نشست «چرا در سوریه می‌جنگیم؟»

شمشادی: امنیت سوریه با امنیت ملی ما رابطه مستقیم دارد/ عبدی: اگر موضع ضعف بگیریم با قدرت با ما برخورد می‌کنند

نشست «چرا در سوریه می‌جنگیم؟» باحضور «حسن شمشادی» و «علی عبدی» در غرفه خبرگزاری دفاع مقدس در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها برگزار شد.
کد خبر: ۲۱۲۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶ - 10November 2016
به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، «حسن شمشادی» خبرنگار سایق صدا و سیما در سوریه در نشست «چرا در سوریه می‌جنگیم؟» که در غرفه خبرگزاری دفاع مقدس در بیست و دویمن نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، اظهار داشت: نگاه من به مسئله سوریه مبتنی بر قدرت سخت یا نرم نیست، نگاه من به این جریان رویداد محور است.

وی با اشاره به تضادها و تفاوت‌های جنگ‌های آمریکا با عراق و افغانستان و اشغال این دو کشور با رویکرد فعلی آمریکا در سوریه گفت: امروز آمریکایی‌ها ائتلاف ترویست‌ها را پذیرفته و به آنان کمک می‌کنند.

شمشادی بیان داشت: حمله به عراق و افغانستان خیلی به مسئله امنیت ملی ما مرتبط نبود، اما امروز هدف اصلی جنگ‌های نیابتی، ایران اسلامی است. اگر آن تدبیری که 68 ماه پیش جهت مقابله با تروریسم در سوریه نبود امروز باید در مصلی تهران با تروریست‌ها درگیر می‌شدیم.

وی با بیان اینکه پروژه گفت‌وگوی ملی و مصالحه ملی را پیش از هر کسی، آقای بشار اسد کلید زد، افزود: جبهه مقاومت به مذاکره سوری - سوری اعتقاد دارد، نه مذاکره سوری و جبهه النصره و داعش. که اینها اصلا قائل به گفت‌وگو نیستند وگرنه سلاح خود را به زمین می‌گذاشتند.
شمشادی: امنیت سوریه با امنیت ملی ما رابطه مستقیم دارد/ عبدی: اگر موضع ضعف بگیریم با قدرت با ما برخورد می‌کنند
شمشادی در پاسخ به سوال یکی از حاضران گفت:‌ جمعیت سوریه قبل از آغاز بحران 23 میلیون نفر بود که بعد از آغاز بحران حدود 11 میلیون نفر آواره شدند و 3 میلیون پناهنده یا در بیرون از مرزها آواره شدند و 8 میلیون نفر در داخل این کشور آواره هستند. در حال حاضر 70 درصد مردم سوریه تحت زعامت دولت سوریه زندگی می‌کنند و گروه‌های تروریستی اجازه پیوستن بسیاری از این افراد را به دولت سوریه نمی‌دهد.

وی ادامه داد: طرف‌های درگیر اجازه رای گیری نمی‌دهند و اعتقادی به این چیزها ندارند و می‌گویند تا سرنگونی بشار اسد می‌جنگیم. در حالیکه امروز دیگر دوران سرنگونی نظام سوریه و دوران سقوط دمشق سرآمده است. امروز طرف‌های درگیر در سوریه می‌جنگند تا در زمان مذاکره برگ برنده و دست برتر را داشته باشند.

شمشادی خاطرنشان کرد: امروز سوریه در دکترین دفاعی ایران خاکریز و عمق استراتژیک محسوب می‌شود و امنیت سوریه با امنیت ملی ما رابطه مستقیم دارد. متاسفانه امروز برخی نخبگان همه چیز را با رویکرد سیاسی نگاه می‌کنند و مصاحبه ای می‌کنند که تیتر اول العربیه، یعنی رسانه داعش می‌شود.
شمشادی: امنیت سوریه با امنیت ملی ما رابطه مستقیم دارد/ عبدی: اگر موضع ضعف بگیریم با قدرت با ما برخورد می‌کنند 
علی عبدی نیز در این نشست اظهار داشت: هر کشوری در عرصه بین‌الملل برای اینکه حق مسلم خود را به دست بیاورد، باید فراتر از مرزهای خود بیاندیشد و عمل کند. رویکردهای مختلفی در حوزه بین‌الملل وجود دارد، که یکی از مهم‌ترین رویکردها رویکرد رئالیستی است. آنچه در جهان امروز حاکم است، این است که حق هرکس برابر قدرت آن شخص است. ما نباید خود را از عرصه بین‌الملل فارغ بدانیم. نظام بین‌الملل یک سیستم پایاپای است. اگر در نظام بین‌الملل موضع ضعف بگیریم با موضع قدرت با ما برخورد می‌کنند و اگر موضع قدرت بگیریم با موضع ضعف با ما برخورد خواهند کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: امنیت منطقه ما در گرو امنیت بین‌المللی است. اگر کشوری همچون رژیم صهیونیستی دارای قدرت هسته‌ای باشد نظم منطقه‌ای به هم می‌خورد لذا باید توازن در منطقه برقرار شود.

عبدی در پاسخ به این سوال که چرا بحران سوریه در انتخابات آزاد حل نمی‌شود؟ گفت: هیچ محدودیتی برای مردم سوریه جهت شرکت در انتخابات وجود ندارد. بیشتر جمعیت سوریه در نیمه غربی سوریه زندگی می‌کنند و گروه‌های تروریستی هم در نیمه شرقی متمرکز هستند که عمدتا این مناطق بیابانی و تراکم جمعیت در آن خیلی کم است.

 شمشادی: امنیت سوریه با امنیت ملی ما رابطه مستقیم دارد/ عبدی: اگر موضع ضعف بگیریم با قدرت با ما برخورد می‌کنند

وی با بیان اینکه در جنگ سوریه میزان قابل توجهی از مردمان آن آواره شده‌اند، افزود: چهار شهر «دمشق»، «حمص»، «حلب» و «حماه» پرجمعیت‌ترین شهرهای سوریه هستند. شهرهایی که تحت حاکمیت دولت سوریه است منعی به لحاظ مشارکت سیاسی در حل بحران وجود ندارد؛ اما مداخلات خارجی و سنگ‌اندازی گروه‌های تروریستی مانع بزرگی برای حل نشدن این بحران است.

عبدی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از حضار مبنی بر اینکه اهداف ترکیه از ورود به بحران سوریه چیست؟ گفت: ترکیه با یک نگاه توهم آمیز وارد بحران سوریه شد، دولت اردوغان وقتی سر کار آمد، دکترین نوعثمانی گرایی را برای خود تعریف کرد که رکن اصلی آن طراحی ژئوپلیتیک غرب آسیا با محوریت ترکیه است. بعد از فروپاشی شوروی در پایان جنگ خلیج فارس تا به امروز منطقه غرب آسیا دچار بی‌نظمی شده‌است و قدرت‌های جهانی می‌خواهند نظم آن را بر اساس قدرت خود باز مهندسی کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا به عنوان قدرت بزرگ اصرار دارد نظم مطلوب خاورمیانه را با محوریت رژیم صهیونیستی تعریف کند، افزود: آنکارا نیز در همین راستا با استفاده از خلا موجود در منطقه رویکرد نوعثمانی‌گرایی را انتخاب کرد و با این توهم وارد بحران سوریه شد. وقتی تحرک بیداری اسلامی در منطقه شروع شد و حاکمیت اخوانی بر مصر و تونس سیطره یافت بر این توهم دامن زد و وارد بحران سوریه شد. ترک‌ها بعد از مدتی به این نتیجه رسیدند که رویکرد این کشور در خصوص ورود به بحران سوریه غلط بوده است و متحمل هزینه‌های سنگینی شدند و تاکنون دستاورد مطلوبی در این بحران به دست نیاورده‌اند و اگر بازخورد داخلی را نیز بررسی کنیم، می‌توان به آشوب‌های اجتماعی در شرق و جنوب شرق ترکیه اشاره کرد.

عبدی در پاسخ به یکی از حضار مبنی بر اینکه چرا مسئله سوریه بزرگ شده ولی در مقابل در داخل کشور هم مشکلات زیادی وجود دارد که بهتر بود به اینها هم پرداخته می‌شد، گفت: هر کسی باید در جای خودش وظیفه‌اش را درست انجام دهد. رزمنده‌ای که در خط مقدم مقاومت می‌جنگد وظیفه‌اش را درست انجام می‌دهد آنهایی که در داخل هستند نیز باید وظیفه خود را در قبال حل مشکلات داخلی درست انجام دهند.

انتهای پیام/
 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار