سرهنگی در گفت‌و گو با دفاع مقدس:

خاطرات نظامیان عراقی بهترین منبع برای اطلاع از جنایات صدام در خرمشهر است

رییس دفتر مطالعات و تحقیقات ادبیات پایداری حوزه هنری گفت: سه کتاب «عبور از آخرین خاکریز»، «اعترافات» و «جنایت‌های ما در خرمشهر» از زبان فرماندهان و نظامیان عراقی به طور مستند جنایات رژیم بعثی عراق در خرمشهر را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۱۹۸۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲ - 24May 2014

خاطرات نظامیان عراقی بهترین منبع برای اطلاع از جنایات صدام در خرمشهر است

«مرتضی سرهنگی» رییس دفتر مطالعات و تحقیقات ادبیات پایداری حوزه هنری در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری دفاع مقدس مطالعه آثار مختلف از زوایههای جدید و ناگفته را لازمه شناخت همه ابعاد دفاع مقدس دانست و گفت: اشغال خرمشهر برای ما دارای زوایای کوری است که باید از آن مطلع شویم.

وی در ادامه با اشاره به اشغال نوزده ماهه خرمشهر توسط رژیم بعثی عراق خاطرنشان کرد: نوزده ماه خرمشهر در اختیار متجاوزین رژیم بعثی عراق بود که بدون شک همه این روزها اتفاقاتی را داشته که باید بازگویی شود.

رییس دفتر مطالعات و تحقیقات ادبیات پایداری حوزه هنری در ادامه بیان کرد: حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تعدادی کتاب از خاطرات نظامیان عراقی به چاپ رسانده است که میتواند مورد توجه و تامل باشد.

سرهنگی در ادامه با تاکید بر مطالعه همه ابعاد دفاع مقدس گفت: نوزده ماه اشغال خرمشهر نقطهٔ کوری است که ما از آن بیاطلاعیم و نمیدانیم که نظامیان رژیم بعثی در این مدت زمان در خرمشهر چکارهای انجام دادهاند.

وی بسته پیشنهادی خود به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برای علاقمندان به کتاب و خرمشهر را توصیه مطالعه خاطرات نظامیان عراق در خرمشهر عنوان کرد و گفت: علاقمندانی که میخواهند پشت پردههای خرمشهر را بفهمند خاطرات متجاوزین در این شهر را بخوانند.

رییس دفتر مطالعات و تحقیقات ادبیات پایداری حوزه هنری افزود: این کتابها از خاطرات ژنرالهای عراقی نوشته شده است که در ۲۴ عنوان کتاب جمع آوری شدهاند. پیشنهاد من برای اطلاع از اتفاقات نادیده خرمشهر مطالعه آثار است که توسط مهاجمین به خرمشهر نوشته شده است.

سرهنگی با اشاره به کتابهای «عبور از آخرین خاکریز»، «اعترافات» و «جرائم ما در خرمشهر» گفت: سه کتاب «عبور از آخرین خاکریز»، «اعترافات» و «جنایتهای ما در خرمشهر» از زبان فرماندهان و نظامیان عراقی به طور مستند جنایات رژیم بعثی عراق در خرمشهر را نشان میدهد. خاطرات نظامیان عراق بهترین منبع برای اطلاع از جنایات صدام در خرمشهر است.

رییس دفتر مطالعات و تحقیقات ادبیات پایداری حوزه هنری در پایان گفت: «عبور از آخرین خاکریز»، «اعترافات» و «جنایتهای ما در خرمشهر» توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است و علاقمندان برای تهیه آن میتوانند به دفاتر انتشارات مراجعه کنند.

 «عبور از آخرین خاکریز»

 «عبور از آخرین خاکریز» عنوان کتابی است از اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن که در آخرین ساعات آزادی خرمشهر خود و دوست مجروحش را تسلیم رزمندگان ایرانی میکند. کتاب «عبور از آخرین خاکریز» که توسط محمد حسین زوارکعبه ترجمه شده ٬در پانزده فصل مجزا به رشته تحریر درآمده و از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است.

طبلهای جنگ به صدا درمیآید٬ سپتامبر سیاهی دیگر ٬سقوط در جهنم٬ به سمت خرمشهر و آبادان ٬نزدیکی به خط آتش٬ سال ۱۹۸۲سال تحولات عظیم٬ دنکرک عراق و... از جمله فصول تشکیل دهنده کتاب به شمار میآیند.

دکتر احمد عبدالرحمن که در اکتبر ۱۹۷۹وارد ارتش عراق شده بود سرانجام پس از اعزام از سوی لشگر عراق به خرمشهر٬ در لحظات آغازین فتح خرمشهر توسط نیروهای ایرانی با اسارت در میآید.

احمد عبدالرحمن که در ماه می۱۹۸۲ به عنوان پزشک به اسارت نیروهای ایرانی در میآید طی سالهای حضور خود در جبهههای جنگ به ذکر نکات و وقایعی از جنگ ۸ ساله میپردازد که در نوع خود برای خواننده تازگی دارد.

در قمستی از کتاب اینچنین آمده است:
تنها هفت کیلومتر از وقوع حوادث تکان دهنده در کشوری که تا آن روز برایم معمای عجیبی به شمار میرفت٬فاصله داشتم. طی پیمودن مسافت ۱۷۰کیلومتری بغداد تا خانقین که با ماشین دو ساعت به طول انجامید٬ چیزهای زیادی به ذهنم خطور کرد. اتفاقاتی که آن روز در ایران رخ میداد چندان برایم روشن نبود...

«اعترافات»
 «اعترافات» عنوان کتابی است از سرهنگ السامرایی اسیر عراقی، در این کتاب به جنایات خود و دیگر نظامیان عراقی طی جنگ هشت ساله اعتراف میکند و از ثروتی هنگفت که در نتیجه غارت اموال مردم پس از تصرف خرمشهر به دست میآورد و نابودی کامل آن در یک آتشسوزی سخن میگوید، ماجرای زندگی شخصی او، مرگ و بیماری عزیزانش و دلاوری رزمندگان اسلام از زبان وی در کتاب آمده است.

او در بخشی از خاطراتش میگوید: «اعترافات خاطرات یک نظامی عراقی است که مدت مدیدی از عمرش را در جنگ سپری کرده است؛ اعترافات تکاندهندهای که بعضی از جنایات و فجایع ارتش عراق را که من نیز در آنها شریک بودهام، برملا میسازد. در این اعترافات سعی کردهام بیپرده خلافکاریهای ارتش عراق را در خرمشهر و دیگر مناطق فاش کنم و آنها را با دلایل و اسنادی روشن که نشاندهنده جرم و جنایت فرماندهان عالیرتبة ارتش عراق است، بازگو کنم.

«جنایتهای ما در خرمشهر»
 جنایتهای ما در خرمشهر «عنوان کتابی است از خاطرات گروهی از نظامیان عراقی در خرمشهر، خوبی این کتاب به این است که یک نفر راوی آن نیست و چندین افسر عراقی خاطرات خود از روزهای حضور در خرمشهر را بیان میکنند. این کتاب اعترافات گروهی از افسران عراقی است که از روزهای مقاومت، اشغال و آزادی خرمشهر نوشتهاند. آنان با حوادث زیادی روبهرو بودند که هر یک بیانگر گذشتههایی از دفاع جانانه مردم ایران است. خواندن این اثر پس از گذشت ۲۵ سال از آزادی خرمشهر شیرین و عبرتآموز است.

انفجار ایستگاه فشار قوی برق، قتل عام خانوادهها، انهدام یک کارخانه، سرقت خودروها و تعدی به نوامیس مردم، برخی از جنایات این افسران در خرمشهر است. همچنین تصویر دوازده سند مکتوب و تعدادی عکس در پایان کتاب به آن ضمیه شده است.

نظر شما
پربیننده ها