مذاکرات سازش اسرائیل و فلسطینیان در امریکا آغاز می شود/ مخالفت حماس با مذاکرات

بعد از تلاش های گسترده امریکا برای ازسرگیری مذاکرات سازش بین فلسطین و رژیم صهیونیستی و با اعلام موافقت دو طرف، با وجود مخالفت حماس و برخی گروه های فلسطینی دیگر، این مذاکرات در روز دوشنبه و در آستانه روز قدس آغاز خواهد شد.
کد خبر: ۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰ - 29July 2013

مذاکرات سازش اسرائیل و فلسطینیان در امریکا آغاز می شود/ مخالفت حماس با مذاکرات


به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، پس از تلاش های گسترده و میانجی گری جان کری وزیر امور خارجه امریکا و با وجود عدم موافقت همه گروه های فلسطینی برای گفتگو با رژیم صهیونیستی، طی روزهای آینده مذاکرات سازش اسرائیل و فلسطین در واشنگتن آغاز خواهد شد.


وزارت امور خارجه امریکا طی خبری اعلام کرده است که مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین پس از سه سال وقفه و با حضور مقامات ارشد دو طرف در روز دوشنبه در واشنگتن برگزار خواهد شد. طبق گزارشات منتشر شده توسط مقامات رسمی امریکایی قرار است محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریاست تیم های مذاکراتی دو طرف را بر عهده داشته باشند.


گفتنی است که آخرین دور مذاکرات اسرائیل با فلسطین در سال 2010 به دلیل تداوم سیاست های اسرائیل در مورد شهرک سازی در کرانه باختری و اقدامات آن در قبال نوار غزه با شکست مواجه شده و از آن زمان تاکنون مذاکراتی بین دو طرف صورت نگرفته است.


به گزارش "رویترز" انگلیس: در حالی که بیشتر تحلیل گران مسائل خاورمیانه در مورد نتیجه بخش بودن مذاکرات و کسب توافقی قابل اجرا به دیده تردید می نگرند، جان کری وزیر امور خارجه امریکا در سخنان خود در مورد چگونگی روند و اجرای مذاکرات اظهار امیدواری کرده است که دو طرف آمادگی اتخاذ تصمیمات مهم برای کسب توافقی تاثیرگذار را داشته باشند.


اهمیت این مذاکرات برای دولت اوباما


هر چند همه دولت های امریکایی تمام اقدامات لازم را برای کسب موافقت گروه های فلسطینی یا اهداف رژیم صهیونیستی و سازش آنها اتخاذ نموده اند ولی در دوره کنونی برگزاری مذاکرات صلح بین فلسطین و اسرائیل و متعاقب آن کسب توافقی در این رابطه بین دو طرف با میانجی گری امریکا برای دولت اوباما اهمیتی حیاتی دارد.
در واقع با توجه به شکست امریکا از دسترسی به اهداف خود در مورد بحران سوریه و انتقادهای زیادی که از این کشور در قبال سیاست های آن در رابطه با مصر مطرح می شود، دولت اوباما امیدوار است که بتواند با موفقیت در برگزاری مذاکرات صلح بین فلسطین و اسرائیل تاحدودی از میزان انتقادها از شکست های سیاست های خاورمیانه ای خود بکاهد.


علاوه بر این، تعداد سفرهای جان کری به منطقه با هدف کسب توافق دو طرف برای آغاز مذاکرات نشان از اهمیت این موضوع برای امریکا دارد؛ به گونه ای که می توان این میزان سفرها را در رابطه با موضوعی معین در سیاست خارجی امریکا کم سابقه توصیف کرد. بدین شکل که طی چهار ماه گذشته جان کری وزیر امور خارجه امریکا طی اقدامی نامعمول شش سفر را به منطقه انجام داده است که همگی آنها با هدف کسب توافقات دو طرف و ایجاد شرایط برای ازسرگیری مذاکرات اجرایی شده اند.


مخالفت حماس با مذاکرات با رژیم صهیونیستی


در حالی که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با اعلام موافقت خود با آغاز مذاکرات نسبت به نتیجه بخش بودن این دور از مذاکرات اظهار امیدواری کرده است، حماس و دیگر گروه های فلسطینی مانند جهاد اسلامی فلسطین مخالفت خود را با هرگونه سازشی با رژیم صهیونیستی اعلام نموده اند.


در واقع رهبران حماس در واکنش خود نسبت به توافق تشکیلات خودگردان فلسطین با ازسرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی اعلام نموده اند که ضمن مخالفت اصولی خود با هرگونه مذاکره و سازشی با اسرائیل، به دلایلی از جمله تحولات منطقه دوره کنونی را زمان مناسبی برای ازسرگیری مذاکرات نمی دانند.


در همین رابطه سخنگوی حماس طی اظهار نظری اعلام کرده است امریکا با تلاش خود برای ازسرگیری این مذاکرات اهدافی مانند منزوی کردن حماس به عنوان یکی از محورهای مقاومت در منطقه و همچنین جبران شکست های خود در مورد تحولات منطقه و به خصوص تحولات سوریه را تعقیب می کند. علاوه بر این جهاد اسلامی فلسطین نیز به عنوان یکی دیگر از گروه های فعال فلسطینی با انتقاد از اهداف امریکا و رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با تصمیم یکجانبه تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس برای ازسرگیری مذاکرات اعلام کرده است.

برچسب ها: فلسطین ، مذاکرات صلح
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار