سید رضا علوی مطرح کرد

رابطه و تاثیر شهداء گمنام با جامعه امروز در داستان «ساعت»

برگزیده جایزه ادبی یوسف و نویسنده داستان ساعت گفت: در این داستان بر این نکته که شهدای ما انسانهایی معمولی بودند و خود را به آخرین درجه عرفان رساندند تاکید شده است.
کد خبر: ۱۱۷۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲ - 17February 2014

رابطه و تاثیر شهداء گمنام با جامعه امروز در داستان «ساعت»

سید رضا علوی نویسنده داستان «ساعت» و برگزیده ششمین جشنواره سراسری داستان کوتاه دفاع مقدس (جایزه ادبی یوسف) در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری دفاع مقدس گفت: داستان «ساعت» به موضوع شهداء گمنام و نقش آنها در زندگی امروز می پردازد. در این داستان علاوه بر پرداختن به موضوع شهداء گمنام بر این نکته که شهداء ما انسانهایی معمولی بودند که توانستند خود را به آخرین درجه عرفان برسانند نیز تاکید شده است.

وی افزود: داستان «ساعت» در مورد پیرمردی است که سر خاک شهداء گمنام می رود و به آنها می گوید که من از شما طلبی دارم که هنوز پرداخت نکرده اید. ماجرای طلب این پیرمرد از شهداء گمنام این است که او در زمان جنگ به یک مغازه ساعت فروشی می رود و ساعتش را برای تعمیر به مغازه تعمیر ساعت می دهد، چند روز بعد که برای باز پس گرفتن ساعتش باز می گردد می بیند که تعمیرکارساعت به جبهه رفته و چند ماه بعد هم خبر می آورند که او در جنگ به شهادت رسیده و جزو مفقودالاثرها است.

وی تصریح کرد: قصه «ساعت» در کنارچند داستان دیگر در کتابی با عنوان روایت چهارم به چاپ رسیده است. ناشر این کتاب بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تبریز است.

وی افزود: در حال حاضر مشغول نگارش داستان کوتاه دیگری هستم به نام «تور» که این داستان هم مربوط به دفاع مقدس است. داستان «تور» درباره پیرمردی عراقی است که در رودخانه اروند تور می اندازد و جنازه یک شهید ایرانی را از آب میگیرد. او از لباسهای این شهید می فهمد که او ایرانی است. او این شهید را به خانه می برد و در مزرعه اش به خاک می سپارد. یک سال می گذرد و از برکت وجود این شهید، مزرعه این مرد بسیار حاصلخیز می شود . پس از به پایان رسیدن جنگ مرد عراقی تصویر این شهید را در تلویزیون ایران می بیند و این کشمکش در او به وجود می آید که آیا این جنازه را به کشور ایران تحویل دهد یا نه.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار