به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار سرتیپ دکتر "اسماعیل احمدی مقدم" در همایش سراسری روحانیون و مسئولان ستاد سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی اظهار کرد: تهدید و آسیب، امروز عامل بی ثباتی و ناامنیهاست و تهدیدات، آسیبها را مورد هدف قرار می دهند، لذا برای مقابله با تهدید ابتدا توجه ما باید به آسیب باشد.
وی با اشاره به اینکه تهدیدات تفاوت زیادی با گذشته کردهاند، افزود: در گذشته تهدید محلی، استانی، ملی، منطقه ای یا جهانی بود اما امروز فاصله تهدید در یک جغرافیای کوچک با تهدید ملی، خیلی تفاوت نمی کند بنابراین زمانیکه که سربازان را در مرز، شبانه گروگان میگیرند، مسئله جهانی می شود؛ امروز شاهدیم که به سرعت یک مسئله اجتماعی، انتظامی و امنیتی می شود و حتی به مداخله نظامی میانجامد.
فرمانده ناجا، تصریح کرد: در گذشته استراتژی امنیتی در پلیس، تهدید محور و وظیفه نیروهای امنیتی، محافظت از حکومت ها بود، بنابراین هرچیزی که حکومت ها را تهدید کند باید با آن مقابله کرد اما براساس جامعهمحوری، دفاع از جامعه، اصل است و در اجرای قانون و برقراری امنیت، حرف اول را رضایت مردم می زند.
احمدی مقدم یادآور شد: دیدگاه بعدی، امنیت اطلاعاتمحور است که براساس آن، بین برقرای امنیت و رضایت مردم، تقدم بر ایجاد امنیت است لذا فرقی نمی کند که مردم راضی باشند یا نه، این رویکردها در گذشته در پلیس های تهدید محور وجود داشت که براساس آن، مقابله و برخورد تقدم اول را دارد بنابراین اگر به جرم برخورد کردند، بلافاصله مجرم را دستگیر کرده و به دست قانون می سپارند تا مجازات شود این نگاه سنتی است اما در نگاه جامعه محور، به سمت پیشگیری براساس علت ها حرکت می کنند بنابراین اگر کارگران یک کارخانه دست به شورش زدند، علت شورش را باید بررسی کرد که همان مشکل اقتصادی، تعلل و نارسائی ها است.
وی در تشریح پلیس اطلاعاتمحور نیز گفت: در این نگاه، تقدم بر پیشبینی و اشراف اطلاعاتی است، در واقع ما از علت ها به زمینه و بسترهای اصلی جرم باید برسیم. این پلیس، مبتنی بر پیش بینی و اشراف اطلاعاتی، ذهنی و ادراکی است بنابراین باید خوب درک کنیم تا نارساییها چه عواقبی دارد؛ براساس این دیدگاه، پیشبینی، تنها کار اطلاعاتی نیست، بلکه باید خطرات را به دستگاه های دیگر گوشزد کنیم تا این دستگاه ها، اقدامات لازم را انجام دهند و مانع ایجاد بسترهای جرم شوند.
سردار احمدی مقدم با اشاره به اینکه در گذشته امکانات مادی ناجا محدود بود، افزود: امروز 50 هزار دستگاه رایانه ای در نیروی انتظامی وجود دارد اما نباید فراموش کرد که ابتدا هر تغییری از نگرش ها و ذهنیت ها ایجاد می شود که اگر برون گرا باشد، همانند کشورهای حوزه خلیج فارس می شویم که پول نفت را می دهند تا دیگران تجهیزات را در اختیارشان بگذارند و قابلیت تعمیر آن را نیز ندارند.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه جمهوی اسلامی ایران و نیروی انتظامی، متکی بر نیروهای درونزا است، تصریح کرد: در گذشته سازمان های سنتی برحسب شرایط تصمیم و براساس امکانات اقدام می کردند که منجربه تغییر شرایط می شد اما امروز شرایط به اینگونه نیست چرا که سه محیط جهانی، ملی و سازمانی به مدیران سازمان فشار آورده و آنان براساس این سه محیط تصمیم می گیرند.
وی ادامه داد: امروز اگر در نیروی انتظامی، برای کارکنان تصمیم می گیریم باید توجه داشته باشیم که آیا ما را همراهی می کنند یا خیر، بنابراین برای اخذ هر تصمیمی، باید به محیط های جهانی، داخلی و سازمانی و تحولات ناشی از آنها، توجه داشته باشیم.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی یکی از چالش های بسیار بزرگ در مسیر توسعه سازمانی در نیروی انتظامی، افزایش سرسام آور نیروی های انسانی است بهطوری که در سال 93، 5/90 درصد منابع سازمان تنها صرف هزینه نیروی انسانی شامل حقوق، اضافه کار، پاداش، پوشاک، غذا، آموزش و درمان شده است؛ وقتی هزینه های نیروی انسانی اولویت اول شد، توسعه، تحقیقات و فن آوری تحت شعاع قرار می گیرند و این یک چالش است.
وی افزود: در خصوص سربازان نیز ما دچار چالش شدیم بنابراین تصمیم گرفتیم، 20 هزار سرباز را امسال در ناجا کاهش دهیم، همچنین امسال قرار بود سربازی را افزایش دهند اما به ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کردیم که جامعه در حال حاضر پذیرای این مسئله نیست بنابراین تصویب شد برای سال آینده مدت خدمت سربازی تغییری نکند.
سردار احمدی مقدم، خاطرنشان کرد: در ناجا نگرش به تغییرات مثبت است، ما گام های بلندی نیز نسبت به سایر سازمان ها برداشته ایم، لذا در مسئله بهبود ساختارها و بهره وری باید بیشترین تلاش را کنیم.
فرمانده ناجا به تنوع و تعدد جرائم که منجر به تضعیف حاکمیت ها شده اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم، امنیت را در آینده توسعه دهیم باید بر پایه دانش ، اطلاعات و فن آوری روز حرکت کنیم و از نیروی انسانی حرفه ای و با انگیره بهره ببریم.
وی یکی دیگر از چالش ها را در کشور و جامعه جهانی، رشد فزاینده انتظارات دانست و گفت: متاسفانه در کشور انتظارات هر روز افزایش یافته اما تامین امکانات با کندی انجام می شود، که منجر به احساس ناکامی و محرومیت خواهد شد؛ اما خوشبختانه در نیروی انتظامی نسبت به مطالبات امنیتی که در بیرون وجود دارد ما توانستیم پاسخگوی نیاز کارکنان باشیم و ادعا می کنیم در دهه های گذشته این فاصله ها را کاهش دادیم یعنی رضایت مردم در عرصه ذهن افزایش پیدا کرده و در عرصه عینیت نیز، قدرت کشف بالا رفته است.
به گفته احمدی مقدم، در تغییر استراتژی برنامه ششم، نیروی انتظامی باید چشم انداز خود را نوسازی کند و امروز توانسته بر بسیاری از این چشم اندازها در افق 1404 دست پیدا کند همانند الهام بخشی و الگو بودن برای کشورهای طراز اول منطقه به لحاظ دانش و تکنولوژی.
وی افزود: ما امروز افتخار داریم که بگوییم نیروی انتظامی برای تهیه تمامی امکانات سخت و نرم افزاری، دانش لازم را در اختیار داشته و امکان سازماندهی آن را در کشور دارد و در ابعاد فنی ، علوم انسانی، علوم مدیریت و بحث تحقیقات صنعتی پیشتاز است.
فرمانده ناجا، همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی مجموعه ای است درون ناجا که به قابلیت های فکری، معنوی و بصیرتی کارکنان می پردازد و تحول نیروی انسانی به عنوان عنصر اساسی سازمان بسیار مهم است. امروز شاهدیم که 47 هزار نفر از کارکنان ناجا در آزمون قرآن ثبت نام کردند که یک سوم آنان قبول قطعی و یک سوم دیگر نیز قبول مشروط شدند که این رقم غیرقابل انتظار است که به همت روحانیون سازمان عقیدتی سیاسی ناجا محقق شده است.
این مقام ارشد انتظامی، تصریح کرد: ناخدای کشتی هدایت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و نمایندگانش نیز شما روحانیون هستید که سازمان را تغذیه فکری می کنید.
وی افزود: سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، پیشتاز و پیشگام باید راه را بازکند و هم سازمان را به جلو حرکت دهد چرا که افزایش انگیزه های معنوی کارکنان تنها برای این نیست که انسان صالحی شوند بلکه انتظار داریم مصلح شده و در خدمت سازمان و مردم، در مسیر ولایت حرکت کنند.
احمدی مقدم خاطرنشان کرد: امروز سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی توانسته در کنار هدایت کارکنان، در قلوب آنان نفوذ کند نه اینکه با توسل بر ابزار اقتدار بر جسم آنان نفوذ داشته باشد.
این مقام ارشد انتظامی، با تاکید براینکه پلیس نیروی انسانی سالم می خواهد، خاطرنشان کرد: بنابراین در نیروی انتظامی به دنبال آن هستیم تا عنصر «مجاهد مسئول» را جایگزین «مامور معذور» کنیم.
وی به انجام نظرسنجی با موضوع اعتماد به دستگاهها توسط دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اشاره کرد و گفت: این نظرسنجی در آذرماه انجام شد که براساس آن نیروی انتظامی از جایگاه بالایی برخوردار است که بخشی از این موفقیت ناشی از عملکرد ما و بخش دیگر در سایه لطف خداوند است که دوستی ما را در دل مردم قرار می دهد.