جزئیات نقش اردن و ترکیه در آموزش جنگجویان برای عملیات انفال در سوریه

در هفته‌های گذشته جنگجویانی از کشورهای اروپایی و آسیایی که در اردن آموزش دیده‌اند، پس از انتقال به ترکیه برای انجام عملیات «انفال» به لاذقیه سوریه اعزام شده‌اند.
کد خبر: ۱۵۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۹ - 07April 2014

جزئیات نقش اردن و ترکیه در آموزش جنگجویان برای عملیات انفال در سوریه

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از فارس، در هفته اخیر بیش از یک هزار جنگجوی تکفیری آموزش دیده از اردن به ترکیه منتقل شدند تا به سوریه اعزام شوند.

این تکفیریها در یک برنامهای از قبل طراحی شده از طریق هوایی از اردن به شهر «هاتای» ترکیه و از آنجا به «بندر لاذقیه» در سوریه اعزام میشوند.
 
یایلا داغی محل استقرار تکفیریها در ترکیه
 
انتقال آنها از یک هفته پیش تاکنون ادامه دارد و این تکفیریها در ترکیه در منطقهای به نام «یایلا داغی» مستقر میشوند.
 
جبهه غربی مخالف بشار اسد که یکی از متحدان و حامیان اصلی تکفیریها و جنجگویان در سوریه هستند، با این برنامه ترکیه و سوریه را در وضعیت سختی قرار میدهند و به علت شکستی که در صحنه میدان نبرد در سوریه خوردهاند، از طرف مرزهای ترکیه به این کشور هجوم بیشتری خواهند داشت.
 
منطقه «الراسفه» محل استقرار و آموزش جنگجویان در اردن
 
جنگجویان تکفیری که به لاذقیه منتقل میشوند، به جبهه نبرد «کسب» فرستاده میشوند.
 
این جنگجویان از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی که اکثراً «چچنی» هستند، وارد اردن شده و در منطقه «الراسفه» در امان پایتخت اردن مستقر میشوند و آموزش میبینند.
 
سازمان اطلاعات اردن نیز با این شبه نظامیان ارتباط مستقیم دارد و برای اینکه اردن به صورت مستقیم در مسئله سوریه متهم نشود، مرز ترکیه را انتخاب کرده است. اکثر این تکفیریها چچنی هستند.
 
بنابر این گزارش، روز به روز بر تعداد این جنگجویان افزوده میشود و انتقال آنها با پروازهای مستقیم امان به هاتای ترکیه به صورت روزانه صورت میگیرد.
 
جنگجویان برای عملیات انفال در سوریه آموزش میبینند
 
جنگجویانی که در ترکیه و اردن آموزش میبینند، خود را برای عملیات انفال آماده میکنند و قصد دارند در این عملیات کنترل تنها گذرگاه منتهی به منطقه کسب سوریه به نام «قصدالمعاف» را بدست گیرند تا از این طریق ارتباط بین مناطق «کسب»، «سمرا» و «تاشالما» از مناطق ارمنی و ترکمننشین سوریه را قطع کنند.
 
گفته میشود حضور جنگجویان در ترکیه نیز با اعتراض شهروندان ترکیهای مواجه شده و دولت این کشور کنترل چندانی بر این وضعیت ندارد.
 
منابع امنیتی سوریه نیز تاکید میکنند که گروههای مسلح تکفیری در حمله به ریف شمالی لاذقیه نقشهای را به اجرا گذاشتند که «هاکان ویدان»، رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت ترکیه با همکاری ستاد مشترک ارتش این کشور طرحریزی کرده بود.
 
منابع مذکور با بیان اینکه در این حمله که گروههای مسلح تکفیری بر آن نبرد نام «نبرد انفال» را گذاشته بودند، ترکیه سلاحهای مورد نیاز تروریستها را تامین کرده بود، افزودند: یورش به منطقه ریف شمالی لاذقیه و به طور مشخص شهرک مرزی «کسب» در شب 22 مارس گذشته و با استفاده از 7 تانک ترک که افسران ترک نیز هدایت آن را برعهده داشتند و همچنین استفاده از 5 هزار تروریست مسلح وابسته به گروههای افراطی و تندرو تکفیری انجام شد.
 
افسران ترکی که هدایت تانکها را برعهده داشتند، برای جلوگیری از شناسایی و افشا شدن هویت خود، ملبس به لباسهای جبهه النصره بودند.
 
هرچند ترکیه و اردن در برهم زدن امنیت در لاذقیه و ایجاد درگیری در منطقه کسب، فعالیتهای گستردهای داشته و دارند، اما ارتش سوریه در سلسله عملیاتهای موفقیتآمیز، این نقشه ترکیه و اردن را نقش بر آب کرده و نتیجه این عملیات یا هلاکت تروریستها است یا اینکه آنها به کشورهای ترکیه و اردن بر میگردند و این دو کشور نیز در معرض خطر جدی تروریسم قرار میگیرند.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار