به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از تسنیم، دهمین همایش حکمت مطهر صبح امروز با حضور و سخنرانی "عزت الله ضرغامی" رئیس رسانه ملی کار خود را آغاز کرد.
عزت الله ضرغامی در این همایش با موضوع حدت از دیدگاه شهید مطهری سخنرانی کرد. وی گفت: انتخاب خوبی از سوی ستاد بزرگداشت شهید مطهری صورت گرفت که امسال را با عنوان وحدت نامگذاری کرد.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای بارز شهید مطهری توجه ایشان به نیازهای روز جامعه بود این ویژگی یعنی اولویت سنجی و مسئله یابی او را از دیگر متفکران جدا و متمایز میکند.
به گفته ضرغامی شهید مطهری استاد مسئله یابی بود و این را میتوان در همه آثار ایشان مشاهده کرد. اگر شهید مطهری امروز در میان ما بود زمان و تلاش زیادی را مصروف اصل وحدت میکرد.
رئیس صدا و سیما جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: ایشان در همان زمان هم درباره مسئله وحدت کم حرف نزدند و اگر بتوان مجموعه نظرات ایشان را درباره وحدت مستقلا در کتابی جمع کنیم کار بسیار ارزشمندی است.
وی با بیان اینکه نظرات استاد شهید مطهری درباره وحدت بسیار صریح و کاربردی است، افزود: ایشان از کلی گویی که خوش آیند همگان است دوری میکند و به بحثهای رفتاری و کاربردی ورود پیدا کرده است. این ویژگی در توان همه کس نیست و فقط از ایشان برمیآید. شهید مطهری به طور صریح تکلیف انقلاب اسلامی را با مسئله وحدت روشن و مشخص کرده است.
ضرغامی اظهار کرد: در یک دسته بندی میتوان گفت شهید مطهری درباره وحدت هم به بحثهای ایدئولوژیک پرداخته و هم بحثهای رفتاری را مطرح کرده است که از نظر ایشان بسیار اهمیت دارد. اصل وحدت فقط به ایدئولوژی و بحثهای نظری منحصر نمیشود بلکه ما نیازمند رفتار درست در زمینه وحدت هستیم. در مرحله سوم شهید مطهری راهحلهای عملی و کاربردی مشخصی در خصوص وحدت ارائه میدهند. و در مرحله بعدی بحثهای مفیدی درباره موانع وحدت دارند.
رئیس رسانه ملی افزود: برخی از موانع وحدت نیاز امروز ماست زیرا برای کاربردی کردن وحدت در جامعه اسلامی امروز پیدا کردن موانع وحدت و از بین بردن آنها بسیار ضروری و مهم است.
ضرغامی در ادامه امهات بحثهای استاد شهید مرتضی مطهری درباره وحدت را به طور خلاصه شرح داد و درباره هر موضوع با قرائت بخشی از نوشتههای این استاد نکات اخذ شده را تبیین کرد.
رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: بنابر دیدگاه شهید مطهری منظور ما از وحدت اسلامی این نیست که بین مذاهب به وحدت برسیم و یکی از فرقهها یا مذهب اسلامی را جدا کنیم و یا اینکه مذهب جدیدی اختراع کنیم و همه به آن باور بیاوریم، اصلا این طور نیست. ایشان تسریع دارد که بحث گفتگو، منطق، استدلال و مباحثه بین فرق و مذاهب اسلامی بسیار مهم و اساسی است. ایشان در عبارت دقیقی میگویند که منظور ما از وحدت اتحاد میان مسلمین است نه اتحاد در مذهب.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از دیدگاه شهید مطهری وحدت یک امر اصیل است. ایشان باور دارند که در تفکر اسلامی موضوع وحدت اصالت داردو به هیچ وجه یک بحث تبعی، اعتباری و عرضی و روبنایی نیست. که برحسب جبر زمانه به آن مقید باشیم. از نظر ایشان وحدت مسئلهای زیربنایی است و این را میتوان از منابع اصیل اسلامی برداشت کرد.