آمریکا، در گرداب سیاست های دوگانه

در پی قدام اخیر امریکا در تحریم برخی شرکت های ایرانی و تکرار ادعاهای بی اساس از سوی وزارت خزانه داری آمریکا در جهت مخدوش نشان دادن چهره نظام جمهوری اسلامی؛ وزارات امور خارجه ایران سفیر سوئیس را بعنوان حافظ منافع دولت آمریکا در تهران به وزارت امور خارجه احضار کرد.
کد خبر: ۱۲۳۲۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷ - 24February 2014

آمریکا، در گرداب سیاست های دوگانه

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل ازمعاونت سیاسی سازمان عقیدتی سیاسی آجا، در پی قدام اخیر امریکا در تحریم برخی شرکت های ایرانی و تکرار ادعاهای بی اساس از سوی وزارت خزانه داری آمریکا در جهت مخدوش نشان دادن چهره نظام جمهوری اسلامی ؛وزارات  امور خارجه ایران  سفیر سوئیس را بعنوان حافظ منافع دولت آمریکا در تهران به وزارت امور خارجه احضار کرد .در این فراخوان  به وی تفهیم شد که اظهارات مکرر مقامات امریکا در باره توافق ایران و 5+1 ؛ مغایر با روح "برنامه اقدام مشترک" ژنو است .


در طول یک دهه اخیر، غرب همواره در این امید واهی بود که غنی سازی اورانیوم در ایران به صفر درصد برسد اما تجربه نشان داد  که ذهنیت های گذشته را باید به تاریخ سپرد و براساس واقعیت عمل کرد .اظهارات  اخیر اوباما رئیس جمهور امریکا که تا پیش از این به صراحت می گفت که غنی سازی صفر درصد درایران،آرزویش بوده است ؛اما اکنون خود مخالف دیدگاه های افراط گرایانه درکنگره است ؛ مصداقی از این چرخش به سمت واقعیت گرایی تلقی شد  .اوباما در سخنرانی سالانه اش در کنگره هشدار داد در صورتی که این تحریم ها تشدید شود آن را وتو خواهد کرد.

 با این حال ؛ باید گفت امریکا در ادامه این روند  همچنان دچار تردید و  سردر گمی است ، از این رفتارمتضاد  امریکا اینگونه استنباط می شود که دولتمردان امریکا در مقطعی که  روند اجرایی توافق 24 نوامبر ایران و 5+1 شروع شده است ؛ مذبوحانه می کوشند با تهدید و تحریم و اتهام سازی های موهوم ؛ ملت ایران را مرعوب و وادار به تسلیم کند .اما  واقعیت این است که ایران تحریمها را پشت سرگذاشته است و اگر قرار بود تحریم های به اصطلاح فلج کننده انگونه که امریکا تصورمی کرد ؛ ایران را وادار به تسلیم کند ؛ باید مدت ها پیش از این به این جمعبندی می رسید .

ضمن انکه  تلاش ها در  این زمینه دچار چند دستگی شده است . ماه گذشته چند سناتور دموکرات آمریکا که قبلا از طرح دو حزبی سنا برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران حمایت کرده بودند، پس از تهدید اوباما  به وتوی  هر مصوبه ای در این زمینه ، به طور علنی از موضع خود عقب نشینی کردند.
 

نشریه معتبر فارن پالیسی در تحلیلی از تحریمهای غرب علیه ایران نوشت ؛کاخ سفید و کنگره با این ادعا که میخواهند ایران را به مذاکره بر سر توافق هستهای وادار کنند، به تحریمهای بینالمللی اعتبار و مشروعیت میبخشند. اما ائتلاف آمریکایی و اروپایی که این تحریمها را اعمال میکند، اکنون در معرض چند پارگی قرار دارد، چرا که در مورد اینکه چه چیز تحریمها را منصفانه و مشروع میسازد، بحث و جدل بسیاری درگرفته است.


در طول ۱0 سال گذشته، آمریکا به بهانه  اعمال تحریمهای هدفمند علیه ایران شمار قابل توجهی از مسولان و شخصیت های حقیقی و حقوقی را به تروریست بودن و یا مشارکت در برنامه هسته ای تحت عنوان ادعایی تلا ش برای تولید تسلیحات هستهای در فهرست تحریم های نا عادلانه و غیر قانونی قرار داده است ؛اما شماری از دادگاههای اروپایی، برخی از این احکام  را فسخ کرده اند.

این چالش نشان می دهد تلاش ها برای حفظ تحریمها می تواند به فروپاشی رژیم تحریمها منجرشود؛ هر چند که این احتمال وجود دارد تلاش برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در آستانه نشست سالانه کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) در ماه مارس که نتانیاهو نیز در آن شرکت  خواهدکرد مجددا تشدید شود.


در هر حال ؛ایران در این "جنگ اراده ها" ؛ ماهیت دشمنان خودر ا بخوبی می شناسد و راه مقابله با تهدید ها و نیز راه پیشرفت واقتدار واقعی را می داند . شکی نیست که ؛اگرامریکا و یا اتحادیه اروپا ؛ یقین داشتند که تحریم ؛ آنها را به اهدافشان نزدیک کرده است ؛ قطعا" حاضر به مذاکره برا ی رسیدن به توافق  جامع با ایران نمی شدند و برنامه هسته ای ایران را هم به رسمیت نمی شناختند.

در واقع  دولتمردان امریکا در جایگاهی نیستند که بتوانند استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای درایران  را با این فضاسازی ها ؛ زیر سوال ببرند . امریکا بعنوان  کشوری که از سلاح اتمی در جنگ علیه ژاپن استفاده کرد و صد ها هزار نفر را به کام مرگ فرستاد و همچنان نیز به آزمایش های اتمی ادامه می دهد و برای تولید نسل جدید این سلاح ها سرمایه گذاری های میلیاردی کرده وحفظ زرادخانه اتمی و استفاده از سلاح اتمی را "خط قرمز" امنیت ملی خود می داند؛ باید  به  افکار عمومی جهان در باره سیاست های دوگانه و متضاد خود پاسخ دهد.

جمشید امین زاده

نظر شما
پربیننده ها