به گزارش خبرگزاري ايسنا ، دكتر لاريجاني اضافه كرد: هر چند كه شهيد چمران از ميان ما رفت، اما روح او در منطقه حضور دارد. فرزندان او امروز در لبنان راه او را دنبال ميكنند. لبنان ديگر غريب نيست. امروز در عراق نيز ممكن است فرزنداني باشند كه كمتر فكر شهيد چمران را خوانده باشند، اما راه او احتياج به خواندن ندارد.
دكتر علي لاريجاني، حزبالله لبنان را فرزندان شهيد چمران توصيف كرد و گفت: كشورهاي عرب 60 سال از ترس اسرائيل شبها خوابشان نميبرد، اما يك گروه معتقد اسرائيل را بعد از 60 سال شكست داد و اين همان فرزندان شهيد چمران بودند.
وي با بيان اينكه امروز آمريكا نيز بايد دقيقتر ببيند، گفت: آمريكا ميتواند با تربيتشدگان مكتب تشيع امروز دو جور رفتار كند يا با آنها معقولانه حرف بزند، چرا كه اين مكتب حرف و مباني عقلاني دارد و ميخواهد مستقل و روي پاي خود بايستد و به هيچ عنوان قصد تعرض ندارد كه البته به نفع خود آنهاست كه اين راه را انتخاب كنند.
لاريجاني خطاب به آمريكا، گفت: شما ميتوانيد يا راه ذكر شده را انتخاب كنيد و يا ميتوانيد چشمانتان را ببنديد و حقيقت را نبينيد كه در اين صورت با فرزندان شهيد چمران مواجه خواهيد شد و مطمئن باشيد كه شرايطتان تغيير ميكند، چرا كه ديگر اينطور نيست كه با زبان زور بتوانيد با اينان حرف بزنيد.
دكتر علي لاريجاني، ادامه داد: در صورتي كه راه دوم را انتخاب كنيد آبرويي كه در لبنان از خود برديد و چالههايي كه در برخي كشورهاي منطقه براي خود كنديد به نحو اشد برايتان تكرار ميشود.
وي شهيد چمران را براي همهي كساني كه امروز ميخواهند از كيان اسلام دفاع كنند يك الگو دانست و خطاب به آمريكاييها اضافه كرد: فكر نكنيد با برخي فريبكاريها ميتوانيد با يك ملت مجاهد مواجه شويد. به نفع خودتان است كه زبان درست و معقولانه با اين ملت داشته باشيد.
لاريجاني گفت: اگر با زبان زور بخواهيد با فرزندان شهيد چمران مواجه شويد اين بار شرايط شما قطعا در منطقه تغيير ميكند. نسل امروز در مقابل عربدهكشي شما تسليم نميشود، چرا كه اينان نگاه خاص به زندگي دارند.
دكتر علي لاريجاني، با بيان اين كه همان مجاهدتهاي شهيد چمران در خون ملت ايران است، گفت: ما فكر ميكنيم امروز ايران به خاطر فداكاريهاي نسل گذشته مثل شهيد چمرانها به طرازي رسيده است كه سرافراز است و البته به همين ميزان مسووليت سنگين بر دوش فرزندان ايران است كه خواستهي ايرانيان كه سرفرازي استقلال ملت است را به نيكويي حمل كنيد.
وي اظهار اميدواري كرد كه از رهگذر خون شهداي نامدار، اين سرزمين هميشه غرق در سرافرازي باشد.
دكتر علي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين مطلب كه تفكر اسلامي انزواطلب نيست، بلكه در بطن كثرت زيستن است، گفت: در اجتماع زندگي كردن براي انسان كمال ميآورد و همهي اولياء نيز اين روش را دنبال كردهاند. هيچكدام از ائمهي اطهار انزوا طلب نبودند و در بطن جامعه زندگي ميكردند. شهيد چمران نيز در لبنان با بچهها زندگي كرد و به تعليم و تربيت آنها پرداخت و براي دفاع از اين سرزمين سلاح به دوش داشت. بعد از انقلاب نيز اين شهيد بزرگوار در ايران يا در كردستان بود و يا در جنوب شاگرد تربيت ميكرد و اهل مبارزه بود، اما نگاه عاشقانه داشت و اين تربيت يك مكتب الهي است.
لاريجاني افزود: كسي كه مكتب تشيع را به خوبي درك ميكند مرگ آگاه است لذا حظ او از هستي بيشتر است و چمران يكي از الگوهاي اين مكتب است.
