به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روزنامه یواسای تودی، یکی از رهبران شورشیان مخالف دولت سوریه درباره خروج نیروهای شبهنظامی از شهر حمص تأکید کرد: ما برای مدت زمان طولانی تحت محاصره بودیم. مردم حمص کمکم از فکر درباره انقلاب در سوریه منصرف شده بودند. آنها میخواهند زندگی کنند.
بر اساس این گزارش، خروج شبهنظامیان سوریه از شهر حمص با میانجیگری سازمان ملل و ایران به پیروزی و دستاورد بزرگی برای دولت سوریه تبدیل شده است. این مسئله نشان میدهد که رؤیای مخالفان دولت سوریه برای سرنگونی بشار اسد با شکست روبهرو شده است.
اسد قصد دارد بار دیگر ۳ ژوئن [۱۳ خرداد ماه] در انتخابات ریاست جمهوری سوریه شرکت کند و به نظر میرسد وی تنها کاندیدای واقعی انتخابات سوریه در شرایطی است که شبهنظامیان مخالف قدرت خود را در ماههای اخیر از دست داده و بهشدت تضعیف شدهاند.
هفته گذشته کاروان اتوبوسهای حامل شبهنظامیان سوری شهر حمص را ترک کردند. پس از ماهها درگیری و محاصره شبهنظامیان مخالف دولت سوریه چارهای جز عقبنشینی و در نهایت خروج از این شهر نداشتهاند.
دبیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهما نیز در این باره تأکید کرد: شبهنظامیان سوری در وضعیت بدی هستند. آنها نمیتوانند پیروز جنگ داخلی سوریه باشند. البته از سوی دیگر نیز شکست دادن شبهنظامیان توسط دولت سوریه کار سخت و دشواری است، چرا که شبهنظامیان پول و اسلحه مورد نیاز خود را از کشورهای خارجی دریافت و تأمین میکنند.
با سقوط حمص اکنون دولت سوریه کنترل حدود ۵۰ درصد کشور را در اختیار دارد، ولی هنوز زود است که بگوییم درگیری و ناآرامی در سوریه پایان یافته است. یکی از فعالان سیاسی سوریه که از حومه دمشق به لبنان گریخته است در این باره گفت: سیاست اوباما در قبال سوریه بیشک بدترین سیاست در سالهای اخیر بوده است، سیاستی که در بلندمدت تأثیرات منفی و مخربی بر آمریکا و شهروندان سوری خواهد داشت.
سوزان رایس مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز تأکید کرد که آمریکا به تقویت مخالفان میانهروی سوریه ادامه میدهد و علیرغم تحولات اخیر به تلاشهای خود در داخل سوریه ادامه خواهد داد. آمریکا همچنین به ارسال کمکهای غیرکشنده خود به مخالفان دولت سوریه ادامه میدهد.
شبهنظامیان سوری خواستار دریافت سلاحهای سنگین از قدرتهای غربی هستند تا قدرت خود را در برابر حملات نیروهای دولتی سوریه افزایش دهند. از آغاز جنگ داخلی سوریه در مارس ۲۰۱۱ میلادی تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و میلیونها نفر نیز آواره شدهاند.