به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "محمد ودود حیدری" رئیس سازمان بسیج دانشجویی در جمع خبرنگاران در زنجان گفت: زمانی که فرهنگ در شعار سال جاری در کنار اقتصاد درنظر گرفته شده است، رهبر معظم انقلاب تاکید بر بهره گیری از تجربه دوره سازندگی دارند تا به این طریق با ذکر شعار توسعه اقتصادی بتوان از تبعات بیتوجهی به عرصه فرهنگ جلوگیری کرد.
وی یادآورشد: با بهره گیری از تجربه دوره سازندگی باید منادی اقتصادی در دهه پیشرفت و عدالت بود چرا که فرهنگ یکی از ارکان اساسی و زیرساختی آن محسوب میشود.
حیدری اظهار کرد: بسیج دانشجویی امسال در حوزه اقتصاد در راستای گفتمان سازی و پیگیری مطالبات رهبری برای دانشگاهیان، عمل میکند و از همین رو سال ۹۳ را سال پیگیری مطالبات رهبری در عرصه اقتصادی قرار داده است.
مسوول بسیج دانشجویی کشور گفت: در عرصه اقتصاد، بسیج به گفتمان سازی و مطالبهگری تخصصی اکتفا میکند اما در عرصه فرهنگ در مجموعه فعالیتها، بسیج دانشجویی به دنبال این است که آسیبهای فرهنگی توسعه اقتصادی بدون فرهنگ را تبیین کرده و مولفههای اصلی پیشرفت را در کنار عدالت بیان کند.
وی خاطرنشان کرد: پیشرفت واژهای است که توسعه را در بر دارد و توسعه در کنار فرهنگ غنی اسلامی موفقیت در راهی را در پیش روی کشور قرار میدهد که بسیاری از کشورها رفتهاند اما به مقصد نرسیدهاند.
حیدری با بیان اینکه در سال ۹۳ بسیج دانشجویی در تلاش برای پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب و گفتمان سازی در عرصه فرهنگ است، بر لزوم پیگیری این مطالبات از سوی مراجع تخصصی و گفتمان سازی در دانشگاهها تاکید کرد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور طراحی و تدوین مدلهای مدیریت جهادی را برنامه دوم بسیج دانشجویی برای سال جاری عنوان کرد و خواستار تبیین ابعاد مختلف مدیریت جهادی در جامعه شد.
وی با بیان اینکه با بهره گیری از مدیریت جهادی میتوان گامهای بلندی برای پیشرفت کشور برداشت، مدیریت جهادی را کاری با نظم، برنامه ریزی، همت و تلاش، رعایت تقوا، در نظرگرفتن اقتضائات بومی و محلی و نیازهای مردم و مستضعفین عنوان کرد.
حیدری تاکید کرد: چنین شاخصههایی از مدیر کم تجربه، بیحال و ناتوان، فردی توانمند، فعال و پر تحرک میسازد که میتواند تاثیر بسزایی در پیشرفت کشور داشته باشد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگی اشاره کرد و بخش عمده مشکلات فرهنگی موجود را ناشی از تهاجمات دشمنان برشمرد.
وی با بیان اینکه تهاجم دشمنان به انقلابهای موفق طبیعی است، به تاثیر گسترده انقلاب اسلامی بر رشد روز افزون تفکر انقلابی تاکید و افراد حامی انقلاب اسلامی را بزرگترین خطر برای دشمنان عنوان کرد.
حیدری انقلاب اسلامی را هم اکنون تنها حاکمیت تقابل کننده با استکبار جهانی خواند و مهمترین راهکار مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمنان را استحکام درونی قدرت برشمرد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه قدرت فقط در عرصه اقتصادی نیست، بر لزوم تقویت ابعاد مختلف اقتدار و قدرتمندی در عرصه فرهنگی و سیاسی کشور تاکید کرد.
وی پیشنه فرهنگی، زیرساختها و شخصیتهای برجسته فرهنگی را برای تقویت عرصه فرهنگ کشور ابزاری قوی و مناسب و قابل بهره برداری عنوان کرد و درست عمل کردن در این بخش را زمینه ساز جلوگیری از اغلب جناح بازیها و اختلافات سیاسی در دانشگاهها و جامعه خواند.
حیدری افزود: برای فرهنگ سازی و تقویت بنیههای فرهنگی، کشور نیازمند برنامه ریزی جامعی است و برای تدوین چنین برنامهای دستگاهها و مجموعههای متولی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت باید وارد عرصه شوند.
مسوول بسیج دانشجویی کشور به وجود اختلاف سلیقه در تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و وجود چنین جریانی را مزیتی برای مجامع علمی خواند.
وی دانشگاهها را محل تقابل اندیشهها و انتخاب بهترین تفکر عنوان کرد و آزادی مدنظردر جامعه را مغایر با یکسان سازی تفکر افراد برشمرد.
حیدری بر لزوم حرکت همه افراد جامعه در مسیر دستیابی به یک هدف مشترک تاکید کرد و خواستار ترسیم اهداف مشترکی که مهر تایید انقلاب اسلامی بر روی آن خورده است شد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور گفت: در صورتی که متولیان اصلی آموزش عالی کشور بتوانند سامانه فرهنگی دانشگاهها را به سمت و سویی سوق دهند که به اهداف فرهنگی مشترک از سوی مدیران فرهنگی دانشگاهها بها داده شده و جلوی عرض اندامهای غیر اصولی و غیر واقعی که ناشی از اختلاف سلیقهها است گرفته شود شرایط کنونی بهبود خواهد یافت.
وی تاکید کرد: اختلاف سلیقه تشکلهای دانشجویی در حوزه سیاست در چارچوب نظام اسلامی پذیرفته شده است اما اختلاف سلیقه در مبانی فرهنگی که ریشه در مبانی اسلامی و مکتبی و انقلابی کشور دارد، نیازمند طراحی و ترسیم چارچوبهای جدیدی است.
حیدری ادامه داد: چند ماهی است که شاهد شعارهای رنگ و لعابدار از سوی مسوولان وزارت علوم هستیم، اما به نظر با شعار دادن نمیتوان اوضاع فرهنگی را سامان داد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور گفت: اگر در حوزه فرهنگ مدیریت و برنامه ریزی درستی وجود نداشته باشد جامعه به ولنگاری فرهنگی دچار میشود و در حوزه فرهنگ اگر نگرش به کفهای روی آب این حوزه بوده و ساماندهی مناسبی نیابد، نمیتوان توقع داشت که زیرساختهای فرهنگی جامعه اصلاح شود.
وی یادآورشد: اختلاف سلیقه در حوزه فرهنگی را نیز میتوان با استدلال و بیان روشن به بحث و مناظره گذاشت اما زمانی مدیران باید وارد شوند که اختلاف برسر مبانی اساسی نظام و انقلاب اسلامی باشد.
حیدری تصریح کرد: گفتمان انقلاب اسلامی دارای یک سلسله از شاخصههای فرهنگی و سیاسی روشن و مدونی است که اگر به آنها به درستی بها داده شود میتوان ساماندهی فرهنگی دانشگاهها را به سمتی سوق داد، اما اگر با طرح شعارهای به ظاهر رنگ و لعابدار بخواهیم حوزه فرهنگ دانشگاه را رها کنیم به حتم به ولنگاری فرهنگی منتهی میشود.
مسوول بسیج دانشجویی کشور به جریان مذاکرات هستهای اشاره کرد و مذاکره با دشمنان را اقدامی با سابقه برای نظام اسلامی برشمرد.
وی برلزوم پیش برد مذاکرات فقط در چارچوب فناوری هستهای تاکید و به علاقه برخی دولتمردان برای محدود نبودن مذاکره با آمریکا به مسایل هستهای اشاره کرد.
حیدری تصریح کرد: فراتر رفتن از مذاکرات هستهای خط قرمز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است و بسیج دانشجویی در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.
مسوول بسیج دانشجویی کشور گفت: مذاکره با آمریکا فقط در قالب موضوع فناوری هستهای خواهد بود و زمان آن رسیده است که پس از گذشت چند ماه از توافقات اولیه محصول این مذاکرات توسط دولتمردان به مردم گزارش داده شود.
وی اظهار کرد: اگر پس از گذشت مدتی مردم شاهد اتفاقات مثبتی نباشند، به حتم تداوم آن به نفع ملت و نظام اسلامی نخواهد بود.
حیدری افزود: هیچ کشوری با کوتاه آمدن در مقابل آمریکا به جایی نرسیده است.
مسوول بسیج دانشجویی کشور بر لزوم بهره گیری از تجربه دیگر کشورها در زمینه ارتباط با آمریکا تاکید کرد و گفت: دولتمردان کاری نکنند که مردم فکر کنند مشکل، مشکل اقتصاد نبوده و راه حل موضوع مذاکره با آمریکا بوده است.
وی یادآور شد: برای برخی افراد این تصور پیش میآید که مذاکره در مورد فناوری هستهای کنار برود و اصل مذاکره با آمریکا جدی گرفته شود.
حیدری به انتصابات وزارت علوم اشاره کرد و منصوب کردن مدیران را حق طبیعی هر وزیری خواند.
مسوول بسیج دانشجویی کشور گفت: دخالت بسیج زمانی خواهد بود که این انتصابات مغایر با شاخصهای اصلی گفتمان انقلاب اسلامی باشند و فردی منصوب شود که دارای سابقه دخالت و همراهی با فتنه، برخورد با نفاق و برخورداری از اندیشهای مغایر با تفکرات و آرمانهای امام خمینی (ره) باشد.
وی تصریح کرد: در فتنه ۸۸ سره از ناسره مشخص شد و کسی که در آن فتنه که به دنبال براندازی نظام اسلامی بود حضور داشته، صلاحیت حضور در مناصب وزارت آموزش عالی کشور را ندارد.