محمد كريم عابدي از خلبان نيروي هوايي در دوران دفاع مقدس /قطعنامه و روز هاي پاياني جنگ

کد خبر: ۱۲۸۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۹ - 19July 2011

 

محمد كريم عابدي از خلبان نيروي هوايي در دوران دفاع مقدس است كه فرماندهي عمليات شناسايي با رزم بسياري از عمليات هاي مهم و تأثير گذار اين دوران را عهده دار بود . او در در گيرهاي كردستان ، در كنار شهيد مصطفي چمران در سنگر مبارزه بود و اين همسنگري در ستاد جنگ هاي نامنظم در دانشگاه جندي شاپور اهواز هم ادامه داشت . او به واسطه مسئوليتش اعجاز الهي در شكست امريكا در طبس را از نزديك لمس كرده است . آنچه در ادامه مي آيد روايتي از ناگفته هاي دوران دفاع مقدس است كه با هم مي خوانيم:
   
س:    در ابتدا از جنابعالي مي خواهيم روايتي از آغاز جنگ داشته باشد ؟
شروع جنگ تحميلي مقدمه اي داشت كه بدون آن نمي شود روايتي درست از جنگ داشت . با پيروزي انقلاب اسلامي استكبار در ايران شكست خورد و رژيم شاه به عنوان ژاندارم امريكا در منطقه فرو ريخته بود . پيش از انقلاب ، ايران مدافع رژيم صهيونيستي بود و اسرائيلي ها در ايران حضور داشتند و شاه مدافع فراماسون ها ، صهيونيسم و بهايي ها بود ؛ زماني كه شاه كاپتولاسيون را به ملت ايران تحميل كرد ، در سال 1342 امام قيام كرد و پس از 15 سال ملت ايران به پيروزي رسيد . با پيروزي انقلاب سنگرها ي امريكا در ايران فرو ريخت و لانه جاسوسي هم توسط دانشجويان فتح شد و در واقع جوانان ما با رهبري امام (ره) ابهت امريكا را شكستند ؛ اتفاقي كه در هيج جاي دنيا سابقه نداشت ، «يك موذد كامبوج را داشتيك كه اريكا قتل عام كرد و سفارتش را پس گرفت» در ايران همان طرح را پياده كرد و در 5 ارديبهشت سال 1359 با حمله به عمق خاك ايران ، بيش از 1000 كيلومتر پيشروي كرد و در صحراي طبس به طور معجزه آسايي شكست خورد و با حدود 10 كشته و به جاي گذاشتن بالگردها از ايران گريختند .
بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ، امريكا به فكر افتاد كه ايران تجزيه كند و يا كمك انگليس و توطئه هاي آن قوميت ها را تحريك كرد ؛ بخش هاي قوميت هاي عرب ، بلوچ ، تركمن و كرد مي خواستند مستقل شوند ، جنگ هاي داخلي در گرفت .
امريكا گروهك هاي ملحد ، توده اي ها ، منافقين و . . . را حمايت و تحريك مي كرد تا ايران را تجزيه كند ، اما ملت بزرگ ايران – خاصه جوانان – پشت سر رهبري ايستادند و توطئه را ناكام كردند . پس از اينكه امريكا از تجزيه ايران ناكام ماند خود وارد عمل شد و در 5 ارديبهشت 1359 وارد طبس شد ، در آن زمان من خلبان شناسايي و بررسي كننده حادثه بودم و از نزديك اعجاز الهي را لمس كردم ، امريكا مي خواست با اين عمليات جاسوس ها را نجات دهد و با ايران وارد جنگ شود .
بعد از اين شكست بهترين جايگزين به جاي شاه «صدام» بود ، صدام جاه طلب معدوم را تحريك كردند و وعده دادند كه همه گونه همكاري سلاح را در اختيار او قرار مي دهند و او ظرف سه روز و حداكثر يك هفته ديگر در تهران خواهد بود و در آنجا سربازانش ميهمان تهراني ها هستند . حتي خود صدام روز كه قطعنامه 1975 را پاره كرد به ارتشش اعلام كرد كه شما به مَجُوس ها حمله مي كنيد و ما اعراب برتر يك هفته ديگر ميهمان چلوكبابي هاي تهران و دختران تهراني هستيم ؛ اين شروع جنگ بود .
يكي از اصول جنگ ، غافلگيري است آنها از اين اصل استفاده كردند ؛ 31 شهريور 59 درست زماني كه همه مردم ، پدر و مادرها درگيري تدارك آغلز سال تحصيلي بودند نزديك ساعت يك بعداز ظهر حمله به ايران آغاز كردند و فرودگاه هاي مهم كشور از جمله فرودگه مهر آباد را هدف قرار دادند .  
س:    اولين واكنش هاي ايران به اين حمله چه بود ؟
در ايران هم شرايط خاصي حاكم بود . بني صدر به عنوان رئيس جمهور نفوذي ، جاه طلب و خودخواه با فريب مردم روي كار آمده با نيروهي انقلاب همراه نبود و در مقابل با منافقين و گروه هاي انحرافي كار مي كرد ، رأس هيأت حاكمه چنين وضعيتي داشت ؛ در دوران جنگ هم مشكلات مشابهي وجود داشت و مثلاً نخست وزير وقت با مشكلاتي رو به رو بود كه پس از مدتي منجر به استعفاي او شد و اين استعفا خود ضربه اي بود . پس از آغاز جنگ تحميلي خيلي ها خودشان را باختند و فكر مي كردند انقلاب تمام شده است اما بلافاصله ديداري با امام راحل برگزار شد و مسئولان خدمت امام رسيدند ؛ امام با خونسردي و صلابت تمام و قدرت تمام بسيار ساده فرمودند اتفاقي نيفتاده يك ديوانه آمده سنگي انداخته ، شما برويد بيرونش كنيد . به اين ترتيب فاز جنگ تغيير كرد و همه مسئولان به اين نتيجه رسيدند كه راهي جز مبارزه و مقاومت نيست و بايد دشمن را بيرون كنيم .
بر مبناي همين كلام امام يك روز بعد يعني اول مهر ماه ، خلبانان شجاع هوا نيروز نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران ، در تمام مناطق جنگ حضور پيدا كردند و تانك هاي دشمن را شناسايي مي كردند و هدف قرار مي دادند .
تانك را بايد با آر پي چي زد نه جنگنده   اما ما براي اينكه به دشمن ضربه بزنيم از جنگنده   و    و هلي كوپتر كبري براي انهدام تانك هاي استفاده مي كرديم ، در حالي كه تانك بايد با آر . پي . جي زده مي شد .
روز دوم جنگ نيروي هوايي ارتش با عمليات قدرتمند خود و با حمله 140 فروند جنگنده اقصي نقاط پايگاه هاي عراق را بمباران نمودند و پاسخ كوبنده تري را از روز اول مهر به دشمن داد . اين پاسخ سريع نشان داد ارتش ايران قدرتمند در برابر دشمن ايستاده و پيام ملت ايران را به دشمنان رساند ؛ آنها برداشت درستي از توان ما نداشتند و با خود فكر مي كردند چون خلبانان مثلاً تحصيلكرده امريكا هستند اينطور وارد صحنه نخواهند شد ، در حالي كه برداشت آنها ناشي از القائات برخي خلبانان فراري واداده بود . چرا كه اين نيروي هوايي (هوا نيروز) ارتش بودند كه به امام و ملت پيوستند و شاه را از كشور بيرون كردند .
يعني در ابتداي جنگ حركت شجاعانه و بي نظير ارتش را داشتيم و همين بود كه امام فرمودند ارتش شجره طيبه است .
ارتش در تمام صحنه ها به صورت قدرتمند وارد شد ، سپاه قدرتمند و بسيج هم به كمك ارتش آمدند .
س:    شما در ستاد جنگ هاي نامنظم همراه شهيد چمران بوديد ، اين ستاد چطور شكل گرفت و چه نقشي در جنگ داشت ؟
من آن زمان در وزارت دفاع بودم و علاوه بر اينكه خلبان بودم شركتي را به نام شركت سازمان خدمات هلي كوپتري ايرا تأسيس كردم پيش از اين دست انگليسي ها و هلندي ها بود ، شهيد چمران هم نماينده تهران بود ، روز پنجم جنگ در مجلس خدمت شهيد دكتر چمران رفتم از ايشان پرسيدم تكليف چيست ؟ گفتند بايد اهواز برويم ، ما هم بلافاصله به اهواز رفتيم ؛ دشمن تا پشت دب هردان (منطقه اي كنار اهواز)‌ مستقر شده بود و هر آن ممكن بود جاده اهواز به دزفول را قطع كند و اهواز هم از طرف دب هردان و هم تپه هاي فولي آباد در محاصره قرار گيرد .
