملان انفجارهای لبنان طرفهای تکفیری هستند.
دبیر کل حزب الله گفت: طبعا اسرائیلیها وارد این گروههای تکفیری شدهاند و آمریکا این طرفها را بکار گرفته است اما بحثی نیست که این طرفها چه کسانی هستند و چه کسانی این اقدامات تروریستی را مدیریت میکند.
نصرالله تاکید کرد: در لبنان در سایه انفجارها و عملیاتهای انتحاری بحثهایی صورت گرفت برخی گفتند اگر حزب الله در سوریه ورود پیدا نکرده بود این حوادث روی نمیداد و از روز اول این گونه عملیاتهای تروریستی را توجیه کردند و این منطق همچنان باقی خواهد ماند، بسیار خوب، قبل از اینکه ما به سوریه برویم آیا در لبنان جنگی در شمال لبنان و برخی اردوگاهها که از سوی این گروههای تکفیری تحمیل شده بود وجود نداشت در حالی که آنها با خودروهای بمب گذاری شده مناطق مسیحی نشین و ارتش را هدف میگرفتند، این امور مربوط به قبل از حوادث سوریه است.
سید حسن نصرالله گفت: در برابر این منطقه دو فرضیه وجود دارد یکی اینکه این انفجارها با دخالت ما در سوریه در ارتباط است یا اینکه هیچ ارتباطی ندارد و آنها در هر حال جبهه جنگ در سوریه را باز خواهند کرد و آنها اولویتشان پایان دادن به جنگ در سوریه و ورود به لبنان است آنها راهبرد سیطره بر مناطق مرزی با لبنان را اتخاذ کردند و سپس به دنبال ورود به لبنان هستند و این قضیه، برای آنها قریب الوقوع است.
دبیر کل حزب الله اظهار کرد: لبنان هدف گروههای تکفیری است و بخشی از طرح و برنامه آنها است و اگر آمریکایی و اسرائیلیها این گروهها را وارد سوریه کردند طبعا لبنان را هدف قرار میدهند زیرا در لبنان مقاومتی هست که بزرگترین خطر برای اسرائیل شمرده میشود و به عقیدهشان وارد لبنان خواهند داد و به گمانشان تنها به خاطر اعتقاداتشان وارد لبنان میشوند.
سید حسن نصرالله گفت: اگر تسلیم این منطق شویم که مردم بهای اقدام حزب الله در اعزام نیرو به سوریه را میدهد و همین موجب شده که این گروهها وارد لبنان شوند، این فرضیه سوال دیگری را در پس خود میآورد اینکه آیا اعزام نیرو به سوریه ارزش اینجانفشانیها و تحمل این تبعات را دارد؟ آیا ارزش دارد که ما در مناطق القصیر و دمشق جنگ کنیم زیرا اینها مناطق اصلی هستند که نیروهای ما در آن حضور دارند یا در مناطق مرزی، و اگر دمشق سقوط کند همه مناطق مرزی تحت سیطره این گروهها خواهد بود.
نصرالله ادامه داد: اینجا برمیگردیم به توجیههایی که برخی برای حمله اسرائیل علیه لبنان میآورند هرگز به شرح و تفصیلهایی که درباره علت ورودمان به سوریه گفتهام برنمیگردم و اینکه چرا در جایی که باید باشیم باقی خواهیم ماند. بر اساس گزارشهای جدید، بیشتر کشورهایی که از شبه نظامیان در سوریه حمایت مالی کرده و آنها را برای جنگ به سوریه میفرستند این کشورها اکنون از نگرانی و وحشت خود نسبت به خطرات امنیتی که این گروهها در صورت بازگشت به کشورهایشان میتوانند داشته باشند سخن میگویند.
دبیرکل حزب الله گفت: اکنون در همه جهان این بحث است که اگر خدای نکرده این گروهها (تکفیریها) در سوریه پیروز شوند، سوریه بدتر از افغانستان خواهد شد و اگر این گروهها شکست بخورند و به سوی ما بازگردند چکار کنیم.
سید حسن نصرالله افزود: شماری از کشورها قوانینی را برای جلوگیری از سفر جوانانشان به سوریه و پیوستن به گروههای شبه نظامی وضع کردهاند که از جمله آنها تونس است و کسانی از این جنگجویان در سوریه هنگامی که به تونس بازگشتند طعم آنچه را که ملتهای منطقه از کشتار و تروریسم میبینند به مردم تونس چشاندند.