وي با بيان اينكه شهيد چمران علو نفساني را در تجربههاي سخت اين دنيا ميبيند، گفت: يكي زندگي اين دنيا را اصل قرار ميدهد و يكي لذت معنوي را، لذت از نوع اول آن كوتاهمدت است، اما لذت معنوي با دوام و تاثيرگذار است. اين دو مكتب است كه هر دو ثروت ميخواهند، اما يكي ثروت برايش هدف است و براي ديگري وسيله. هر دو آزادي ميخواهند اما براي يكي آزادي هدف است و براي ديگري وسيله. در اين دو مكتب هر دو عقلگرا هستند. مكتب دموكراسي ليبرال عقلگراست و مكتب تشيع نيز عقلگرا ميباشد اما يكي غايتگرا است و ديگري غايت ندارد و لذا تربيتشدگان مكتب تشيع فردي مثل چمران ميشود و تربيتشدگان آن مكتب فردي مثل بوش.
دكتر علي لاريجاني، افزود: آنها كشورگشايي، نخوت و غرور را براي خود اصل ميدانند و ميگويند ما ميخواهيم دنيا را اداره كنيم. از ما بترسيد اما مكتب تشيع غرور ندارد هر چند كه پاي اهدافش ميايستد.
وي همچنين با اشاره به دستنوشتههاي آن شهيد عاليقدر كه پيش از سخنان وي از سوي مهندس مهدي چمران برادر اين شهيد قرائت شد، گفت: دستنوشتههاي آن مرد الهي نشان ميدهد ما با شخصيت ذوالابعاد مواجهيم و لذا سخن گفتن دربارهي او بسيار سخت و گاه غير ممكن است.
وي با بيان اينكه نميتوان نام سادهاي بر شهيد چمران نهاد، گفت: او هم سياستمدار بود، هم عالم، هم مجاهد و هم يك عارف دلسوخته. مناجات او نشان از رقت روح او دارد.
لاريجاني با اشاره به اين مطلب كه سياستمداران از آنجا كه با قلمرويي از پديدهها مواجهند ذهن متكثري دارند و پيدا كردن رقت قلب با اشتغالات كثيرهي آنها بسيار مشكل است، گفت: اينگونه ادبيات شهيد چمران در عالم سياست بسيار كم است و متعارف نيست.
دكتر علي لاريجاني، زندگي شهيد چمران را به يك پرندهي فارغالبال توصيف كرد و گفت: شهيد چمران هيچگاه منفعل از روزگار خود نبود و همواره در سرنوشت صحنه تاثيرگذار بود. ايشان چه در ايران بود و چه در لبنان و يا آمريكا شرايط را تغيير ميداد و به هيچعنوان تحت تاثير شرايط قرار نميگرفت و اين خصوصيات مردان الهي است.
وي با اشاره به اين مطلب كه شهيد چمران عرفان نظري نياموخته بود، اما سلوك او يك صفحهي بزرگ از عرفان عملي بود، ادامه داد: او سخنان متعارف ميگفت، اما در بطن اين سخنان يك نداي بلند بود. چمران در سخنان خود رمزآلود سخن نميگويد اما در بطن حرفهاي بلندي است. حقيقت اين است كه انسانها همه در دامن يك زندگي متعارف سير ميكنند، اما دو چيز انسان را عوض ميكند يكي داشتن جهانبيني دقيق و ديگري نگرش صحيح به زندگي.
دكتر علي لاريجاني همچنين در حاشيه اين مراسم در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره مطالب مطرح شده از سوي برخي از مقامات رژيم صهيونيستي درباره حملهي احتمالي به تاسيسات هستهيي ايران كه در روزهاي اخير از سوي رسانههاي غربي مطرح ميشود، گفت: اين اولين بار نيست كه رسانههاي آمريكايي چنين مواضعي را اعلام ميكنند، اما در هر صورت ما در همهي شرايط آماده هستيم.
لاريجاني گفت:اگر دست به چنين رفتارهاي نادرستي بزنند بيشتر از همه خودشان خسارت ميبينند.
در اين مراسم همچنين، مهندس مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران گفت: نوآوري و خلاقيت از ابتداي زندگي شهيد چمران با او عجين بود.
وي با اشاره به موفقيتهاي شهيد چمران در عرصههاي گوناگون گفت: حركتهاي نوآورانه شهيد چمران، امروز به بار نشسته است.
مهندس چمران پايهگذاري مركز تحقيقات گسترش صنايع دفاعي را از يادگارهاي شهيد چمران در ايران نام برد.
وي با اشاره به تسلط شهيد چمران به هنر نيز گفت: در نگارشهاي اين شهيد نيز به نوآوريهايي بر ميخوريم كه كمتر كسي به آن پرداخته است چون سبك خاصي دارد.