روزي كه وارد اهواز شديم ، شهيد چمران بهترين سنگر را دانشگاه جندي شاپور انتخاب كرد و در آنجا ستاد جنگ هاي نامنظم را تشكيل داد ، ايشان استاد جنگ هاي نامنظم بود و نيروهاي رزمنده كه در كردستان بودند هم به آنجا آمدند و به اين ترتيب ستاد ياد شده توسط ايشان سازماندهي شد .
من هم پروازهاي شناسايي را با بالگرد جِت رِنجر به دليل كوچك و كم صدا بودن و كم حجم بودن آن شروع كردم ، ما توانستيم اطلاعات وضعيت موجود دشمن را ظرف يكي دو روز شناسايي و شروع به برنامه ريزي كنيم .
واقعاً جنگ نا برابري بود ما با يك هلي كوپتر يا هواپيماي كوچك مي رفتيم و عكس مي گرفتيم اما اِي وَكس هاي (رادارهاي پرنده) امريكا در عربستان مستقر بودند و كل اطلاعات مربوط به ما را در اختيار عراق قرار مي داد و همه منطقه با آنها همكاري داشتند و همه امكانات شيوخ عرب در خدمت صدام بود .
از همان روز اول عمليات چريكي عليه نيروهاي دشمن شروع شد ، در اولين عمليات دانشجويان در تپه هاي الله اكبر وارد شدند كه البته به دليل كار شكني و سوئ مديريت بني صدر همه قتل عام شدند .
عمليات ديگري در روز پانزدهم جنگ انجام شد ؛ يك هلي كوپتر هلال احمر كه براي امداد و نجات رفته بود را زدند و كاپتيان شريفي و آقاي تابيده چي اسير شدند ، همان روز مرحوم سيد علي اكبر ابوترابي با تيمي از رزمنده ها از قزوين آمده بودند ، در كانال هاي دب هردان به سمت سوسنگرد عملياتي انجام دادند كه مورد كمين دشمن قرار گرفتند و بسياري از آنان به اسارت رفتند و در واقع اين روز وحشتناكترين روزي بود كه من در صحنه نبرد ديدم . شرايط دشواري بود و منافقين و ستون پنجم دشمن تا سنگرهاي ما نفوذ كرده بودند و همان روز يك سيلوي گندم بود كه ستون پنجم منافقين خبر داده بودند كه اين سيلو انبار مهمات است ، دشمن اين سيلو را زد و زاغه هاي مهمات لشكر 92 زرهي اهواز رل هف قار داد كه اين خود جهنمي درست كرده بود ، همان روز از آسمان جنگنده هاي عراق از دب هردان حمله را آغاز كرده بودند و از آسمان گلوله هاي شمن مي آمد و از زمين انفجار انبار مهمات شهر را به آتش كشيده بود و اهواز از همه طرف خون و آتش بود . آنها مي خواستند اهواز را فتح كنند اما با مقاومت خوبي كه صورت گرفت بلافاصله هلي كوپترها را به سمت ارتفاعات مسجد سيلمان تخليه كرديم در آنجا فرمانده عمليات بودم با جنگنده هاي نيروي هوايي و هلي كوپترهاي كبري توانستيم عصر آن روز آتش دشمن را در منطقه خاموش كنيم . تعدادي از نظامياني كه باز شسته شده بودند و به جغرافياي نظامي و سياسي عراق وارد بودند را دعوت به خدمت كرديم ، آنها هم آمدند در ستاد جنگ هاي نامنظم استقرار پيدا كردند و توانستيم از كرخه كو به رود كارون كانال هايي بزنيم و راه پيشروي آنها را مسدود كنيم با توفيق در اين زمينه براي آنها مسجل شد كه نمي توانند اهواز را بگيرند .
