فاطمه دانشور جلیل، نویسنده داستان «فقط بیا» و برگزیده ششمین جشنواره سراسری داستان کوتاه دفاع مقدس (جایزه ادبی یوسف) در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری دفاع مقدس گفت: برای نگارش این داستان از ساختار نامهنگاری استفاده کردم. این داستان درباره دختری 10 ساله است که پدرش به جبهه رفته و او برای پدرش پنج نامه مینویسد.
وی افزود: نامهنگاری این دختر با این انگیزه آغاز میشود که همسایهشان این نامهها را به دست پدرش برساند، ولی پس از نگارش چند نامه، این دختر متوجه می شود که نامهها به او آرامش می دهد، بنابراین نگارش نامهها را ادامه میدهد.
برگزیده ششمین جشنواره سراسری داستان کوتاه دفاع مقدس تصریح کرد: نامه پنجم این دختر به پدرش در حالی نوشته می شود که پدرش از جنگ بازگشته و به خاطر حضور در جنگ و مجاورت در کنار انفجار پیاپی تعادل روحی و روانی اش را از دست داده است. این پدر با دیدن دخترش آرام می شود و وضعیت روحی اش التیام مییابد.
دانشور جلیل افزود: قهرمان این داستان یک دختر 10 ساله است و این داستان برای گروه سنی نوجوان به نگارش درآمده است. من کتاب دیگری را برای گروه سنی کودک و نوجوان به نگارش در آوردم که این کتاب شامل 20 داستان کوتاه است و به زودی توسط انتشارات اندیشه ورزان چاپ و منتشر خواهد شد. از انتشارات اندیشه وزان که با برگزاری جلسات نقد و بررسی از کتابها و نویسنده های دفاع مقدس حمایت می کنند تشکر می کنم.
وی ضمن ابراز علاقه به ادبیات دفاع مقدس درباره دیگر فعالیتهای فرهنگی و ادبی اش اظهار داشت: کار دیگری که در حوزه دفاع مقدس انجام دادم کتابی است به نام «مرخصی اجباری» که توسط انتشارات سوره سبز چاپ و نشر شده و به فعالیتهای گردان مهندسی ارتش در زمان جنگ و پس از جنگ میپردازد.
برگزیده ششمین جشنواره سراسری داستان کوتاه دفاع مقدس ضمن مثبت ارزیابی کردن روند برگزاری جایزه ادبی یوسف گفت: تا آنجا که اطلاع دارم روند برگزاری جایزه ادبی یوسف بدین صورت بود که نام نویسندهها از زیر برگهها حذف شده و داستانها با کد رهگیری به دست داوران میرسیدند که این به نظرم مهمترین خصوصیت جشنواره بود. این روند باعث میشود که داوران همه داستانها را با نگاهی یکسان بخوانند و مرعوب اسم افرادی که صاحبنام هستند نشوند.
دانشور جلیل برای برگزارکنندگان جایزه ادبی یوسف آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم در آینده شرایطی پیش بیاید که مسئولان جشنواره ادبی یوسف بتوانند نویسندگانی که در این جشنوارهها به عنوان برگزیده معرفی میشوند را حمایت کنند و زمینههای رشد و شکوفایی آنها و رسیدن آنها به نقطهای که بتوانند به عنوان یک نویسنده حرفهای در حوزه دفاع مقدس فعالیت کنند را فراهم سازند.