رییس جمهور در افتتاحیه اتحادیه بین المجالس اسلامی:

رژیم صهیونیستی از تداوم بحران در منطقه بیش از همه سود می برد

حسن روحانی با بیان اینکه امروز مسلمانان با بحران‌های بزرگ رو به رو هستند، گفت: این موضوعات طیف قابل توجهی را دربرمی‌گیرند، از نابسامانی در مسائل امنیتی تا بحران‌های اقتصادی، از فقدان نظم اجتماعی تا تلاش برای آزادی فلسطین و قدس و کوشش برای حل سیاسی بحران سوریه.
کد خبر: ۱۱۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳ - 18February 2014

رژیم صهیونیستی از تداوم بحران در منطقه بیش از همه سود می برد

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان، در مراسم افتتاحیه نهمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی، که در سالن اجلاس سران برگزار شده است، اظهار کرد: در آغاز حضور شما را در سرزمین کهن، دینباور و تاریخ ساز ایران، خوشآمد میگویم. این گردهمایی فرصتی مغتنم برای بیان اندیشه، تعامل فی ما بین در حوزههای اندیشه و عمل، فهم متقابل، آشنایی عمیق با مسائل جهان اسلام و تصمیمگیری و حرکت در مسیر جهانی معتدلتر، مطمئنتر، امنتر و توسعه یافتهتر برای همه مسلمانان است.

وی ادامه داد: ضروری میدانم به جهتگیری اساسی سیاستخارجی کشورم در رابطه با جهان اسلام و آینده مسلمانان در این نشست ارزشمند اشاره کنم. امروز مسلمانان با موضوعات و بحرانهای بزرگ رو به رو هستند، این موضوعات طیف قابل توجهی را در بر می گیرند، از نابسامانی در مسائل امنیتی تا بحرانهای اقتصادی، از فقدان نظم اجتماعی تا تلاش چندساله برای آزادی سرزمین فلسطین و قدس شریف و کوشش چندساله اخیر برای حل سیاسی بحران سوریه.

روحانی بیان کرد: بدون تردید مسلمانان با ثروت عظیم اقتصادی و موقعیت ژئوپلتیک موثر و تعیین کنندهای که در اخیتار دارند میباید به مراتب بهتر از آنچه که امروز شاهدیم در جهان زندگی کرده و جایگاه شایستهتری در میان ملل و مذاهب دیگر داشته باشند.

رییس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: علاوه بر منابع طبیعی و جمعیت مناسبی که مسلمانان در اختیار دارند، ثروت عظیمتری در میان ما به نام اسلام وجود دارد که اگر مبانی و اصول آن را مدنظر قرار دهیم در مدت کوتاهی، سرزمینهای اسلامی با تمسک به آیه شریفه "واعتصمو بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا" از عزتی کمنظیر برخوردار خواهیم شد.

روحانی با اشاره به آموزههای دین اسلام اذعان کرد: در آیات الهی و سنت پیامبر اسلام و خاندان مطهر ایشان، این واقعیت است که مصلحت و منفعت جمع را اولویت دهید، به همه مسلمانان و از هر گوشه جهان اسلام با دید تساوی نگاه کنیم، به دانش و علم اهمیت دهیم و با اعمال خود موجبات دعوت همگان به دین مبین اسلام دعوت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: من به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنم که چنین رویکردی به جهان اسلام را دارم و در تصمیمات خود منافع سیاسی و امنیت همه کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای مسلمان همسایه را به طور متقابل مدنظر دارم.

رییس جمهور کشورمان با طرح این سوال که جایگاه کشورهای اسلامی در میان اقتصادهای در حال ظهور و نوظهور جهانی به چه صورت است، گفت: پیشبینی میشود که طی سالهای 2012 تا 2017 سهم کشورهای در حال ظهور اقتصادی، 74 درصد و کشورهای پیشرفته 26 درصد باشد و مطالعات نشان میدهد که سهم شرق آسیا و آمریکای لاتین به مراتب بیشتر از سهم کشورهای اسلامی است.

وی بیان کرد: در نظام بینالملل کنونی کشورهایی با اتکا به بنیانهای مستحکم داخلی توانستهاند جایگاه کشورشان را حتی در برابر قدرتهای بزرگ ارتقا بخشند از این رو جهان اسلام محتاج یک نظریه تحول آفرین است.

روحانی، فقدان وحدت و انسجام و پیروی از آموزههای پیامبر(ص) را عامل به وجود آمدن چنین شرایطی دانست و گفت: ما باید با جرات، جسارت، اعتماد به نفس و خودباوری کارهای بزرگ جمعی انجام داده و مسلمانان را در مسیر متفاوتتری قرار دهیم. باید هرچه سریعتر از فاز امنیتی موجود در کشورهایمان عبور کرده و به فاز تولید ثروت و قدرت در سطح جهانی منتقل شویم.

وی افزود: آیا در شأن ماست که هزاران کودک سوری از مدسه رفتن محروم باشند. آیا فراموش کردهایم که رژیم اشغالگر قدس از تدام این بحرانها بیش از همه سود میبرد و هر زمان مسلمانان با یکدیگر درگیر شدند، سیاستهای اسرائیلی علیه فلسطین و لبنان خونبارتر شده است.

روحانی، با محکوم کردن خشونتها که گاهی تحت عنوان مبارزه با تروریسم علیه مردم بیگناه صورت میگیرد، اظهار کرد: اعمال فشار و وضع تحریمهای غیرعادلانه ضد حقوقبشر است و برخلاف تبلیغات تحریمگران، دولت و دولتمردان را هدف قرار نمیدهد بلکه مردم را هدف قرار میدهد.

وی در پایان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران دست همکاری و همدلی شما مهمانان عزیز را میفشارد و برای این اتحادیه از خداوند بزرگ توفیقات روزافزون میخواهم.

نظر شما
پربیننده ها