س:   درباره كار شكني بني صدر گفتيد آيا اين كارشكني ها ادامه داشت و موارد ديگري هم بود ؟
بله ، شب پانزدهم مهرماه در شوراي عالي دفاع با حضور دو نماينده امام يعني شهيد چمران و آيت الله خامنه اي تصميم گيري شد كه تبپي كه از خراسان آمده بود برود پشت تپه هاي فولي آباد مستقر شوند و از اين تپه ها حراست كند تا دشمن نتواند جاده را فتح كند ، فرداي آن روز كه از پرواز بر مي گشتم ديدم كه اصلا اين تيپ حضور ندارد و بالاي سوسنگرد در گيري شديدي هست . به دانشگاه جندي شاپور و ستاد جنگ هاي نامنظم برگشتم و خدمت آيت الله خامنه اي گفتم اين يك توطئه است و آن تيپي كه ديشب تصميم گرفته شد به تپه هاي فولي آباد بروند ، آنجا مستقر نيست و دشمن هم دارد پيشروي مي كند ايشان باور نمي كردند . اگر اهواز را هم دارد پيشروي مي كند ايشان باور نمي كردند . اگر اهواز را دشمن دور مي زد همه در محاصره دشمن بوديم به ايشان گفتم بياييد با هلي كوپتر برويم ببينيد ايشان فرمودند من با ماشين مي آيم تا شما برويد من رسيدم ؛ ما يك بار رفتيم عمليات شناسايي با رزم را انجام داديم در برگشت يك هلي كوپتر كبري به من گفت يك نفر چفيه اي مي چرخاند و كمك مي خواهد ، گفتم شما ادامه دهيد من بررسي مي كنم . رفتم ديدم آيت الله خامنه اي است با يك ماشين به منطقه آمده بود ، من بلافاصله نزديك ايشان نشستم ، بسيار عصباني بودند و گفتند پس اين تيپ كجاست ؟
س:   تيپ كجا رفته بود ؟
با توجه به اينكه فرماندهي كل را امام به بني صدر تنفيذ كرده بودند و او فرمانده جنگ بود وقتي به او اطلاع دادند چنين تصميمي اتخاذ شده ، دستور مي دهد كه تيپ به جاي ديگري برود . بني صدر حتي سلاح هايي كه براي ستاد جنگ هاي نامنظم مي خواستند را تصويب نمي كرد . ناهماهنگي عظيمي بود و دو نماينده امام بايكوت شده بودند چون بني صدر هدفش اين بود كه امام و نيروهاي انقلاب را بايكوت كند . تا حدي هم موفق شده بود دليلش همين است كه اينها تصميم مي گرفتند و وتو مي كرد .
س:    اين شرايط تا چه زماني ادامه داشت ؟
تا زماني كه بني صدر فرماندهي كل را بر عهده داشت ، ادامه داشت و دستور مي داد كه از نمايندگان امام تعبيت نكنند ، حتي به شهيد تيمسار فلاحي رئيس ستاد نيروي زميني ارتش دستور داده بود كه اگر آنها دستور دادند تبعيت نكند .
تمام هدف بني صدر اين بود كه از يك سو قدرت نظامي را در دست بگيرد و با هجمه هاي تبليغاتي و سخنراني هاي خودش و نزديكانش قدرت سياسي را نيز تصاحب كند . به دليل اين شرايط تا اوايل سال 60 جنگ پيشروي نداشت ، وقتي به بني صدر مي گفتند چرا حمله نمي كنيد مي گفت ما بايد زمين بدهيم زمان بگيريم ؛ اين دكترين نظامي بني صدر بود كه تئوري غلطي هم بود . او از جنگ سر در نمي آورد و مشاورانش او را به مسيري مي برند كه كشور را به نابودي مي كشاند . آخرين تئوري بني صدر اين بود من 10 ميليون رأي مردم و 70 درصد رآي مردم را دارم و امام 30 در صد هم ندارد بنابراين او تئوري به زير كشيدن انقلاب را داشتتا خودش در رأس قرار بگيرد و مي خواست رهبري نظام صرفاً ديني باشد و در حوزه سياسي و نظامي نباشد .
اوايل 60 بود كه چهره بني صدر بر مردم آشكار شد ، در آن زمان شهيد چمران تير خورده بود و با اينكه پاي ايشان هدف گلوله قرار گرفته بود و در همان اهواز در ستاد جنگ هاي نامنظم در اتاق عمليات يك تخت گذاشته بود و از آنجا عمليات ها را كنترل مي كرد . يك روز من در تهران بودم ، ايشان به من زنگ زد و گفت به اهواز بروم و مي گفت كه تيمسار فلاحي با ما قهر كرده و ديگر پاسخ ما را نمي دهد ، دليلش را هم نمي دانيم و چون من رابطه حسنه اي با تيمسار فلاحي داشتم مي خواست كه مسئله را بررسي كنم . همان روز به اهواز رفتم و در ستاد جنگ ارتش خدمت شهيد فلاحي رفتم ، آن شب نماز صبح با ايشان صحبت كردم و با بحث هاي كلاني كه از قبل و فعل جنگ و مسائل نظام داشتيم به شهيد فلاحي ثابت كرم كه دستور بني صدر را تبعيت نكرده و شما بايد نظر امام را مد نظر قرار دهيد ، هر چند كه ايشان فرماندهي كل قوا را به بني صدر تنفيذ كردند .