عربستان در همه جبههها با سوریه وارد جنگ شده است
سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه سخنانش که به طور مستقیم از شبکه خبری المنار پخش شد، تاکید کرد که اگر این تکفیریها که ما آنها را در القصیر شکست دادیم و خودروهای بمب گذاری شده را به سوی ما روانه کردند این مسئله جزئی از جنگ خواهد بود.
وی با اشاره به تصویب قانونی برای جلوگیری از ورود جوانان برای رفتن به جنگ در سوریه گفت: در عربستان هجمهای علیه مشایخی که جوانان را به رفتن به سوریه تشویق میکنند آغاز شده است و این تبدیل به یک سیاست رسمی شده است در حالی که آنها ۳ سال جوانان عربستانی را برای رفتن به سوریه تشویق میکردند چرا الان این تدبیر را اتخاذ کردهاند سپس تصمیم گرفتند که هر کس که برای جنگ به سوریه برود به زندان بیندازند ولی واقعیت این نیست و عربستان در همه جبههها علیه سوریه در حال جنگ است امروز عربستان درک کرده است که پس از بازگشت این جوانان به عربستان فاجعهای روی خواهد داد.
دبیرکل حزب الله لبنان ادامه داد: من از تمام لبنانیها میپرسم که چرا همه کشورهای دنیا حق دارند که در مورد حضور جوانان خود در گروههای تکفیری نگران باشند و ما لبنانیها که همسایه سوریه هستیم و زندگی و سرنوشت ما با سوریه گره خورده است چرا حق نداریم که تدابیر پیشگیرانه انجام دهیم.
نصرالله تاکید کرد، ۳۰ هزار لبنانی در القصیر حضور داشتند که مورد تعرض تکفیریها قرار گرفتند. تکفیریها تعدادی از آنها را ربودند و تعداد از زنان لبنانی را مورد تجاوز قرار دادند آیا ما حق نداریم که برای مقابله با قتل غارت و تجاوز به ۳۰ هزار لبنانی در القصیر وارد این منطقه شویم؟
وی با تاکید بر اینکه «خطر تکفیریها تمام مردم لبنان را تهدید میکند» افزود که در این جنگ باید تحمل و صبر داشته باشیم قبل از مسلمانان از مسیحیان بپرسید که کلیساهای شما و راهبههای شما و کشیشهای شما کجا هستند از برخیها بپرسید که شما برای جلوگیری از سیطره گروههای مسلح بر مناطق مرزی چه کاری انجام دادهاید.
دبیرکل حزب الله لبنان ادامه داد که اگر گروههای تروریستی بر مناطق مرزی سوریه مسلط شوند زمانی خواهد رسید که لبنان به جبههای برای جهاد تبدیل خواهد شد.
سید حسن نصرالله تاکید کرد، چرا از اجرای انتخابات در سوریه میترسند چرا که میدانند رای ملت به چه سمتی است اگر گروههای مسلح بر تمامی مناطق سوریه مسلط شوند چه کسی سوریه را حفظ خواهد کرد شورای ملی سوریه یا رئیس ائتلاف معارضان؟ بسیاری از مردم درک کردهاند که با وجود انتقادهایی که از نظام دارند ولی میدانند که جایگزین سوریه چه کسانی خواهند بود.
وی تاکید کرد مردم باید بدانند که ما در این جنگ پیروز خواهیم شد و تمام امکانات این پیروزی در سطح رسمی و مقاومت و مردم وجود دارد و تنها مسئله، مسئله وقت است این جنگ جنگی سرنوشت ساز و افق آن پیروزی خواهد بود.
نصرالله گفت: باید برای ممانعت از تحقق اهداف تکفیریها تلاش کنیم که یکی از اهداف آنها در سوریه و لبنان جنگ مذهبی است و آنها خواهان فتنه هستند.
دبیر کل حزب الله گفت: تکفیریها سیاست ایجاد فتنه در اردوگاهها را دنبال میکنند چرا اصرار دارند که رهبران برخی از گروهها باید از فلسطینی باشند و چرا اصرار دارند که بعضی از خودروهای بمب گذاری شده از اردوگاهها خارج شوند.
