رویترز:

ظریف اولین مقام خارجی که به دیدار رییس‌جمهور جدید لبنان رفت

خبرگزاری رویترز در گزارشی سفر وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان برای دیدار با رییس‌جمهور جدید این کشور را تایید کننده رقابت ایران با عربستان دانست.
کد خبر: ۲۱۲۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۴ - 08November 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه به عنوان اولین وزیر خارجه‌ای که با میشل عون، رییس‌جمهور جدید لبنان دیدار می‌کند به این کشور سفر کرد، اقدامی که نشان‌دهنده رقابت تهران با ریاض بر سر نفوذ در بیروت است.
 
او در این سفر با میشل عون که هفته گذشته به عنوان رییس‌جمهور انتخاب شد و یک چهره مورد حمایت حزب الله لبنان محسوب می‌شود، دیدار کرد. ایران انتخاب عون را یک پیروزی برای حزب الله برشمرد.
 
ظریف در یک کنفرانس خبری مشترک با جبران باسیل، همتای لبنانی خود گفت که انتخاب ریاست جمهوری لبنان باید سرمشقی برای کشورهای دیگر منطقه باشد، که با اختلافات سیاسی مواجه‌اند.
 
وی افزود: مردم لبنان نشان دادند که می‌توان به راه‌حلی دست یافت که برای همگان پذیرفته است، چیزی که ما به آن راه حل برد – برد می‌گوییم.
 
رییس‌جمهور جدید لبنان روز دوشنبه علاوه بر این با هیاتی از سوی بشار اسد همتای سوری‌اش دیدار کرد. ایران یکی از حامیان اسد در منطقه است. کسی که حزب الله نیز از وی پشتیبانی می‌کند.
 
عربستان سعودی و ایران در نقاط دیگر شامل یمن، عراق و بحرین نیز مواضع مخالف دارند. روابط دیپلماتیک میان این دو کشور اوایل سال جاری (میلادی) در پی اعدام شیخ نمر، رهبر شیعیان عربستان و اعتراض ایرانی‌ها به این اقدام قطع شد و تاکنون نیز ترمیم نشده است.
 
وزیر امور خارجه ایران که در سفر دو روزه خود یک هیات بلند پایه اقتصادی و سیاسی را به همراه داشته است، ابراز امیدواری کرد که دو طرف روابط خود را با یکدیگر افزایش دهند.
 
عون که فرمانده ارتش لبنان نیز بوده است پس از 29 ماه بن‌بست سیاسی سرانجام در پارلمان این کشور به عنوان رییس‌جمهور جدید لبنان انتخاب شد. وی سپس سعد حریری را به عنوان نخست‌وزیر کابینه خود انتخاب کرد. جای خالی ریاست جمهوری در لبنان یکی از نشانه‌های اختلاف میان عوامل تاثیرگذار در این کشور بود که در پی جنگ داخلی سوریه تشدید شده بود.
 
توافق برای انتخاب میشل عون به عنوان رییس‌جمهور و حریری به عنوان نخست‌وزیر تاکید کرد که حزب الله تا چه حد در لبنان نفوذ دارد. این اتفاق هم‌چنین نشان دهنده موضع تقلیل یافته عربستان، اصلی‌ترین حامی سعد حریری در منطقه بود که به نظر می‌آید روی مقابله با نفوذ ایران در هر جای دیگری در این منطقه متمرکز است.
 
دیدارهای میشل عون با مقامات ایرانی و نمایندگان سوری در همان روزی انجام شد که سعدحریری گفت، دولت جدید لبنان فرصتی است برای جان دوباره بخشیدن به روابط با کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس).
 
منبع:ایسنا
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار