به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "علی شمخانی"، دبیر شورای عالی امنیت ملی در این نشست با اشاره به ضرورت گفتمان سازی در حوزه امنیت ملی با استفاده از ظرفیتهای بومی اظهار کرد: پیادهسازی الگوی پیشرفت ایرانی – اسلامی بدون در نظرگرفتن نقش فعال و بالنده، برای مراکز تولیدکننده اندیشه راهبردی امکانپذیر نمیباشد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص فعالسازی کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی و مراکز دانش بنیان را هدایت جریان نخبگی کشور به سمت تولید تفکر راهبردی عنوان کرد و افزود: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به عنوان مرکز اصلی سیاستگذاری در موضوعات راهبردی کشور با ایجاد و فعال سازی کرسیهای مطالعاتی تلاش خواهد کرد تا ظرفیتهای ارزشمندی را که در حوزه اندیشه راهبردی در کشور وجود دارد به عرصه تصمیمسازی کلان متصل سازد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به شکلگیری ظرفیتهای بالای نخبگی در عرصه دانشگاهها، مراکز مطالعاتی و دستگاههای اجرایی طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شبکه سازی برای فعال نمودن و بهرهبرداری از این ظرفیتها در عرصه سیاستگذاری و تصمیمات کلان را از نیازهای مهم کشور دانست و خواستار تلاش دستگاههای مسئول برای ایفای نقش فعال در این خصوص شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اهمیت آینده پژوهی و اولویت پیشگیری در مسائل امنیتی، بر ضرورت شناسایی مسائل و نقاط آسیبپذیر امنیتی و ارائه راهکارهایی برای ممانعت از تبدیل شدن آنها به بحران تاکید و نقش کرسیهای مطالعاتی در این عرصه را مهم دانست.
در ابتدای این نشست دکتر "سیدعلی حسینی تاش"، معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی با ارائه گزارشی از اهداف، ضرورتها و نحوه فعالیت کرسیهای مطالعاتی بر تعامل مستمر مراکز مطالعات راهبردی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به منظور افزایش کیفیت و تناسب تولیدات مراکز با نیازمندیهای واقعی کشور تاکید کرد.
همچنین در این نشست تعدادی از مسئولین مراکز مطالعات راهبردی و حوزههای تخصصی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، به ارائه دیدگاههای خود در زمینه سازی و انجام کارهایی برای افزایش بهرهوری کرسیهای مطالعاتی پرداختند.