حجت الاسلام رئیسی:

"عالم محضر خداست" زیربنای اصلی تفکر امام راحل بود

معاون اول قوه قضائیه گفت: اگر بخواهیم زیربنای اندیشه و تفکر امام را معرفی کنیم در یک جمله می‌توان گفت که عالم محضر خداست، امام راحل (ره) در همه کارهایشان خدا را می‌دیدند.
کد خبر: ۲۰۸۹۹
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷ - 05June 2014

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در مراسم بزرگداشت سالروز رحلت جانسوز امام راحل (ره) و قیام خونین 15 خرداد که در رواق امام خمینی (ره) حرم رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در فلسفه قیام خونین 15 خرداد باید به دوران بعثت نبی مکرم اسلام (ص) برگردیم و ببینیم که بعثت چه بود و فلسفه خلقت و آفرینش چه بود.

وی افزود: قرآن کریم میفرماید ما انسان را بندگی و عبادت آفریدیم، در باب فلسفه بعثت پیامبر اکرم (ص) هم آمده است که این فلسفه برای عبادت و بندگی خالق بوده و انسان او را بندگی میکند و فلسفه و نهضت و قیام 15 خرداد هم به همین معناست.

رئیسی تصریح کرد: فلسفه عبادت چند معنا و کاربرد را در بندگی، پرستش، عبادت و اطاعت از خالق را دارد و آنهایی که برای بندگی و پرستش خدا آمدند یعنی جز خدا کسی را پرستش و عبادت نکرده و بندگی کس دیگری را نمیکنند.

وی تأکید کرد: بندگی از شیطان نکنید و پیروی از هوای نفس نداشته باشید و انسان موحد کسی است که فقط خدا را بپرستد و تنها از او فرمان ببرد و آنان که از هواهای نفسانی خود پیروی می کنند بنده غیر خدا هستند.

معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) ذات اقدس حق است و مقام عبودیت را قبل از مقام رسالت بیان میکنیم و امام صادق (ع) هم میفرمایند علم نوری است که خدا در هر کس که بخواهد قرار میدهد و حقیقت علم و دانش در عبودیت نهفته است بنده تر باشد به واقع دانشمند تر بوده است.

رئیسی گفت: حقیقت بندگی آن است که بنده بداند عالم همه مِلک، مُلک، جنود و لشگر خداست و هر کس که به این باور برسد عبد و بنده حقیقی خداست.

وی افزود: برخی از اشخاص دارای یک حیاتی هستند که به مدتی خاص تعریف نمیشود و آیا شما فکر میکنید که امام زنده نیست؟ آیا صحبتهایی که از ایشان میشنیدید از نایب برحقشان نمیشنوید؟ و به واقع جاودانگی امام از میراث ماندگار، مقصد و مقصود ایشان بوده است.

رئیسی تصریح کرد: امروز پس از گذشت دو دهه از رحلت امام خمینی ( ره) راه ایشان نورانی تر بوده و احساس امام هم این است که نه تنها این راه و پیام در ملت ایران، بلکه در سرتاسر جهان ادامه داشته است.

وی تأکید کرد: این افراد پس از گذشت سه دهه از انقلاب احساس میکنند که باید مسلمان زندگی کرده و این مهم از جاودانگی امام و انقلاب ما بوده است و رمز اینکه جنود الهی در انسان قرار بگیرد همین حیات جاودانه است و اگر این جاودانگی حقیقی باشد ممات در آن معنا ندارد.

معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: انسان اگر این مهم را در خودش بسازد جلوهای ربانی میگیرد و به جایگاهی از بندگی میرسد که اخلاق، عمل، کردار، رفتارش چیزی به جز خواست خدا نیست.

رئیسی گفت: اگر بخواهیم زیربنای اندیشه و تفکر امام را معرفی کنیم در یک جمله میتوان گفت که عالم محضر خداست، امام راحل (ره) در همه کارهایشان خدا را میدیدند و آنچه که رمز پیروزی ما در انقلاب اسلامی شد خدا خواهی و خدا محوری امام بود.

وی افزود: ما باید به علما و اهل علم مراجعه کنیم و انسانی که دارای خشیت از خداست تنها تأثیر گذار هستی را خدا میداند و هیچ جایگاه دیگری را به رسمیت نمیشناسد و این مهم صفات انبیا و اولیای الهی بوده و آنان که اهل خشیت هستند اهل ذکر و ارتباط با حضرت حق هستند و امام حقیقتاً اینگونه بود و بخشش، کلام و درسش انسان ساز بود.

رئیسی تصریح کرد: امام در 15 خرداد سال 1342 فریاد توحید و عدالت خواهی را بیان کردند و مردم آنچنان که در 22 بهمن 1357 پیوستند در آن روز نپیوستند.

وی تأکید کرد: امام در آن روز انقلاب فرهنگی را متحول کرد و مردم نیز متحول شدند و ارزش را در آزادی، استقلال، با هویت دینی و اسلامی زندگی کردن، زیر بار زور، ظلم و ستم نرفتن، ایستادگی در مقابل دشمن و جان سپردن در راه خدا دیدند.

معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: انقلاب امام در 15 خرداد با کمک شاگردان و دانش آموختگان ایشان مانند شهیدان مطهری و بهشتی رقم خورد، به طوری که در سال 57 فریاد مردم علیه رژیم پهلوی را داشتیم و این فریاد به معنای نفی حکومت پهلوی و کوتاه شدن دست سلطه بود و آنان پیاده شدن اسلام در متن زندگی اجتماعی را میخواستند.

رئیسی گفت: مردم دین و ولایت فقیه را در رأس نظام می خواستند و نظام دینی باید بخوردار و برگرفته از آموزههای دینی باشد و لذا آنچه که امام برای ایجاد تحول اجتماعی و فرهنگی گام برداشتند در همین مسیر بود.

وی افزود: امسال هم که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده بر همین اساس بوده که تاکنون پیروزیهای ارزشمندی را برای ما رقم زده است، این انقلاب برگرفته از انقلاب امام حسین (ع) بوده و امروز ما به این نگاه ارزشی و فرهنگی برای ثبات، تداوم و تقویت خود انقلابمان نیازمندیم.

رئیسی تصریح کرد: ما دیروز جنگ نظامی داشتیم و امروز جنگ فرهنگی و تهاجم سخت دشمن آغاز شده است و قصد دارند تا با روش های مختلف ما را تخریب کنند و اکنون بیش از هر زمانی نیازمند عملیاتی کردن آموخته های ائمه اطهار (ع) و امام راحل (ره) هستیم و آن امر به معروف و نهی از منکر است.

وی تأکید کرد: امروز همین روحیه جهادی مهم ترین ارزش ماست و نخستین ویژگی یاران پیامبر اکرم (ص) این است که دشمن شناس و دشمن ستیز هستند و اهل رکوع و سجودند و تنها عبد و بنده خدا هستند.

معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: شهدای ما نیز اینگونه بودند و در وصیت نامه خود مینوشتند که ما برای رضای خدا رفتیم و این ویژگی در امام هم بود و جلب رضای خدا مهم ترین هدف ایشان بود.

رئیسی گفت: یک انسان دلداده به امام و انقلاب کاملاً شناخته شده است، زیرا در مقابل ترک معروف و اجرای منکر به خروش می آید و واکنشی جدی از خود نشان میدهد.

وی افزود: خط امام شاخص دارد و آن شاخص در اخلاص و دلدادگی به خدا، قانون مداری، تبعیت از ولایت فقیه، دشمن شناسی، خواست مردم و کرامت انسان بوده و تمام این موارد نیز در صحیفه نور حضرت امام خمینی (ره) ذکر شده است.

رئیسی تصریح کرد: کسی که دلداده به امام است باید در محیط کار و خانه ارزشی باشد و در خلوت نیز انقلابی بیندیشد و انقلابی عمل کند و در مقابل خلاف حساس بوده و در مقابل کجی ها احساس مسئولیت داشته باشد و همگان را به امر به معروف و نهی از منکر نصیحت و تشویق کند.

نظر شما
پربیننده ها