به گزارش خبرگزاري حيات، در ابتداي اين نشست ليلا جليني با هدف معرفي بيشتر نويسنده کتاب "ماموريت روي آب" با بيان توضيحاتي گفت: فرزين شيرزادي متولد آذر ماه 1351 است که از سال 1370 در زمينه روزنامه نگاري شروع به فعاليت کرده و در زمينه ادبيات داستاني 4 کتاب با عناوين «هشتمين رنگ رنگين کمان» ، «مسافر، زنجير، آسمان» و «راز سبز آتش» و «ماموريت روي آب» را به نگارش درآورده است که سه کتاب اول در همايش هاي برترين کتاب هاي دفاع مقدس و در بخش خاطرات جوايزي را از آن خود کرده اند.
وي افزود: شيرزادي آثاري هم در داستان کوتاه و بلند به نگارش در آورده که «پرواز خاکستر» از مهم ترين اين آثار است.
فرزين شيرزادي در ادامه اين نشست با اشاره به اين که "ماموريت روي آب" مجموعه خاطرات رزمندگان است، گفت: اين کتاب مجموعه خاطرات عده اي از رزمندگان لشکر انصار الحسين (ع) همدان است که با رعايت اسلوب مصاحبه با قواعد زماني تنظيم شده و با استفاده از نظرات صاحبان خاطره با رفع نواقص بازنويسي شده و به شکل مدوني به چاپ رسيده است.
سيعد علاميان نيز در ادامه اين نشست در ارتباط با اين کتاب، گفت: "ماموريت روي آب" تاريخ شفاهي جنگ است که با موضوع بکر و کمياب يک عمليات شکست خورده توسط نويسنده جوان ادبيات دفاع مقدس به رشته تحرير درآمده است.
وي افزود: فرزين شيرزادي در اين کتاب ماجراي عمليات کربلاي 4 را که در سوم دي ماه 1365 در جنوب خرمشهر انجام مي شود، روايت مي کند، اين عمليات با گذشت دو روز از آغاز، به دليل لو رفتن عمليات و هوشياري عراقي ها در منطقه فاو و سواحل اروند منجر به عقب نشيني ايرانيان مي شود. عمليات کربلاي 4 که بلافاصله بعد از عمليات والفجر 8 اجرا مي شود به دليل هوشياري و مراقبت از سواحل از سوي عراقي ها و برقراري تدابير شديد امنيتي با 100 شهيد و 3000 مجروح به شکست مي انجامد.
اين نويسنده جنگ ادامه داد: "ماموريت روي آب" قطعه اي از تاريخ جنگ تحميلي با موضوع بکري است که تا به حال کسي به آن نپرداخته و تنها در تاريخ عمليات ها، اطلاعاتي از آن در دسترس است زيرا چنين موضوعات بکري از سوي مراکز فرهنگي سفارش داده نمي شود و يا کمتر نويسنده اي است که به سراغ يک عمليات نافرجام رفته از آن سخن بگويد.
نويسنده کتاب "ماموريت در ساحل نيسان" با اشاره به شيوه نگارش اين کتاب گفت: فرزين شيرزادي يک روزنامه نگار است و اين اثر را براساس قواعد تاريخ شفاهي به نگارش درآورده است ، تاريخ شفاهي مکمل مصاحبه و خبر است و در مقايسه با خبر، يک فرايند دايره وار است در حاليکه خبر فرايندي طولي است.
وي با بيان اين مطلب که خاطره با تاريخ شفاهي تفاوت دارد گفت: خاطره گونه اي ادبي است که به تاريخ تنه مي زند و کاربرد تاريخي دارد و به دليل آميختگي با تاريخ بايد مستند باشد در حاليکه شيرزادي در مقدمه کتاب با اشاره به اينکه اين اثر تاريخ شفاهي است تشکيکي به اصل ماجرا وارد مي کند که به داستان ضربه مي زند، تاريخ شفاهي پررنگتر از خاطره است.
علاميان افزود: شيرزادي در اين روش موضوع را با توابع زماني پيگيري مي کند و در فصول مختلف توالي زماني به خوبي رعايت مي شود اما نويسنده بايد ميزان دخل و تصرف در متن را بيان کند زيرا تاريخ شفاهي در زمينه مستندات تاريخي اهميت قابل توجهي دارد.
شيرزادي در پاسخ به ميزان دخل و تصرف در متن گفت: "ماموريت روي آب" براساس آنچه رزمندگان از تجربه جنگي خود گفتند گرد آوري شده و تنها درجهت ايجاد جذابيت براي مخاطب در قسمت هايي با استفاده از عناصر داستاني چون تعليق و دلهره سعي شده اثري با کشش لازم براي مخاطب خلق شود.
نويسنده کتاب "راز سبز آتش" هدف اصلي از تاليف اين کتاب را ارايه چشم انداز روشني از تاريخ دفاع مقدس است عنوان کرد و افزود: در تمام طول اين کتاب سعي شده از واقعيتهاي موجود درگفته هاي رزمندگان فاصله گرفته نشود و آنچه براي مخاطب جذاب است ،ارائه شود.
ليلا جليني در ادامه اين نشست با اشاره به تدبير سينمايي در فصل دوم کتاب به عنوان يکي از نقاط قوت اين اثر است گفت: پرداخت سينمايي فصل دوم کتاب از نقاط قوت "ماموريت روي آب" است که از خستگي مخاطب جلوگيري مي کند و خاطره گويي و نقل قول ها از افراد متعدد مکمل خاطرات بيان شده است که با وجود تکراري بوده مطالب به اين دليل که از ديدگاه هاي مختلف بيان مي شود قابل توجه است.
سعيد علاميان خبرنگار برتر دفاع مقدس در همايش پاسداشت حماسه آزادسازي خرمشهر در ادامه با اشاره به يک دستي نقل قول ها گفت: نقل قول هاي يک دست و بيان عواطف و اوج مسايل انساني از سوي گويندگان خاطرات بسيار تاثير گذار است و روابط عاطفي ميان دو برادر "ستار و صمد ابراهيمي" و وداع شگفت انگيز آنان و همچنين جا گذاشتن جنازه يکي از برادران از سوي ديگري تماما نشان از مستند بودن اين کتاب دارد.