ايشان مي فرمودند در دكترين نظامي ، فرمانده هر چه مي گويد بايد همان اجرا شود  و امام هم تنفيذ كردن . به ايشان گفتم ما مي گويد بني صدر بيراهه مي رود و فرماندهي اش غلط است . بالاخره تيمسار فلاحي پذيرفت كه به صورت مطلق از دستورات بني صدر تبعيت كند . ايشان خود نظامي قدرمند و صاحب فكر و تئوري بود و متوجه شده بود كه ضعف هاي زيادي دارد اما به وحدت فرماندهي فكر مي كرد . ساعت 7 صبح آن روز گفتم من مي روم به ستاد جنگ هاي نامنظم و زمينه را فراهم مي كنم شما هم تشريف بياوريد با آيت الله خامنه اي و آقاي چمران جلسه اي داشته باشيم .
من رسيدم به دفتر شهيد چمران ، آيست الله خامنه اي هم قدم مي زدند ، شهيد چمران گفتند ديشب كجا بودي شنيديم ديشب آمدي ، گفتم رفتم پيش آقاي فلاحي كه تا نامش را آوردم از در آمد و اين هوشمندي شهيد فلاحي را مي رساند ، اينجا بود كه پشت بني صدر خالي شد .
بعد از آن شهيد تيمسار فلاحي به ستاد جنگ هاي نامنظم آمدند و كمك كردند . امام هم بلافاصله بني صدر را از فرماندهي كل قوا عزل كردند و اختيارات را به آيت الله خامنه اي و شهيد چمران دادند ، مجلس هم بلافاصله هوشمندي كرد و عدم كفايت بني صادر كرد . يعني در اوج جنگ يك كشور رئيس جمهورش عزل شد كه در تمام دنيا بي سابقه است . بعد از بني صدر منافقين جنايات هفت تير را رقم زدند و جنگ وارد مسير جديدي شد .
س:    عمليات هاي موفقيت آميز در اين دوره رقم خورد ؟
اولين عمليات ارزشمند و موفق دفاع مقدس كه با همكاري سپاه و بسيج در مهرماه سال 1360 انجام شد با عنوان لشكر پيروز خراسان به نام ثامن الائمه براي شكست حصر آبادان بود . امير صالحي فرمانده كنوني ارتش ، فرمانده آن عمليلت بودند . بعد از حصر آبادان ارتش و سپاه و بسيج نيرو گرفتند و فهميدند مي توانند از راه ديگري وارد شوند تا آن موقع تصور بر اين بود كه بايد از راه هاي سياسي وارد شد ، رؤساي جمهور كشورهاي مختلف مي آمدند خدمت امام كه بياييد صلح كنيد ، از آن پس فرماندهي نيروي زميني ارتش را امام به شهيد صياد شيرازي دادند . در پس اين اتفاقات فاجعه هفت تير و انفجار دفتر نخست وزيري را داشتيم كه به شهادت بزرگواران رجايي ، با هنر و دستجردي منجر شد . فاجعه هواپيماي 130C را در هفت مهر 1360 داشتيم كه تيمسار فلاحي و دكتر مصطفي چمران ، از اميران ارتش و برادران سپاه به شهادت رسيدند ، در حقيقت سال 1360 پر فاجعه ترين دوران انقلاب و شهادت مسئولان نظام است .
از اينجا به بعد شهيد صياد شيرازي ، فرمانده ارتش مي شود و با سپاه به عنوان يك لشكر الهي وارد ميدان مي شوند . به فرمان امام (ره) عمليات ها يكي پس از ديگري شروع مي شود كه پيروزترين آنها عمليات فتح المبين در منطقه دزفول و كرخه است ، در اين عمليات بيش از 16 هزار اسير گرفته شد و سلاح ها ، جنگنده ها و تانك هاي بسياري به غنيمت گرفته شد و چندين لشكر صدام منهدم شد ، توفيق اين عمليات باعث شد دشمن به وحشت بيفتد .
