در حالي كه كردها در حقيقت ايرانيان اصيل اند و فرهنگ و زبان و مليت آنها ايراني اصيل است . در اينجا اشاره اي مختصر به پيشينه اين بحث خواهيم داشت .
در سال 1322 در بحبوجه جنگ دوم جهاني كه سرزمين ايران در تصرف قواي روسيه و انگلستان بود ، حزب دمكرات ايران به پيشنهاد باقراف رئيس جمهور آذربايجان شوروي تاسيس شد . او عده اي از فئودالها و سران عشاير منطقه را به باكو دعوت كرد از جمله قاضي محمد ... و قاسم آغا ... كه از مالكين بوكان بودند و از آنها خواست كه در مهاباد حزبي به نامدمكرات كردستان ايران با شعار خود مختاري تاسيس كنند . دو سال بعد در شرايطي كه قواي روسيه ، آذربايجان و كردستان و شهرهاي شمالي كشورمان ايران را در اشغال خود داشتند جمهوري مهاباد به رياست قاضي محمد تحت حمايت ارتش سرخ شوروي تشكيل شد . با خروج نيروهاي اشغالگر استالين از ايران ، جمهوري مهاباد سقوط كرد و رهبران حزب دمكرات اعدام شدند . تشكيل سومين كنگره حزب در سال 1352 پس از 30 سال كه از تاسيس آن مي گذشت نشان دهنده ركود فعاليتهاي اين حزب در دوران اختناق رژيم پهلوي است . اين كنگره مشي مسلحانه را به عنوان شكل اساسي مبارزه خلق كرد برگزيد . لكن تا پيروزي انقلاب در سال 1357 هيچ گونه اقدامي در اين زمينه از طرف حزب دمكرات صورت نگرفت . بعد از پيروزي انقلاب اسلامي عمده ترين و مهمترين گروه فعال در كردستانحزب دمكرات كردستان ايران به رهبري عبدالرحمن قاسملو بود او از اعضاءحزب منحله توده بود كه پس از كودتاي 28 مرداد 32 به خدمت ساواك در آمده و سپس به چكسلواكي رفت . او از طريق بورسيه هايي كه حزب كمونيست چكسلواكي در اختيار اعضاي خود قرار مي داد به تحصي دانشگاهي پرداخت و در سال 1344 رساله دكتراي خود را با عنوانكردستان و كردها به چاپ رساند كه در آن به نحو آشكارترياستقلال كردستان بزرگ ، شامل : كردستان ايران ، تركيه ، عراق و سوريه را مطرح ساخت . قاسملو با يك زن يهودي چك ازدواج كرد و تحت تاثير او به غرب گرايش پيدا كرد . قاسملو كوشيد تا در عين پيوستن به غرب مناسبات حسنه خود را با حزبمنحله توده و بلوك شرق را نيز حفظ كند . با اوج گيري مبارزات مردم عليه رژيم پهلوي ، چهار ماه و نيم قبل از پيروزي انقلاب اسلامي قاسملو از اروپا به ايران آمد و در اسفند 1357 با برگزاري ميتينگي در شهر مهاباد ، با سرح شعار خود مختاري براي مناطق كردنشين موجوديت حزب دمكرات را اعلام كرد و در فاصله اي اندك با حمله مسلحانه به مراكز نظامي به كمك مزدوران رژيم پهلوي كه هنوز از ارتش پاكسازي نشده بودند بهع خلع سلاح پادگانها پرداختند . حزب دمكرات كردستان پادگانهاي مهاباد و پاوه و پيرانشهر را تصرف كرد و سلاحها و مهمات اين پادگانها را به غارت برد . بدين سان به كانون توطئه عليه انقلاب اسلامي تبديل شد . گروهكهاي ضد انقلابي از چپي ترين ماركسيستها تا ليبرالترين گروهها تا سلطنت طلبها و ارتشيان شاهي سرازير كردستان شدند با تجمع گروهكهاي ضد انقلاب ،كميته انقلاب در شهر مهاباد با هدف براندازي جمهوري اسلامي و به رياست عزالدين حسيني امام جمعه منصول شاه در مهاباد تشكيل شد .
سيل پولو سلاح از عراق و نقاط ديگر به سوي كردستان سرازير شد ، هر كس به سهولت مي توانست جاي پاي استعمار را در كردستان بيابد كه براي سقوط انقلاب نوپاي اسلامي از فقر و بي خبري كردها سوء استفاده كرده با تحريكات دائمي خود آتش نفاق و آشوب را دامن مي زدند .
نوشته حاضر قطره كوچكي از اقيانوس حماسه هاي ايثارگرانه ملت قهرمان مسلمان ايران طي سالهاي پس از انقلاب تا سال 1365 مي باشد . مردمي كه بار اصلي انقلاب اسلامي بر دوششان بود و امام آنها را صاحبان اصلي انقلاب ناميد ، قشر مستضعفان و پابرهنگان ، قشري كه عده زيادي از جوانانشان طي يك دهه د راسارت دشمن بعثي بودند و قشري كه فرزاندانشان را تقديم انقلاب كردند .
درنوشتن اين اثر دنبال آن هستيم كه بازتاب دقيقي از آن دوران را بازگو كنيم تا نسلهاي آينده با تامل در اين عصر از تكرار حوادث تلخ كه باعث هدر رفتن سرمايه هاي عظيم اين كشور اعم از سرمايه اقتصادي و مهمتر از آن سرمايه هاي عظيم انساني جلوگيري نمايد و مردم مسلمان كشور ما اعم از فارس ، لر و كرد و ترك و تركمن تحت تاثير شعارهاي ايده آلي و فريبنده قرار نگيرند . لازم به ذكر است داستان اين كتاب بر حسب خاطرات فرماندهان صحنه هاي نبرد و مشاهدات نويسنده به صورت رماني تاريخي و واقعي در آمده است كه انشاءا... در سه جلد ارائه خواهد شد . در خاتمه از همه كساني كه در تهيه اين اثر به نحوي ما ياري نموده اند صميمانه تشكر و قدرداني مي نماييم .
تيرماه 1378
حسين سهرابي – تير ماه 1378