نصرالله تصریح کرد: مسئولیت امنیت بر عهده ارتش، دولت و نیروهای امنیتی است و هرگاه که ما اطلاعاتی در اختیار داریم آن را به دولت تحویل میدهیم و همه مردم لبنان باید ارتش و نیروهای امنیتی را حمایت کنند.
حمایت از دولت وحدت ملی
نصرالله در بخش دیگری از سخنان خود در مورد حکومت لبنان گفت که هر انسانی میتواند که نتیجه حکومت را ارزیابی کند و ما به همه اندیشهها و احساسات احترام میگزاریم و اختلاف مردم در ارزیابی خود از حکومت طبیعی است و این بر حسب زاویهای است که با آن نگاه میکند.
نصر الله افزود که ما دائما در گفتمانهای سیاسی خود از شراکت حرف زدیم که ما با دولت و مشارکت ملی هستیم و در هیچ روزی نگفتیم ما حکومتی را که جریان المستقبل در آن حضور داشته باشد نمیپذیریم و همیشه از حکومت وحدت ملی و گفتوگو حمایت میکردیم
وی تاکید کرد آنچه که تشکیل حکومت در طی ۱۰ ماه جلوگیری کرد پستهای وزارتی نبود بلکه کسانی بودند که خوهان تشکیل حکومتی یک جانبه و کنار گذاشتن حزب الله از هر حکومت سیاسی بودند.
نصر الله گفت متاسفانه طرفی که خود مانع از تشکیل حکومت میشود ما را به مانع تراشی متهم میکند ولی تنها کسانی که راه برای این دستآورد ملی باز کردند جنبش امل و حزب الله بودند شرایط سیاسی داخلی و منطقهای و بین المللی ما در سه سال اخیر در بهترین شرایط است.
نصرالله افزود: این ما بودیم که در را گشودیم و اگر بر موضع خود پافشاری میکردیم معلوم نبود این کشور به چه سمتی میرفت و ما دارای منافع خاصی نیستیم و تا آخرین لحظه در مورد وزارتخانهها مناقشه نمیکردیم و آنچا که برای ما مهم بود منافع این کشور است.
نصرالله گفت: ما امیدواریم که به سوی حکومتی برویم که دارای تفاهم گفتوگو تلاش برای کاهش شدت گفتمان سیاسی و رسانهای در این کشور است و این به نفع همگان است و ما با این انگیزه مثبت به سمت حکومت میرویم.
وی تاکید کرد که ما خواهان شراکت و همگرایی بین لبنانیها و تقویت وضع داخلی در مقابله با فتنهها هستیم.
نصر الله گفت که باید اولویتهای دولت اجرای قانون اساسی و مقابله با تروریسم و پروندهای اقتصادی و اجتماعی باشد. برخی از مردم نگرانیهایی دارند مثلا برخیها میگویند که نعیم عباس و عمر الاطرش را آزاد میکنند اگر کسی اعتراف کرده باشد هیچ کس نمیتواند آزادش کند.
ملت بحرین با وجود سرکوب نظام به راه خود ادامه میدهد
نصرالله در بخش دیگری از سخنان خود از ملت بحرین مظلوم بحرین به خاطر ۳ سال مبارزه مسالمت آمیز تقدیر کرد و افزود که ملت بحرین این جنبش را با وجود سرکوب وتخریب و بازداشتهای تحمیلی حکومت بحرین ادامه داده است.
جنگ در سوریه باید فورا پایان یابد
وی خطاب به مردم لبنان، فلسطین و گروههای فلسطینی گفت که تنها به صدور بیانیههای محکومیت اکتفا نکنند چرا که کسانی میخواهند از فلسطین برای رسیدن به نتایج مورد نظر خود استفاده کنند.
نصرالله افزود: اگر میخواهید که فرصت را از اسرائیل بگیرید و از فرو رفتن منطقه در فتنه جلوگیری کنید جنگ علیه سوریه را متوقف کنید و افراد مسلح را از سوریه خارج کنید و بدون شک دراین صورت ما هم در سوریه باقی نخوهیم ماند و باید به خاطر لبنان، فلسطین، سوریه و امت اسلامی جنگ در سوریه را تمام شود.