حماسه خرمشهر/ امیر مسبوغ در گفت وگو با دفاع مقدس مطرح کرد

حفاظت نیروی هوایی از ادوات نظامی و پشتیبانی رزمندگان در عملیات بیت‌المقدس

خلبان پیشکسوت هواپیمای اف ۱۴با اشاره به نقش نیروی هوایی در عملیات بیت‌المقدس گفت: نیروی هوایی در این عملیات از ادوات نظامی حفاظت کرده و پشتیبانی هوایی رزمندگان را نیز برعهده داشت.
کد خبر: ۱۹۴۵۴
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹ - 21May 2014

حفاظت نیروی هوایی از ادوات نظامی و  پشتیبانی رزمندگان در عملیات بیت‌المقدس

امیر سرتیپ دوم محمد مسبوغ خلبان پیشکسوت نیروی هوایی با اشاره به نقش نیروی هوایی در عملیات بیت المقدس به خبرگزاری دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس با هواپیمای اف 14 در دفاع از آسمان کشور و گشت هوایی در مناطق حساس ایفای نقش می کردیم.

وی ادامه داد: ماموریت خلبانان نیروی هوایی در عملیات بیت المقدس پوشش هوایی منطقه و دفاع از رزمندگان بود تا از بمباران نیروهای خودی جلوگیری کنند.

خلبان پیشکسوت نیروی هوایی گفت: ماموریت نیروی هوایی در عملیات بیت المقدس بسیار حساس بود چراکه پیامدهای ماموریت های گذشته رزمندگان نیروهای مسلح اعم از سپاه، بسیج با پشتیبانی نیروی هوایی  بایستی حفظ می شد و اگر خدای ناکرده شکست می خوردیم دستاوردهای عملیات های گذشته زیر سوال می رفت.

امیر مسبوغ با اشاره به خاطره ای از دوران دفاع مقدس گفت: در عملیات بیت المقدس هواپیمای دشمن به منطقه عملیاتی  برای بمباران نیروهای ایرانی نزدیک می شد و ماموریت مقابله با آن از طریق رادار به ما اطلاع داده شد تا جلوی این هواپیمارا بگیریم به محض وارد شدن به عملیات متوجه شدیم که هواپیمای دشمن یک طعمه است تا هواپیماهای دیگر آنها از ارتفاع پایین بتوانند مواضع ما را مورد اصابت قرار دهند.

وی ادامه داد: از آنجا که رادارهای هواپیماهای اف 14 بسیار قوی است هواپیماهای دشمن را با موشک مورد اصابت قرار دادیم و یکی از آنها را منهدم و دیگری را از مدار خارج کردیم.

خلبان پیشکسوت نیروی هوایی اظهار کرد: عملیات های نیروی هوایی 20 روز قبل ازآغازعملیات بیت المقدس با هواپیماهای شناسایی که عکس می گرفتند و با شنود اطلاعات گشت های شناسایی را انجام می دادند ، شروع شد.

امیر مسبوغ ادامه داد: حفاظت از ادوات نظامی که از دید دشمن در امان بماند از دیگر وظایف خلبان های نیروی هوایی بود که با پوشش هوایی خود از بمباران منطقه جلوگیری می کردند.

وی تصریح کرد: برخی از اداوات زرهی سنگین توسط هواپیماهای ترابری انجام می شد اما به طور کلی هواپیماهای نیروی هوایی محافظت از نیروهای  سطحی و رزمندگان اسلام را برعهده داشتند.

وی با اشاره به اهمیت عملیات بیت المقدس گفت: این عملیات اوج عملیات های بزرگی بود که نیروی هوایی در آن پشتیبانی نیروها را برعهده داشت و مهمترین دستاورد آن این بود که عراق فهمید که قطعا پیروز جنگ نیست و موضوع آتش بس را پیگیری و مطرح کرد.

نظر شما
پربیننده ها