رییس‌جمهور در بیست‌وهفتمین جشنواره خوارزمی:

ترور دانشمندان هسته‌ای برای مقابله با پیشرفت کشور صورت گرفت

حجت‌الاسلام حسن روحانی با اشاره به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان گفت: غرب می‌دانست که فناوری هسته‌ای در ایران در مسیر صلح آمیز بوده و در این مورد تردید نداشت، چرا که آژانس هزاران ساعت بازرسی انجام داد و اعلام کرد که هیچگونه علامتی برای انحراف از مسیر صلح‌آمیز به غیر صلح‌آمیز نبوده است
کد خبر: ۱۲۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۶ - 02March 2014

ترور دانشمندان هسته‌ای برای مقابله با پیشرفت کشور صورت گرفت

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز یکشنبه در ۲۷ جشنواره بین المللی خوارزمی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم و برگزاری این جشنواره بر پیوند میان زنجیره دانش، پژوهش و فناوری با هدف توسعه علمی کشور تأکید کرد: از دوره رنسانس کشورهای صنعتی برای حفظ سلطه و قدرت، علم و فناوری را حق نانوشته انحصاری خود میدانستند تا جایی که دستگاههای جاسوسی و اطلاعاتی آنها به خود اجازه میدهند دانشمندان و اندیشمندان ما را ترور کنند تا توسعه و پیشرفت در این کشور محقق نشود.

وی خاطرنشان کرد: همه آنها میدانستند که فناوری صلح آمیز هستهای در ایران در مسیر صلح آمیز بوده و در این مورد تردید نداشتند، چرا که آژانس هزاران ساعت بازرسی و بررسی کرد و اعلام داشت که هیچگونه علامت و اندیکیشنی برای انحراف از مسیر صلحآمیز به غیر صلحآمیز نبوده است.

روحانی با طرح این پرسش که با وجود صلحآمیزبودن فعالیتهای هستهای و تأیید و صحه آژانس بر آن، برای چه دانشمندان ما را ترور کردند، اظهار داشت: بنا بود زکات علم ترویج آن علم باشد و شما در ان پی تی امضا و تعهد دادید که فناوری صلحآمیز را در اختیار کشورهایی که به این فناوری دست نیافتهاند، قرار دهید اما این کار را نکرده و امضای خود را زیرپا گذاشتید.

به گفته رئیس جمهور، علم و فناوری از دید اسلام بدون مرز است و از زمانی ایران افول علمی پیدا کرد که سلطهگران و دیکتاتوران بر این کشور مسلط شدند و پیداست که در دوران سلطه خارجی و در دوران حکومت استبدادی علم و فناوری رشد نخواهد کرد.

«ما دست نیازمان را در آن دوران به سمت دیگران دراز کردیم و دیگران آن مقدار که به مصلحت منافع خود میدیدند، در اختیارمان میگذاشتند و این دوران دوران توقف و ایستادگی بود که چندین قرن نیز به طول انجامید.»

روحانی با بیان اینکه مردم ما با انقلاب اسلامی دوران احیا و بالندگی را در زمینه علم و فناوری و پژوهش در این کشور بوجود آوردند، خاطرنشان کرد: این نشانگر آن است که علم و دانش زمانی رشد مییابد که استقلال باشد و استعمار از بین برود؛ نشانگر آن است که حکومت مردمسالار و ملی حاکم باشد و استبداد برود؛ آزادی بیاید و اختناق از جامعه و بویژه در جامعه علمی رخت بربندد که آن وقت کشور شاهد حرکت به سمت جلو خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره بینالمللی خوارزمی خاطرنشان کرد: باید پیام این جشنواره ارتباط علمی و فناورانه بین ایران و دیگران باشد. جشنواره خوارزمی به معنای آن است که در یک فضای مثبت ارتباط جهانی و بینالمللی برقرار شود تا سرعتمان در مسیر رشد و پیشرفت هموارتر و افزایش یابد.

«ما که در شرایط فشار و تحریم به فناوری صلح آمیز هستهای دست یافتهایم و رادیودارو تولید کردیم و در زمینه نانو بیوتکنولوژی، فناوری آی سی تی تحرکات خوبی را داشتهایم، باید در یک شرایط بازتر بتوانیم این تحرک را سرعت ببخشیم که البته جشنواره خوارزمی و همه جشنوارهها آن را مد نظر قرار داده و میدهند.»

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه علم و فناوری دنیای وسیعی دارد و اولویت بندی آن برای کشورمان یک ضرورت است گفت: باید بررسی کنیم کدام علم و دانش و کدام فناوری و باچه هدفی لازم است. علم و فناوری را نباید فضیلت بدانیم علم و فناوری را باید ضرورت ببینیم. ضرورت برای نیازهای فوری جامعه.

روحانی با بیان این مطلب که دولت معتقد است اداره کنندگان واقعی کشور باید خادمان و فرهیختگان باشند گفت: اقتصاد سیاست باید در مسیری قرار گیرد که صاحب نظران بر آن توصیه میکنند دولت تنها بستر ساز برای نخبگان جامعه و اندیشمندان جامعه هستند تا مسیر توسعه را فراهم کنند که اگر قرار باشد علم پژوهی و فناوری در اختیار سیاست سیاستمداران قرار بگیرد آنوقت نتیجه نتیجه شومی خواهد بود باید سیاست و سیاستمداران در خدمت علم و توسعه و فناوری قرار گیرند.

روحانی با تأکید بر نیاز جامعه بر اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: بخش سلامت ما نیاز به علم و تحقیق و پژوهش دارد چه در بخش بهداشت و چه در بخش درمان باید صاحب نظران به صحنه بیایند ما امروز ضرورتهای زیادی داریم شدت انرژی در کشور قابل قبول نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: من بیتردید امید فراوانی به آینده دارم تدبیر علم عقلانیت و مهارت کشور ما را بیش از آنچه که در گذشته بود به سمت تعالی و شکوفایی خواهد برد.

روحانی با گفتن به امید حرکت جدید همه پژوهشگران و محققان و به امید شکوفایی و سربلندی بیشتر ایران بزرگ سخنان خود را خاتمه داد.

نظر شما
پربیننده ها