امیر سرتیپ دوم دکتر فرشاد نجفیپور، مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح در حاشیه دومین روز همایش به خبرنگار دفاع مقدس گفت: هدف اولیه ما از برگزاری این همایش سالانه انتقال تجربیات، دانش روز و در حقیقت فرصتی برای به روز نگهداشتن علمی مراکز درمانی نیروهای مسلح است. البته پیش از آن تاکنون ارزیابی آمادگی واحدهای بهداشت و درمان هم برای ما حائز اهمیت بود که مدنظر داشتیم.
وی تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تدبیر کردند نیروهای مسلح همیشه باید آماده باشند. اگر برخی از مسئولین تهدیدی را انکار میکنند به منزله این نیست که تهدیدی وجود ندارد بلکه نشان از غفلت ماست. ایشان همواره تأکید کردهاند نیروهای مسلح باید دائماً آماده باشند و در این راه حفظ و تقویت بهداشت و درمان از جایگاه بالایی برخوردار است.
امیر نجفیپور در خصوص شعار همایش که به دو عبارت "روزآمد و کارآمد" تأکید شده است، توضیح داد: با توجه به وضعیت علم پزشکی که دائماً در معرض تغییرات و تحولات قرار میگیرد، به همین خاطر آمادگی واحدهای بهداشت و درمان بدون استفاده از روزآمدی غیرممکن است. در نتیجه یک نیروی مسلح کارآمد باید از بهداشت و درمان روزآمدی برخوردار شود. بنابراین پنجمین همایش سالانه بهداشت و درمان نیروهای مسلح، با شعار بهداشت و سلامت روزآمد، نیروی مسلح کارآمد در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) برپا شد.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با اشاره به اهداف این همایش، اضافه کرد: ارزیابی وضعیت آمادگی، به اشتراکگذاشتن تجربیات و علم روز، تصمیمگیری برای رفع اشکالات و روزآمد شدن و کارآمدتر شدن از اهداف اصلی همایش بهداشت و درمان نیروهای مسلح است.
امیر نجفی پور استقبال شرکتکنندگان را غیرقابل تصوّر دانست و اذعان داشت: مسئولین درمانگاهها، روسای بیمارستانها و مسئولین بهداشت و درمان ستادی نیروهای مسلح همه به اهواز آمدند و خوشبختانه در هیچ سطوحی غایب نداشتیم و میتوانم بگویم استقبال، کمنظیر است.حامی همیشگی برگزاری این همایشها اغلب سازمان خدمانی نیروهای مسلح است. اما امسال برگزارکننده اصلی و میزبانی کیفی پنجمین همایش سالانه بهداشت و درمان نیروهای مسلح، بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه بود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا همایش در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) برگزار شد، خاطرنشان کرد: میخواستیم یک بار دیگر مسئولین بهداری نیروهای مسلح، دلاورمردیها و رشادتهایشان را مرور کنند و با یک تجدید قوای روحی معنوی به مراکز مدیریتیشان بازگردند. از طرفی دیگر هم قصد توسعه، تقویت و پایداری بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) را داشتیم که انشاالله بتوانیم عمر این گونه بیمارستانها را افزایش دهیم.
نجفیپور درباره اینکه بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) قرار است به موزهای تبدیل شود، اشاره کرد: انشاالله در کنار بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) موزهای برای ماندگاری در تاریخ از بیمارستان صحرایی راهاندازی خواهد شد ولیکن بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) برای برگزاری چنین مراسمات و همایشهایی آماده میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح در خصوص اینکه برای ارتقاء بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) چه برنامهای دارید، تصریح کرد: برای این همایش در تمام سیستمهای صوتی، تصویری، گرمایشی و سرمایشی این بیمارستان تغییر داده شد و قطعاً برای برگزاری هر همایش دیگری در سالهای آینده یک بخشهای دیگری تقویت میشوند.
وی تأثیر فضای معنوی مناطق دفاع مقدس بر روی پزشکان شرکت کننده در همایش را بسیار ملموس دانست و بیان کرد: اگر بخواهم در مورد تأثیرات همایش و برگزاری آن در این محیط بسیار معنوی، بازنگری داشته باشم، یک حالت غلوّ و ریا پیدا میکند. ولی واقعاً تأثیرات آن را با چشمانم دیدم و برایم این روحیه مضاعف معنوی، بسیار ملموس بود. باور کنید اگر بگویم در اهواز حجّی برپا شده، غلوّ نکردهام! واقعاً همه چنین حالتی دارند.
امیر نجفیپور در پایان با بیان اینکه امروز قهرمانان بهداشت و درمان دفاع مقدس در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) تجلیل میشوند، افزود: در این دو روز همایش 4 میزگرد علمی با موضوعات طبّ رزمی، اخلاق، اقتصاد سلامت و اعتباربخشی بالینی برگزار شد. قرار است امروز پنجمین همایش سالانه بهداشت و درمان نیروهای مسلح با برگزاری سه برنامه جنبی اعم از تجلیل از قهرمانان بهداشت و درمان دفاع مقدس، تقدیر از برگزیدگان بهداشت و درمان نیروهای مسلح و صدور بیانیه پایانی در ساعت 4 بعدازظهر به مرحله اختتامیه برسد.