فرمانده توپخانه ۶۵ صاعقه نیروی زمینی سپاه در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

نسل جوان پاسخ دندان‌شکنی به خطای احتمالی دشمن خواهد داد/ رونمایی ماکت منطقه عملیاتی والفجر ۸

سومین اجلاسیه نکوداشت سرداران و ۱۷۲ شهید گروه توپخانه ۶۵ صاعقه نیروی زمینی سپاه در حالی برگزار می‌شود که برای نخستین بار از بی‌نظیرترین ماکت دفاع مقدس با عنوان والفجر ۸ همراه با آتش توپخانه و شلیک کاتیوشا رونمایی خواهد شد.
کد خبر: ۱۸۸۹۸
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰ - 14May 2014

نسل جوان پاسخ دندان‌شکنی به خطای احتمالی دشمن خواهد داد/ رونمایی ماکت منطقه عملیاتی والفجر ۸

سرهنگ پاسدار یدالله سیفی، فرمانده "گروه ۶۵ صاعقه نیروی زمینی سپاه" و رئیس سومین اجلاسیه "نکوداشت سرداران و ۱۷۲ شهید گروه ۶۵" در گفتوگو با دفاع مقدس به جزئیات برگزاری این یادواره و رونمایی از ماکت منطقه عملیاتی والفجر ۸ و همچنین میزان آمادگی ایران برای مقابله با حملات احتمالی پاسخ داده که مشروح آن در ادامه آمده است:

- به عنوان مقدمه تاریخچهای از برپایی گرامیداشت یاد و خاطره ۱۷۲ شهید گروه ۶۵ صاعقه ذکر کنید.

پس از انحلال لشکر ۴۱ ثارالله، گروه ۶۵ صاعقه در سال ۸۷ تأسیس شد. از آن جایی که گروه ۶۵ تنها گروهی است که در مقابل دیگر گروهها، بیشترین شهید را به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است، به همین خاطر در قدم اول سال ۹۰ از این ۱۷۲ شهید سرافراز تجلیل به عمل آمد. در دومین گام بهمنماه ۹۲ این نکوداشت برگزار شد و حالا در راستای برگزاری سومین دوره آن هستیم. سومین اجلاسیه نکوداشت سرداران و ۱۷۲ شهید گروه ۶۵ روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت با هدف تقدیر از شهدای توپخانه خاصه شهدایی نظیر "عباس ابراهیمی" مسئول دیدهبانی لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان و "علی دهقان رجبی" مسئول دیدهبانی توپخانه لشکر در رفسنجان برپا خواهد شد.

- هدف از برپایی یادواره شهدا چیست؟

شهدا به ما نیاز ندارند، بلکه ما هستیم که با تأسی به آنها خون تازه و بالندهای را به جمهوری اسلامی القاء میکنیم و محتاج گرامیداشت یاد و خاطره آنها هستیم. حقیقتاً با برگزاری همین یادوارههاست که میتوانیم  فرهنگ رهروی از یاد و خاطره شهدا را در جامعه خصوصاً در میان جوانان نهادینه کنیم. به واقع شاهد هستیم خوشبختانه با برگزاری یادوارههای شهدا یک تحول عظیم معنوی در اقصینقاط کشور ایجاد میشود. به همین خاطر ما هم با برپایی اصولی و مناسب یادواره شهدا قصد ترویج فرهنگ شهیدپروری را در شهرستان رفسنجان خواهیم داشت.

- به نظرشما این یادوارهها چه تأثیری به همراه دارد؟

با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال "اقتصاد و فرهنگ" نامگذاری کردند باید بیش از گذشته در این راه رزمندگی کنیم. خصوصاً فرهنگ که اسیر و گرفتار هجمههای دشمنان است. برخی از اهداف والای مقام معظم رهبری با برگزاری یادوارههای شهدا، محقق خواهد شد و قطعاً جوانان این مرز و بوم هم به شکل پویا، هدایت میشوند. شاهد هستید که با آوردن هر شهید گمنام، تحول عجیبی در مناطق مختلف ایران اسلامی ایجاد میشود. بنابراین این یادوارهها هستند که جوانان ما میتوانند به واسطه آنها به نظام و شهدا نزدیکتر بشوند.

 - استقبال مردم منطقه به ویژه نسل جوان از یادواره چگونه است؟

شهرستان رفسنجان به شهر یادوارهها معروف است. یعنی بیشترین یادواره در این شهرستان برگزار میشود. جوانان این شهرستان در یادوارهها با شور و شوق عجیبی حضور پیدا میکنند و تا به حال نشان دادند که برای شهدا احترام قائلند. همانطور که حضرت آقا فرمودند "زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست"؛ خوشبختانه این فرمایش رهبری در شهرستان رفسنجان به شکل وسیعی تبیین شده است.

- در مورد برنامههای یادواره توضیح دهید؟

برنامههای یادواره ما از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشتماه با تجلیل از پیشکسوتان گروه توپخانه برگزار میشود و سپس فرمانده توپخانه نیروی زمینی سپاه به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت. تا ساعت چهار بعدازظهر با اجرای برنامههای مختلف در خدمت مردم شهیدپرور رفسنجان هستیم و در بخشهای دیگر سردار پورجمشیدیان به تبیین مقام والای شهدا میپردازد و در پایان هم کربلایی مجتبی رمضانی برای حاضرین مدیحهسرایی میکند.

- به منظور ماندگاری آثار یادواره چه اقداماتی از جمله انتشار کتاب، بروشور و راهاندازی سایت در دستور کار خواهید داشت؟

تصمیم داریم زندگینامه و وصایای این ۱۷۲ شهید توپخانه را جمعآوری کنیم. تاکنون متأسفانه این مهم حاصل نشده است، ولی انشاءالله با مشارکت دوستان فرهنگیمان زندگینامه، وصیتنامه و خاطراتشان را در قالب کتابی تحت عنوان "شهدای گروه توپخانه ۶۵ صاعقه" به مرحله چاپ خواهیم رساند.

- همکاری و همیاری مسئولین استانی و محلی در راستای هرچه بهتر برگزار شدن یادواره شهدا چگونه است و چه انتظاراتی از آنها دارید؟

خوشبختانه مسئولین شهرستان همکاری خوبی با ما داشتند و همواره فرماندار، امام جمعه شهرستان، رئیس بنیاد شهید و دیگر مسئولین رفسنجان اعلام کردند که در حد توانشان از هیچ مساعدتی دریغ نخواهند کرد. از فرمانده سپاه ثارالله کرمان نیز تشکر میکنم که دستور مشارکت ناحیه رفسنجان با ما را صادر کرد. دوستان ما در صدا و سیمای استان کرمان هم این مراسم را پوشش رسانهای خواهند داد.

- اشتیاق نسل جدید جوانان و پاسداران به ایثار و شهادت را چگونه ارزیابی میکنید؟

با توجه به اینکه گروه ۶۵ صاعقه در جنوب شرق کشور مأموریت دارد، حضور پاسداران جوان ما در این مأموریتها بسیار مطلوب بوده و خوشحالم که فرماندهان سپاه به جوانگرایی روی آوردند. به جرأت میتوانم بگویم نسل سومیها هیچ چیزی کمتر از نسل اول انقلاب نداشته و همواره سعی در جاری کردن فرهنگ شهادت و ایثار و ازخودگذشتگی دارند.

- ارزیابی شما در خصوص میزان آمادگی جوانان برای مقابله با حملات احتمالی دشمنان چیست؟

دشمنان مطمئن باشند این جوانان همان جوانانی هستند که در سال ۵۹ تا ۶۷ در جنگ تحمیلی نه عقبنشینی کردند و نه گذاشتند تا دشمن ذرهای از خاک جمهوری اسلامی را در اختیار داشته باشد. این جوانان همان جوانان هستند و به لطف خداوند تا آخر هم ایستادهاند. اگر دشمن کوچکترین خطایی کند مطمئن باشد پاسخ دندانشکنی از سوی جوانان ما دریافت خواهد کرد.

- با توجه به مراودات جنابعالی و سایر فرماندهان و مسئولین یگان با خانواده معظم شهدا، از روحیات، مشکلات، انتظارات و توقعات آنها اگر مطلبی دارید بفرمایید؟

خانوادههای شهدا حضرت سیدالشهدا(ع) را الگوی خودشان قرار دادند و با توکل به خداوند، نه نیازی به کسی دارند و نه توقع مالی. ولی با این اوصاف، لازم است که مسئولین استانی و شهرستانی به آنها سرکشی کنند.

- خاطره ای از دوستان شهید خود نقل کنید.

شهید حسین غلامرضایی از شهدایی بود که در قسمت دیدهبانی فعالیت میکرد. در عملیات بدر با هم بودیم. با توجه به مراودات زیاد نمیدانستم که ایشان متأهل است. وقتی که از جزیره مجنون عبور کردیم و سوار بر قایقی شدیم به من گفتند من متأهل هستم و مطمئن هستم دیگر برنمیگردم. انصافاً تا آن موقع نمیدانستیم که او متأهل است. غلامرضایی رفت و به فیض شهادت نائل آمد و هیچ وقت هم پیکرش به خاک جمهوری اسلامی نرسید و در همان شرق دجله جا ماند.

- شهادت از نگاه جنابعالی به عنوان مسئول برگزاری یادواره شهدا چگونه است؟

شیرینترین مرگ شهادت است. از اینکه از دوستان شهیدمان جا ماندیم انصافاً تأسف میخوریم. از خداوند میخواهیم که مرگ ما را هم شهادت در راه خودش قرار دهد و این خدمت ناچیزی را که انجام میدهیم از ما به شایستگی قبول کند.

- در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.

در کنار حسینیه ثارالله محل برگزاری اجلاسیه از ماکت منطقه عملیاتی والفجر ۸ که در کشور بینظیر است رونمایی خواهد شد. این ماکت همراه با آتش توپخانه و شلیک کاتیوشا کار خودش را انجام میدهد.

نظر شما
پربیننده ها