اين نكته براي تئوريسين هاي جنگ تمام دنيا عجيب بود كه در حالي كه هنوز عمليات فتح المبين با آن عظمت جاري بود به فاصله 10 روز فرمان عمليات بزرگترين به نام عمليات بيت المقدس صادر شد . عمليات بيت المقدس چند مرحله داشت و در مرحله آخر آن آزاد سازي خرمشهر مطرح بود .
در عمليات بيت المقدس ، در روز 11 فروردين سال 61 ، با 9 نفر از نماينده هاي ستاد هوا نيروز براي شناسي رفته بوديم ، وقتي كارون را رد كرديم با ارتفاع حدود 3 متر با سرعت بالا از رودخانه عبور كرديم ، در برگشت ، دشمن ما را شناسايي كرد و بالاترين سلاح ها حمله به ما را شروع كردند ، يكي از گلوله توپ به فاصله 100 يا 200 متري هلي كوپتر اصابت كرد و شيشه هاي هلي كوپتر شكست و ما به يك دكل برق رسيديم . در آن لحظه به اذن الله و تصميمي كه خلبان گرفت با زاويه 15 درجه از منتها عليه دكل براي اولين بار در تاريخ دنيا توانستيم از زير دكل برق عبور كرده و با تمام آسيب هاي هلي كوپتر به سلامت در دار خوين فرود آمديم ، هلي كوپتر را در حالي كه كاملاً از بين رفته بود به دارخوين آورديم اما ما نجات پيدا كرديم .
س:    علت كناره گيري شهيد صياد از فرماندهي ارتش چه بود ، گويا اختلافاتي يين سپاه و ارتش به وجود آمده بود ؟
در برهه اي از جنگ وحدت يكپارچه ايجاد شد و ثمره وحدت عمليات ثامن الائمه ، فتح المبين و بيت المقدس بود و به همين دليل امام فرمودند خرمشهر را خدا آزاد كرد ، تا همه بدانند و در گير نفسانيات نشوند . سپاه با توجه به سلاح ها و تجيهزاتي كه غنيمت گرفته بود شروع به سازماندهي و تجيهزات بيشتر كرد و بين بعضي از افراد زمزمه هاي اختلاف شنيده مي شد .
س:   در چه برهه اي ؟
اواخر 61 در سال 62 كه عمليات خيبر را داريم ، در عمليات رمضان ، بدر ، خيبر و قادر در جنوب پيرانشهر اين اختلاف ها به اوج مي رسد كه درد آور است . البته هيچ عملياتي در منطقه جنگي نبود كه از پشتوانه نيروي هوايي و هوانيروز ارتش برخوردار نباشد .
افرادي كه در دوران جنگ ، مثل بني صدر و بعدها ده ها نفر مثل او را كه مثبت در ايشان حلول كرده بود و قدرت الهي را ناديده گرفتند جرقه هاي اختلاف را مي زدند . البته آنهايي كه امام تشخيص مي دادند را سريع و سپاه عوض شد . شهيد صيادبا آنكه حماسه هاي بزرگ را آفريد ، اما شرايط به جايي رسيد كه برخي از مسئولين جنگ با وي كنار نيامدند ، اما او هيچ وقت كنار نرفت . شهيد صياد در زمان بني صدر هم در عمليات شمالغرب فرمانده عمليات بود ، كنار نرفت ؛ اگر چه كه ايشان سمت فرماندهي نيروي زميني ارتش واگذار كردند .
س:    پايان جنگ چطور بود ؟
در نهايت هزاران فرمانده عالي رتبه جوان در ارتش و سپاه گوش به فرمان (ره) جنگ را در دريا ، هوا و زمين اداره كردند و در عمق خاك عراق حملات كوبنده اي انجام دادند و ارتش عراق را به خروج از مرزهاي قبل از بيانيه 1359 الجزاير وادار كردند .
در حقيقت شكستي كه به صدام و حاميانش بخصوص امريكا و انگليس تحميل كرده و اقتدار كشور را ارتقا دادند . در پايان مجدداً ياد آور مي شوم كه تا زماني كه ما وحدت ملي خود را حفظ كنيم ، امنيت و اقتدار ملي ما پايدارتر خواهد بود .
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار